Goriška brda, tokrat preproste, domače gostilne

lucka52  

član od: 13.7.2007

sporočila: 1939

tema odprta - 8. jul 2013 16:43 | ogledi: 20.227 | odgovori: 17

Moji prijatelji in znanci  hodijo  večkrat  na slovensko stran, največkrat v   Goriška brda  in v  Novo Gorico, skratka na ta konec.

Vzamejo si cel dan, do  večera so  nazaj.Zanima jih torej preprost obrok opoldne,  recimo  mineštra in  sladica, kalamari  s solato, golaž in polenta, skratka nekaj da do večera ne umrejo od lakote.  Pa da  vmes  pogledajo še kaj zanimivega-

Zadnjič so bili v Šmartnem, navdušeni nad podobo kraja in prijaznimi vaščani,  potem pa  zašli  v  gostilno, kjer so jim dali nekaj kar naj bi bil osso buco, ampak razen imena z omenjeno specialiteto ni imel nič skupnega.  In si seveda  pokvarili lep dan, tako zanič( in še drag) je baje  bil. Ne bom napisala imena gostilne,  nisem bila zraven, pa ne bi bilo pošteno.

Saj verjetno so  tudi  v Brdih ali na Goriškem kakšne domače gostilne s preprosto, vendar okusno hrano?  Pa da  ti potem, ko plačaš račun, ostane še nekaj seveda.

Vesela bom, če mi boste tisti, ki ste doma tam blizu,  svetovali.

 

 

 

lp Lučka

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

8. jul 2013 19:23

V izogib temu, da bi šla manira, po tule vsak napisal, katera gostilna je okej (sicer se bo to do neke mere vseeno zgodilo), v neobvladljive dimenzije, lučka, tule imaš super link in sicer duhoviti Mlaidnin Konzum, v katerem ekipa, na čelu z Boštjanmom Napotnikom obiskuje gostilne v regiji in imaš tudi gorški in kraški del lepo obdelan. Daj si tole med favorite, pride vedno prav http://www.mladina.si/konzum/

 

Vendelina jr.

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4526

8. jul 2013 20:50

Lučka, občasno zavijemo v tole gostilno, kjer se za zmerno ceno v povprečju dobro je, tudi izbira je kar zanimiva in v tej vročini ni zanemarljiv letni vrt pod krošnjami starih kostanjev.

Za vse ostale nimam svežih izkušenj.

lp

mzm

moderator2  

član od: 12.3.2010

sporočila: 710

9. jul 2013 9:08

In zakaj ne bi vsak napisal, katera gostilna mu je všeč? Saj, konec koncev, je lucka52 prav zato objavila prošnjo. Zato, da od običajnih obiskovalcev gostiln in podobnih lokalov izve, kje so dobro jedli in bili prijazno postreženi, pa za zmerno ceno.

Kotarca  

član od: 13.6.2010

sporočila: 614

9. jul 2013 13:44

Ja pa res, zakaj ne? Take informacije iz prve roke so veliko bolj koristne in merodajne  kot še tako izvedenska mnenja. Po enkratnem obisku po mojem mneju pač ne moreš biti objektiven, ali pač?

Mi smo bili na Smartfestu, jedli pa v  okrepčevalnici v Cerovem, imena se ne spomnim, se pa spomnim da smo jedli zelo dobro kuhnjo(  tako pravijo Brici mineštri ) in čudovite štruklje za primerno ceno.

Naleteli mo na zelo simpatičnega možakarja, ki nam je duhovito odsvetoval (!) ogled cerkve v bližini, ker ni nobeden od nas( še) poročen.  Tamkajšnji svetnik  je namreč zaščitnik jetnikov in vklenjenih, takih in drugačnih.

Sicer pa svetujem tudi ogled  gradu Dobrovo in enoteke, odlična vina imajo tam. Imeli smo zraven enega, ki se na to spozna, poklicno in tudi  ljubiteljsko.

 

 Blizu  Nove Gorice priporočam gostilno Miki in pa Žogico. Prijetno, dobro in poštene cene.

 

Kotarca

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

10. jul 2013 7:15

Kotarca je napisal/a:

Ja pa res, zakaj ne? Take informacije iz prve roke so veliko bolj koristne in merodajne  kot še tako izvedenska mnenja. Po enkratnem obisku po mojem mneju pač ne moreš biti objektiven, ali pač?

 



Kotarca

Dobri bog, pomagaj.....

No, pa smo dobili definicijo antiintelktualizma. Glavno da tisti, ki nekaj reče, nima nič ali minimalno od tistega, kar bi dišalo po nekem poznavanju materije, potem ga velja upoštevati.

 

 

Vendelina jr.

Mygrace

sporočila: 6506

10. jul 2013 8:17

No ja....glede na to, da je treba izvedenska mnenja plačati.....

Se strinjam, da je Kotarca malček nerodno napisala, ja. Veze z intelektualizmom pa to nima.

Ima več veze s tem, da bi nekdo rad komandiral tlele po kulinariki.

 

                                                              

Mygrace

Kotarca  

član od: 13.6.2010

sporočila: 614

10. jul 2013 8:32

"Iz prve roke"  je bilo mišljeno, da je od tam doma, da pozna ljudi, ki  v tej restavraciji, gostilni, kjerkoli že,  delajo in še kako vedo in tudi  povedo, kaj se tam dela, kje se kupuje meso, zelenjavo in ostale sestavine.  Povedo tudi to, da je pristno " domače" vino prišlo iz bližnjega Lidla.... domača zelenjava je pa Hoferjeva.  Se dogaja, pogosteje kot si  mislimo.

Nisem poznavalka, je pa v naši družbi nekdo, ki se na to spozna, čeprav ne piše v časopise in ni član raznoraznih komisij ki podeljejujo zvezdice.  Včasih  pristransko in  neupravičeno..  Tudi zato, ker imajo kaj v zameno.Včasih, da ne bo spet polemike.

 

 

 

O ostalem pa ne bi, ni vredno.

 

 

 

 



 

 

 



 

Sporočilo je spremenil(a) Kotarca dne 10. 2013 08:44

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

10. jul 2013 9:34

Konzum je cisto ok, sploh ce si okravatan. Saj cez cas ugotovis tudi to, kako prebrat oceno in so pricakovanja bolj realna. Zal pa  ocenjuje samo tiste, ki so znane, oz. manj znane pa priporocene - tako da ja, meni je vsec ce da vsak svojo priljubljeno lokacijo. Ce je to clan, ki se vec javlja (sploh v tematiki kaj za kosilo) potem hitro lahko ugotovim ali mi bo lokal sedel ali ne. 

http://www.kulinarika.net/baze/ocenjevanje_iskanje.asp?


"Stressed is desserts spelled backwards!"

Sporočilo je spremenil(a) rebecca dne 10. 2013 09:38

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti