Velike družine - kam greste na dopust?

majaos  

član od: 14.5.2012

sporočila: 510

31. jul 2013 9:55

Katja, sem ti poslala ZS.

Živjo,

majaos

testeninca  

član od: 19.2.2013

sporočila: 751

31. jul 2013 10:46

Odkar so Hrvatje v EU so neke spremenbe glede kartice, ker smo upravičeni do več stvari... v podrobnosti se žal nisem poglabljala vendar helikopterja skoraj sigurno ne krije to je res. Poleg tega imajo pa vsi večji otoki zdravstvene domove ter oskrbe in zdravila...

Vendar vse skupaj zavisi od tega kakšen tip si, tudi meni ni vseeno za najinega sinkota, vendar ne kompliciram se pa vsekakor vnaprej prepričam kako je v kraju kamor letujemo. Vsekakor pa razumem tudi Katjo D. ker vsak dela pač po svoje, važno je da na dopustu uživaš, ne pa da si zaskrbljen kaj bo če pride do česarkoli...

 

testeninca

tinkarica  

član od: 22.12.2006

sporočila: 87

31. jul 2013 11:41

Tudi  mi smo velika družina. In verjetno bomo šli kar za par dni kampirat. Čeprav je tudi kampiranje postalo precej drago. Bi šla rada v apartma , ker gremo itak za največ 5 dni in mi je nadležno vso opremo postavljat za tako malo časa, a kaj ko je vse tako drago in si žal ne moremo privoščiti.

800€ za apartma pa sploh ni malo in salo sanjam lahko, d abi lahko dala toliko samo za nastanitev. Bo že bolje, si bomo pa kdaj v prihodnosti kaj več privoščilo :)

tinkarica

ribica  

član od: 31.10.2002

sporočila: 525

31. jul 2013 11:47

Eni moji prijatelji (druzina s 5 otroki razlicnih starosti) so vec let zaporedoma dopustovali v Centrih za solske in obsolske dejanovsti. Na njihovem spletu se dobi termine, ko v teh domovih ni skupin. Cene so zelo nizke, je pa res, da je to dijaski dom in ne hotel z all inclusive ponudbo.

ribica

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

31. jul 2013 12:39

Moje mnenje in izkušnje so take, da je z nekaj otroci najlazje v kampu. Energija otrok v naravi v senci je čisto druga kot med štirimi stenami. Ponavadi so sami sebi dovolj, par storžev in kamnov in lahko starši v prijetnem miru postavimo šotor in spijemo kako kavo. Odpade tuki vsakpdnevno pakiranje plažnih pripomočkov.

Mi smo bili prvič, ko je bila mala stara 3 mesece, letos je imela štiri leta in je vse obveznosti kar se higiene tiče opravljala sama, le mesto si izbereš primerno.

Commis débarrasseur

Katja D  

član od: 20.5.2006

sporočila: 446

31. jul 2013 14:11

Hvala vsem za odgovore. Nabralo se je kar nekaj idej, malo na forumu, nekaj na ZS. Zdaj bom lažje poiskala nekaj za naslednje leto - vsekakor v Istri, dokler naš najmlajši kratkohlačnik ne prileze nekje do šole ...

Katja D.

Katja D  

član od: 20.5.2006

sporočila: 446

31. jul 2013 14:21

zzak1977 je napisal/a:

Moje mnenje in izkušnje so take, da je z nekaj otroci najlazje v kampu. Energija otrok v naravi v senci je čisto druga kot med štirimi stenami. Ponavadi so sami sebi dovolj, par storžev in kamnov in lahko starši v prijetnem miru postavimo šotor in spijemo kako kavo. Odpade tuki vsakpdnevno pakiranje plažnih pripomočkov.

Mi smo bili prvič, ko je bila mala stara 3 mesece, letos je imela štiri leta in je vse obveznosti kar se higiene tiče opravljala sama, le mesto si izbereš primerno.



Commis débarrasseur

 

Ja, z enim samim otrokom bi šla tudi midva, trije živahni fantje pa nama (preizkušeno) poberejo preveč energije za kaj takega . Še nekaj let potrpimo, potem pa tudi mi poskusimo s kampiranjem.

Katja D.

miis  

član od: 24.3.2008

sporočila: 173

31. jul 2013 14:29

Tudi mi smo najbolj zadovoljnji v kampih (se pa strinjam, da kempiranje ni poceni). Otroka od treh let na malo potrebo hodita sama (kampiramo v zahodni evropi, kjer so sanitarije vedno izredno čiste). Za vsak slučaj imamo s sabo WC nastavek, ki bi ga uporabili v primeru slabše očiščenih sanitarij. Če gremo na 14 dnevni dopust, se ponavadi vsaj 3x relociramo (ne zdržimo dolgo na istem mestu). Bili smo že marsikje, z letalom, ladjo, avtom. Vsako leto sklenemo celoletni Coris za vso družino (glede na to, da smo pogosto v tujini se nam to splača). Seveda tudi pri izbiri destinacije upoštevamo stanje in dostopnost zdravstva.

Katja D  

član od: 20.5.2006

sporočila: 446

31. jul 2013 14:40

VilmaS je napisal/a:

Morda malo izven naslova teme, pa vendar- ko je bilo ravno govora o čim nižjih stroških... Evropska kartica krije samo stroške obveznega zdravstvenega zavarovanja in tudi v primeru resnih stvari ne krije prevoza s helikopterjem (preverjeno na smučiščih v tujini), tako da je v takih primerih zelo dobro imeti turistično zavarovanje. Če veliko potujete po tujini, priporočam celoletno družinsko zavarovanje, ki je zelo ugodno v primerjavi z zavarovanjem vsakega posameznika posebej (vsaj pri zavarovanju CORIS je tako).
Sicer v primeru resnih poškodb ali bolezni nihče ne gleda na denar, kljub temu pa se je bolje ravnati po sistemu "bolje sprečiti nego lečiti". Res, da so vse informacije na spletni strani ZZZS, povzetki se najdejo tudi v lanskem in letošnjem članku Žurnala, ZPS in še v kakšnem, vendar je žal še vedno precej ljudi, ki pred odhodom v tujino (sploh na Hrvaško, ker je bila to včasih skupna domovina) na to sploh ne pomislijo oz. se ne pozanimajo o tem; posledično zna biti precej razburjanja in jeze. In če si v situaciji, da moraš previdno obrniti vsak evro, potem je razmišljanje Katje D o dopustovanju s tremi majhnimi otroci čim bližje SLO po mojem mnenju še kako smiselno.



LP, V.

 

Vilma, hvala za tole, vsega tega nisem vedela. Midva se bližine meje drživa zato, ker greva vsekakor raje v "domačo" bolnico, če je to potrebno, kot pa kamorkoli v tujino. Če se kaj zgodi, je človek že tako ali tako milo rečeno "zafrustriran" in je vsekakor lažje, če se lahko vsaj pogovarjaš v slovenščini. Tole s stroški morebitnega zdravljenja pa je vsekakor tudi pomembna informacija

Mi na srečo do zdaj nismo imeli kaj dosti opravka z bolnicami, sem pa v tistih nekaj situacijah, ko se je zgodilo, da smo morali z otrokom na hitro do zdravnika, videla, kako se lahko zadeva na hitro zaplete. Samo za primer: naš najstarejši je bil star malo manj kot 5 let, ko mi je v nedeljo dopoldan potožil, da ga boli glava (kazal mi je na čelo), popoldan (kakšne tri, štiri ure kasneje) pa mu je iz ušesa pritekla kri - takrat je prvič v življenju imel vnetje ušesa in to brez kakšnih opozorilnih znakov (v nedeljo zjutraj se je zbudil še povsem OK in je tekal naokrog). In seveda, po Murphy-ju, je bilo to v času, ko smo imeli doma novorojenčka, pa še nedelja je bila, tako da je mož z njim šel na pediatrično urgenco, poslali su jo na URL in sta se vrnila šele malo pred polnočjo. Zaradi takih izkušenj se raje držim bližine meje in ne razmišljam o tem, da nas lahko pride iskat tudi helikopter

Katja D.

jesen  

član od: 5.10.2004

sporočila: 410

31. jul 2013 16:07

Ko smo bili še velika družina( z majhnimi otroci),smo hodili v sindikalne apartmaje,vedno,pa je bil eden brez  postelje,ker so bili apartmajiiza 4 osebe.Vsako leto so se otroci že v naprej dogovarjali,kdo bo spal na blazini ali pa pri nama na kavču.Ko smo šli v toplice je manjkala 1 karta za bazen,tako,da zgleda,da smo tisti ki  imamo več otrok kot 2 čisto izven standarda.Zdaj imajo že svoje družine,pa spet iščejo apartmaje preveliki ali premajhni.

Samo se meni zdi,da so zdaj malo preveč zahtevni(beri scrklani).

 

Se pa pri nas poslužujemo portalov 1nadan,kuponko,kolektiva ...,kjer se najde prav poceni dopust,pa naj bo apartma ali hotel.Za  malo denarja sva bila letos v mobilnih hiškah,konec meseca greva v hotel,za jeseni pa bomo pogledali za toplice,se splača,malo pobrskat .

 

lep dopust vsem

jesen

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti