Baška voda

špela100  

član od: 23.7.2008

sporočila: 121

tema odprta - 4. jul 2013 13:17 | ogledi: 9.942 | odgovori: 4

Pozdravljeni,

 

je bil že mogoče kdo v Baški Vodi in sicer TN Urania? Moja hči gre namreš s svakinjo in sestričem za en teden na dopust in sicer to varianto all exclusive. Ker smo bili prepozni za Vodice je ostala samo še ta prosta ena in edina varianta. Malo jih je strah, ker še niso (nismo) bili dol. Vem, da je ta del Dalmacije zeo lep, pa vendar. Mogoče kak nasvet, mnenej?

 

Hvala že v naprej

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

4. jul 2013 14:38

špela100 je napisal/a:

Pozdravljeni,

 

je bil že mogoče kdo v Baški Vodi in sicer TN Urania? Moja hči gre namreš s svakinjo in sestričem za en teden na dopust in sicer to varianto all exclusive. Ker smo bili prepozni za Vodice je ostala samo še ta prosta ena in edina varianta. Malo jih je strah, ker še niso (nismo) bili dol. 

 

 

V Baških Vodicah že dolgo nisem bila, me pa zelo skrbi tale njihov all exclusive, ki so ga izbrali.

v enem stavku praviš, da gre tja tvoja hči s sorodniki, na koncu govoriš o prvi osebi množine. ljudje potujejo v neznane kraje kar naprej in zaradi enega tedna Dalmacije res ni potrebno, da si delaš sive lase.

Vanja

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

4. jul 2013 14:57

Ne razumem sicer čisto, kako je v celi Dalmaciji ostala ena in edina varianta za dopust v Baški Vodi - ampak v redu, bo že tako. Meni je Baška Voda zelo všeč, morje je lepo - če greš v all inclusive, se moraš pač sprijazniti, da greš v čebelnjak, kjer ne moreš toliko pojesti, kolikor si plačal. Ampak če bo družba prava, se bodo že imeli v redu. Vsekakor Vodic ne bi objokovala (razen, če si sardinjenja na plaži in prerivanja s komolci naprej v večerni gneči na rivi ne predstavljaš kot idealen dopust).

Bodi torej brez skrbi.

Sonja

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

4. jul 2013 15:16

Špela100, kakorkoli človek tole bere in obrača in materinska ljubezen in ne vem kaj še vse, ampak ostane eno samo: pretiravaš s skrbjo.  Zaradi naslednjih razlogov:

-Na prostorih Dalamacije so bila naselja že v rimskih časih in tisti kraji imajo dve tistočletji ene kontinuitete organiziranega bivanja - in ta kulturni vpliv se pozna tudi v Baški vodi. Z drugimi besedami, ni to neka divjina s prvobitnimi ljudstvi, ki še niso absolvirali vseh elementov civilizacije, to je čisto spodobno naselje s simpatično rivo, štanti, domačini, ki se grejo "naše malo misto", pa s spodobnimi konobami. In je kakih 700 km proč od Ljubljane in skratka ni tako blazno daleč.

-Tvoj otrok gre s svakinjo - bodi vesela, da so jo vzeli s sabo. Ima tako lepo kontrolo in varstvo odrasle osebe. Če pa svakinji ne zaupaš v smislu, da bosta s tvojim bratom skrbela za otroka, potem...je pa to druga zgodba, ki pa ni za ta forum. Ali pa vsaj ne za to temo. Oziroma, svakinjo poznaš, pa kljub temu iščeš še neke potrditve od ljudi, ki jih pa večinoma ne poznaš (forumaše) - a ni tole malo nelogično?

- Tudi če se ne vem kaj silno sfiži na dopustu, recimo, da se na tistih dveh zvezdicah po sistemu za malo denarja malo muzike dogajajo stvari v stilu umazanije, ščurkov in kar je še tega - to spada v sklop izkušenj vsakega turistia. Tisti teden dni človek malo sitnari, ampak čez leta se takih pripetij s polomljenim tušem spomni samo še z nasmehom. Ene počitnice so bolj udobne, druge manj, človeka pa bogatijo izkušnje z obojih. Če ne veš, kaj je zanič, tudi dobrega ne znaš cedniti.

- Last but not least: Tvoj ottrok je oseba, ki ima svoj življenjski plan in svojo pot in jo bo morala sama trasirati. Tudi z izkušnjami počinikovanja s sorodniki in kasneje na počitnikovanju s prijatelji. Pa v življenju nasploh, ne samo na počitnicah. NI tvoja vloga, da dodatno preverjaš vse okoliščine in paziš, da bo tvojemu otroku najbolj udobno. Ne ovijaj no svojega otroka v eno silno vato , ker ji s tem popolnoma nič ne pomagaš. Kadarkoli te ima, da bi še kaj čekirala, spraševala neznance po forumih, kako je tam, daj raje en evro v šparovček in boš videla, koliko ti bo to naneslo - je včasih čisto vzgojno, da kdo svojo ptretirano skrb takole ovrednotti.

 Tvoj prispevek k tem počitnicam v Baški vodi je v tem, da si otroka naučila spodobnih manir, da ne bo ravno špilferderber v vsaki situaciji in tu se tvoj pripsevek (če odštejem denar) konča. Malo si daj miru in jemlji lekcije iz samoomejevvanja materinske skrrbi, ker preveč materinske skrbi je salamensko naporna reč.

 

Vendelina jr.

_tisa_  

član od: 20.1.2010

sporočila: 343

4. jul 2013 15:49

Baška voda je super, morje krasno, meni lepše, kot v Vodicah. nasveti Vendeline jr. pa koristni za širše občestvo.

Uživajte na počitnicah!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti