Cene mesa na hrvaškem

tema je zaklenjena

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4004

27. jul 2013 17:46

Nola ..če je letelo name to,da kupim doma meso in ga vakumsko pakiram,prosim če prebereš do konca..ne gre se mi za pršparat evro ali dva(pa ga ne pršparaM..pač pa za komoditeto..kar pa nam veliko pomeni..j**i ga....taki pač smo..in se nimamo namena spreminjat..to izhaja še iz časov,ko je bil mož poklicni šofer..in na dopustu se nismo usedli v avto in se zapeljali do trgovine...kupim pa,tam mleko,jogurte,zelenjavo,sadje..glede na to,da bo v naši družbi poklicni kuhar,pek,slaščičar in dobri amaterski kuharji,se bomo imeli fajn..kljub vakumsko pakiraneme mesu..vmes se še ustavimo v Ankaranu na prijateljski kavi...eno obmorci so res fajn ljudje..ne morem tega rečt za vse...

Ekonom lonca naša kuhija ne premore...govejih zrezkov v omaki pa sigurno..naj malo pomislim ...že več let nisem delala.

Bom sedaj 14 dni kar pogrešala Kulinariko..ali pa ne...

Vrtejbenka

mamka  

član od: 10.7.2006

sporočila: 434

27. jul 2013 19:36

Hoj, ravno sem prišla z Lošinja. Še vsa pod vtisom dopusta. Zelo lepo je bilo.

V maksimarketu M - imajo kar veliko izbiro mesa (štacuna na Kalvariji, Mali Lošinj), vendar pa smo mi kupili le ribe. Odkar smo bili žrtve salmonele (na šibeneškem koncu) glede mesa in jajc sploh ne razmišljam. Odnesem jih s seboj. Meso globoko zmrznem po porcijah in ga v hladilni torbi odpeljem s seboj, jajca pa ravno tako v hladilni torbi. 

Meso in druga hrana se je na Hrvaškem menda med našim dopustom zelo podražila, glede na cene v SLO pa lahko rečem, da so tam tam.

Sem pa na dopustu delala goveje zrezke v čebulni omaki (Rikov recept) - v letni kuhinji zunaj, tako dobre, da so nam bili tudi škržati fovš.   

Smo pa bili v senci

mamka

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

27. jul 2013 19:47

Japaja, spet ena od antireklam za Hrvaško. Na nekem forumu sem celo prebral, da se bencina na Hrvaškem ne sme tankat, da motor zariba. Laško pivo v kamp trgovini 9,5 kun, ostala tuja piva 11-14 kun. Sveže ribe (orada, brancin), s certifikatom 100 kun, tako svežih v Elecrercu še nisem videl, škampi 200 kun, tudi v kampu. Vse isto kot lani, le kamp je bil dražji za kak procent.

Tale večerja:

Kilogram, dvakrat pivo, dvakrat Aperol in juice, sladoled, kava, zastonj pogrinjek in dva takratka; 45€ po njihovem gostilniškem tečaju.

Commis débarrasseur

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4004

27. jul 2013 19:53

Zzak1977......

Vrtejbenka

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

27. jul 2013 20:17

Navade imamo  različne, tu pač malo mnenja izmenjujemo. Zaradi mene si lahko nekdo še segedin s sabo na morje vzame, če mu tekne v tisti vročini. Meso v omakah, pečenke, golaži in podobno pač niso na seznamu naše poletno-dopustniške prehrane, je čez leto dovolj časa za cmarjenje. Tašče tega sicer ne moremo odvaditi, ampak kurjo obaro pač skuha le zase in jo tudi sama je, tudi kos odojka si speče v tisti mini pečici, ki je sestavni del kuhinjske opreme na morju. Njej tekne, nam ne. 

 

Nikoli in nikdar pa ni hrana del naše dopustniške prtljage, kvečjemu kakšna vrečka načetih stavri iz hladilnika,  da vse skupaj ne splesni, preden se vrnemo domov. Res pa je, da imamo pred nosom celotno ponudbo v kraju, kamor hodimo, pa tudi Pula je blizu ...

 

Ekonom lonec pa omenjam zato, ker se s prijateljico še zdaj smejiva njeni mami, ki je nekega leta po 36 stopinjah iz Slo  pridrvela za njimi - za dvema odraslima brez otrok - na morje, na en otok, s polnim ekonom loncem govejih zrezkov v omaki, da ja ne bodo lačni v kampu ....pa z zamrznjenimi krompirjevimi svaljki, itak.

Skrbna mama, nič ne moreš.

mamamia

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

27. jul 2013 20:30

Mamamia,

ekonom lonec je pa v generaciji naših mam posebna kategorja, oziroma izključen iz vsake debate. Se spomnim naših dopustov konec šestdesetih, ko se je naša družina v fičku peljala na morje v Dalmacijo - štirje ljudje (2 velika, 2 mala), v prtljažniku vse za štirinajst dni za oblečt, blazine za ležat in za pod glavo, na strehi šotor, miza, stoli, v kabini odeje, medvedki, ajmerčki, lopatke, avtomobilčki, čoln za napihnit, marele, radio na bagerije, roštilj,  barvice, žoge,  obročki za plavanje, krompir, korenje in čebula z vrta, obvezno solata za prvi dan in škatla jajc, avto je bil bolj visok kot dolg, ampak spredaj, med maminimi nogami, je kraljeval ekonom lonec. Če se prav spomnim, je bil v uporabi bolj redko, običajno zadnji dan, da ne bi potem poslušala, da se je zastonj vozil zraven.

Ampak bilo je pa vseeno super.

Na to se spomnim zdaj, ko se dva spravljava za en teden malo vozit naokoli in vedno strmim v gore prtljage, ki jih nakopičiva in komaj stlačiva v prtljažnik, ki je takole na oko 5 x večji od fičkovega.

Pa tudi to je bilo še do zdaj vedno super.

Sonja

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4004

27. jul 2013 20:37

Mamamia..tudi sama sem za izmenjavo mnenj..in moje sem ga v prvem postu napisala,in povedala zakaj nesemo meso z seboj...potem pa žalitev do mene in do drugih na tem portalu...mislim da nekateri potrebujejo tudi 14 dnevni premor od kulinarike...sama ga začnem danes ob 21 ko končam službo....

 

Vrtejbenka

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

27. jul 2013 22:14

limnol, jaz vse zastopim, res pa je, da mi je bil ekonom lonec prihranjen in ga tudi sama nisem imela. Niti želje po njemu ... 

Pa tudi mama ni nikdar komplicirala - če smo šli v kamp v prikolico, smo sproti kupovali v trgovini in je bil en obrok vedno topel, a nikdar "težek", včasih smo šli v hotel, včasih k stricu in tam sta mama in teta izmenično kaj skuhali. In če je mama že pomislila na kakšno bolj zahtevno kuharijo, kakršno je prakticirala doma, jo je oče hitro umiril, češ na dopustu si in ne zapletaj po nepotrebnem ... Je pa res da imamo vsi radi ribe in smo na morju tem vedno dali prednost pred drugo hrano.

Tudi sama sodim med tiste, ki vse bolj zlahka vzamejo. Smo kdaj že špagete in hrenovke v morski vodi kuhali, je pač naneslo, da smo spali proč od domače strehe ... 

 

Zdaj pa počakamo še na zimo in kakšno vprašanje, kaj gotovega vzet s seboj na smučarijo .... nam je tudi že ves avto vonjal po sarmi in vampih (avto naš, sarma in vampi od sopotnikov, ker jaz tudi na smučarijo ne nosim pripravljene hrane s seboj ...). 

 

Pa saj ni pomembno. Vsak zase ve, kako in zakaj, in naj v tem tudi uživa. Meni je samo žal, ker si eni po nepotrebnem zapletajo, ampak ko premislim, je že kak razlog tudi za to. Pa naj, če jim do paše. Jaz si naredim, da je meni lepo, vse ostalo pa ... No, še en teden do mojega dopusta ...

 

 

mamamia

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

28. jul 2013 0:48

Vrtejbenka je napisal/a:

Nola ..če je letelo name


Vrtejbenka

Vrtejbenka, nič od tega kar sem kadarkoli napisala ni letelo nate. Iz  povsem preprostega razloga in ta je, da do danes, ko si napisala moj nick nisem še nič od tebe podpisanega prebrala.

Zato se kar pomiri in si ne delaj utvar, da si jemljem čas za pisanje o tebi. 

Moj post se ne nanaša na nikogar konkretno, odzvala sem se na razpredanje o civilizaciji.

 

nola

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4004

28. jul 2013 7:35

Nola,Nola..to pa ne bo čisto držalo..si me že okrcala zaradi mojih pravopisnih napak(pri mojem postu ob Ruthini smrti),podala si ti tudi mnenje pod moj recept..mislim ,da pozitiven,najbrž si imela dober dan

In ja..tvoj post se nanaša na konkretne ljudi..preberi malo kar napišeš...

In ja..jaz sem pomirjena..težko boš našla bolj umirjenega kot sem jaz..res pa je,da nisem vedno tiho..zakaj pa bi bila?

Želim ti lep dan,moj je... 

 P.s.Sonic,se opravičujem za smetenje tvoje teme..upam,da uživaš na dopustu.



Vrtejbenka

Sporočilo je spremenil(a) Vrtejbenka dne 28. 2013 07:43

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti