Velike družine - kam greste na dopust?

Katja D  

član od: 20.5.2006

sporočila: 446

tema odprta - 30. jul 2013 16:33 | ogledi: 34.207 | odgovori: 71

Brskam po internetu - "firbcam" na spletnih straneh naših term, pa preverjam ponudbo ob istrski obali. Letos je naš oddih že mimo, junija smo bili na morju, v mobilni hiški, zdaj pa smo skupaj doma in hodimo na poldnevne izlete. Jaz pa razmišljam za naprej, za drugo leto. Ugotavljam, da so družinske ponudbe večinoma narejene za družine z 1 ali 2 otrokoma, npr. v naših termah veliko ponujajo možnost polpenziona po precej ugodnih cenah, kjer 2 otroka (do določene starosti) v dvoposteljni sobi s staršema bivata zastonj. Kaj pa če ima družina več otrok? Midva imava 3 majhne otroke (najstarejši ima 6 let), družinski proračun pa ni prav velik . Iščem ideje, kam se odpraviti na počitnice, ne da bi ob tem bankrotirali . Kampiranje zaenkrat odpade, ker si v tistem enem tednu ali 10 dneh počitnic, ki jih na leto preživimo nekje zdoma, želiva vsaj osnovni komfort (tekočo vodo, kopalnico). Ko bodo vsi trije otroci dovolj veliki, da bodo sami hodili na stranišče in bodo pomagali pri pomivanju posode, pa bo seveda lažje

Kako to rešujete tisti, ki ste v podobni situaciji - torej več otrok, ne prav visok proračun, pa želja po osnovnem komfortu (tekoča voda, kopalnica)?

Kakšne konkretne ideje lahko pošljete tudi na ZS, da ne bomo delali zastonj reklame.

Katja D.

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

30. jul 2013 19:32

Če so otroci majhni, se skušajte zmenit za apartma za tri osebe na primer (ali celo za dve, če so app malo večji in udobnejši), pa kakšna pomožna postelja zraven? Sicer je pa odvisno od tega, koliko vaš proračun zmore? Ker tudi razpon cen je precejšenj, app za dve osebi imaš od 40 pa do 100 evrov na dan? Pa tudi, ali ste se pripravljeni malo stisnit pri spanju, ali mora imeti vsak otrok svojo posteljo? To je meni še nekaj dodatnih vprašanj pred bolj podrobnim odgovorom na tvoje vprašanje.

 

V Istri recimo vem za app za štiri osebe, z dvema spalnicama, dnevnim prostorom z skavčem, lastno teraso, kuhinjo in lastno kopalnico seveda, za 80 evrov na dan, je pa dovolj prostora za pet osebn, sploh če so otroci manjši. Zdaj pa ne vem, ali je to zate preveč ali ne. Nižje, v Dalamciji, na enem otoku, so letos naši kolegi letovali v app za štiri (otroka sta najstnika), z zajtrkom vred za 70 evrov na dan (za vse štiri, ne po osebi). Samo do Šolte je malo dalje kot do Istre, prišteješ bencin in trajekt, pa si na 90 do sto evrih na dan za app v Istri.

 

 

 

mamamia

Katja D  

član od: 20.5.2006

sporočila: 446

30. jul 2013 22:11

Mamamia, hvala, 80 evrov na dan bi šlo, tako bi lahko šli za cel teden oz. še kakšen dan več. Nismo razvajeni, otroci so navajeni spati v isti sobi, pri spanju se lahko tudi malo stisnemo, pa za malega imamo še prenosno posteljico, ki jo bo najbrž lahko uporabil tudi še naslednje leto. Mi lahko pošlješ kontakt za ta apartma v Istri - si ga bom shranila za naslednje poletje.

Lp

Katja D.

Katja D  

član od: 20.5.2006

sporočila: 446

30. jul 2013 22:13

Sem pozabila napisati: v Dalmacijo zaenkrat še ne bi šli, dokler ne bodo vsi otroci malo večji, torej še kakšna 4 leta ne.

Katja D.

testeninca  

član od: 19.2.2013

sporočila: 751

30. jul 2013 22:23

Sicer te ne razumem zakaj ne v Dalmacijo, poznam veliko staršev ki ima nek strah pred dalmacijo, pa vse skupaj pomeni samo kaka urca več vožnje.

Mi smo se ravnokar vrnili iz Dugega otoka z 9 mesečnikom, pa je šlo vse brez problema, bivali smo v apartmaju ki je primeren za 4, če pa imaš prenosno posteljico pa sploh ni problem. Cena 40€ na dan.

80€ na dan ni nizek proračun vsaj za moje pojme ne.

 

lp

testeninca

Katja D  

član od: 20.5.2006

sporočila: 446

30. jul 2013 22:28

Testeninca, midva sva "ziheraša" in z majhnimi otroki ne želiva na daljšo vožnjo. Dokler je vse OK, ni problema, če mi pa otrok na hitro zakuha ali kaj podobnega, pa si nikakor ne želim biti na enem otoku, ampak sem rada blizu meje. Dokler najmlajši ne bo star vsaj 5 let, torej ne bomo šli dlje kot v Istro.

Katja D.

Katja D  

član od: 20.5.2006

sporočila: 446

30. jul 2013 22:33

testeninca je napisal/a:

80€ na dan ni nizek proračun vsaj za moje pojme ne.



testeninca

 

Tudi za naju to ni nizek proračun, a toliko bi še nekako dala za počitnice. Seveda bi pa z veseljem dala manj, če bi se kaj našlo, seveda.

Katja D.

malipisker  

član od: 6.10.2010

sporočila: 15

30. jul 2013 22:33

Kaj pa naprimer Barbariga?  To je blizu Pule. Mi imamo sicer tam apartma, vem pa, da veliko naših prijateljev hodi dol v app Radič (upam da ni reklama to)  in se cene za app gibljejo od 32-50€.  So pa app udobni, imajo pralni stroj, kar se mi zdi pri malih otrocih nuja. Nekateri so tudi klimatizirani. So pa različnih kapacitet... mislim, da od 3-6. Plaža je tudi blizu, v večernih urah je luna park za otroke ipd. 

Mislim da tamkajšni dopust ni zgrešen.  Vsaj do zdaj nisem slišal pripomb.

malipisker

Katja D  

član od: 20.5.2006

sporočila: 446

30. jul 2013 22:36

Malipisker, hvala, bom preverila

Katja D.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

31. jul 2013 6:23

KatjaD, če 800 EUR za apartma v 10 dneh ni problem, potem je v Istri takih apartmajev za 5 ljudi precej......

Glede poti in oskrbe v Dalmaciji: Če so otroci zdravi, bodo čisto lepo zmogli pot do Zadra, Primoštena itd...V napi familiji imamo zelo veliko majhnih otrok od 3 do 7 let in od enega leta naprej so šli vsi v Dalmacijo in so precej veseli otroci in ni biko nikoli problemov...

 Se pride tja čisto lepo in hitro - razen, če se človek loti tega početja v soboto dopoldne, potem bodo pa zastoji. Ampak v soboto dopoldne se človek 7 ur vozi tudi do Medulina.....

Glede zdravstvene osrkbe v Dalamciji: tam imajo tudi majhne otroke in imajo čisto vsa zdravila, če se potrebujejo. Poleg tega je pa tako, da za nedajbože bolj resne stvari se iz otokov celo prej pride do bolnišnice (ker vozijo helikopterji), kot pa s kontinenta.

Vendelina jr.

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

31. jul 2013 8:36

Morda malo izven naslova teme, pa vendar- ko je bilo ravno govora o čim nižjih stroških... Evropska kartica krije samo stroške obveznega zdravstvenega zavarovanja in tudi v primeru resnih stvari ne krije prevoza s helikopterjem (preverjeno na smučiščih v tujini), tako da je v takih primerih zelo dobro imeti turistično zavarovanje. Če veliko potujete po tujini, priporočam celoletno družinsko zavarovanje, ki je zelo ugodno v primerjavi z zavarovanjem vsakega posameznika posebej (vsaj pri zavarovanju CORIS je tako).
Sicer v primeru resnih poškodb ali bolezni nihče ne gleda na denar, kljub temu pa se je bolje ravnati po sistemu "bolje sprečiti nego lečiti". Res, da so vse informacije na spletni strani ZZZS, povzetki se najdejo tudi v lanskem in letošnjem članku Žurnala, ZPS in še v kakšnem, vendar je žal še vedno precej ljudi, ki pred odhodom v tujino (sploh na Hrvaško, ker je bila to včasih skupna domovina) na to sploh ne pomislijo oz. se ne pozanimajo o tem; posledično zna biti precej razburjanja in jeze. In če si v situaciji, da moraš previdno obrniti vsak evro, potem je razmišljanje Katje D o dopustovanju s tremi majhnimi otroci čim bližje SLO po mojem mnenju še kako smiselno.

LP, V.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti