Naročilo avtosedeža iz tujine

Titikaka  

član od: 13.9.2008

sporočila: 128

24. jul 2013 20:06

Veliko stvari smo že kupili prek spleta (tudi za otroke), ni bilo nikoli nobenega problema. Pri otroških in nekaterih tehničnih stvareh moraš paziti na oznake, lahko gre za isti sedež oziroma izdelek, a je različno označen (različna šifra). Če kupujemo kaj večjega, si gremo k nam pogledat, nato pa preiščemo splet in naročimo. Tako smo naredili tudi za avtosedež, a smo v zadnjem hipu dobili zelo dobrega na Bolhi (mimogrede: če otroček še ne sedi, ni priporočljiv avtosedež, to verjetno veš, a vseeno... pa tudi lupinica je bolj varna, za to svetujejo, da imamo otroka noter, dokler se le da). Zadnji nakup: tricikel Puky: pri nas cca 95 evrov, nemški Amazon 65 evrov s poštnino vred! Dodatni deli pa so bili cenejši pri nas. Tako da res rabiš nekaj časa, da pogruntaš takšne in podobne "fore", a ko jih osvojiš,sploh ni problem. Pikre pripombe pa kar presliši; če te bo še kaj zanimalo, kar vprašaj;)

Titikaka

Gorenjsko dekle  

član od: 24.6.2009

sporočila: 39

24. jul 2013 20:35

Uf, koliko uporabnih informacij na kupu :) Hvala za takšno in drugačno potrpljenje, ker nekje se moramo tudi mi, ki nismo tako vešči spletnega nakupovanja to naučiti :)

Gorenjsko dekle

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

24. jul 2013 20:36

@Gorenjsko dekle, a word of advice.

1.Ti si še tako na beginner's level, kar se tiče plačilnih kartic in nakupov po spletu, da je bolj primerno, da se s temi vprašanji obrneš na banko, pri kateri imaš odprt račun. Vse banke, ki izdajajo kartice, imajo tudi svetovalce, ki ti zadevo kvalificirano pojasnijo.

2. Kupi otroški sedež pri proizvajalcu avtomobilov. Morda ne bo najcenejši - ampak nobede ni tako bogat, da bi kupoval poceni - bo pa zanesljivo ustrezal avtomobilu. Toliko več kot boš plačala za sedež, to pa razumi kot šolnino za to, da se naučiš poslovanja s karticami. Še vedno je bolj pametno dati nekaj evrov več in se vmes zastonj naučiti na izvoru, kako se dela s karticami - kot pa zelen in neizkušen uleti na splet in potem plačuje svojo nevednost. Tudi je tako, da je včasih prav težko doseči, da ti non-stop (zaradi enega nakupa) ne zaračunavajo stalno kakšnih članarin in kar je še tega (jaz sem iz foha, pa sem se težko otresla PalPaya). Tudi je tako, da večina ljudi ne prebere tistih General Conditions pa še Conditions Precedent, ampak kar skočijo na gum Accept, da gre postopek naprej. Pa tudi, če bi prebrali, pogodbene angleščine večina ne razume dobro.

Vendelina jr.

miis  

član od: 24.3.2008

sporočila: 173

26. jul 2013 11:20

Mi smo vseh 6 otroških sedežev kupli preko spleta, večino v nemških spletnih trgovinah. Tudi sicer vsak mesec opravim vsaj en spletni nakup v tujin, pa zaenkrat še nisem imela težav. Iz previdnosti za nakupe uporabljam PayPal, na katerega imam prijavljeno debetno Viso Electron.

 

Strinjam se s Tikataka, svetujem ti da lupinico uporabljaš je otročiček ne preraste, saj je varnejša, poleg tega ni gotovo, da se bo v sedežu otročič rajše peljal. Starši smo velikokrat v položaju, ko otroke moramo "prisliti" v stvari, ki jim niso všeč, a je tako bolj varno (naš otrok je v nekem obdobju zelo rad vtikal prste v električne vtičnice, pa smo mu to "vseeno" prepovedali;))

*Etka  

član od: 19.2.2004

sporočila: 744

26. jul 2013 13:07

Mogoče je res neizkušena ampak nekje je treba začet. Vsak od nas je enkrat prvič naročal iz tujine. Sama uporabljam PayPal ali kreditno kartico, odvisno od načinov plačila, ki jih omogoča posamezna spletna trgovina.

Da bi kupovala avtosedež pri proizvajalcu avtomobilov, mi še na misel ne pride. Ponudba varnih in udobnih sedežev je velika in na spletu je tudi precej testov (npr. AMZS) iz katerih je razvidno koliko so sedeži varni.

Gigi_84  

član od: 26.8.2008

sporočila: 331

26. jul 2013 13:15

Samo ena stvar me zanima. Ali malčica noče biti v lupinici ali je dejansko že prevelika zanjo? Če samo noče mirno sedeti v njej, potem še kar malo počakaj. Lupinica ima svoj namen. Sama veš, če je tvoj otrok že sposoben sedeti v avtosedežu. Jaz tu ne bi hitela zgolj zato, da bo mir v avtu.

Glede nakupa preko spleta: Od tujih ponudnikov kupujem preko nemškega Amazona z Viso kartico. Zaenkrat brez problemov, so zelo korektni, postopek lahek in razumljiv za vse (samo nemško moraš znati). Kot je že nekdo napisal, preden zaključiš nakup, vidiš še stroške poštnine in si lahko še mirno premisliš. Prav tako sem že mnogokrat kupila letalske karte preko neta in nikoli ni bilo zapletov.

Gigi_84

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

MOJ vrtrdkapica
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti