Prispeli pekači za pice turk

tema je zalepljena

yulchi  

član od: 16.8.2007

sporočila: 630

26. apr 2014 21:54

Joj, moja prababica je v taki ponvi palačinke pekla. Bile so najboljše!  Sicer so bile tu pa tam malo bolj prismojene, ampak zame so bile božansko dobre 

yulchi

lartep  

član od: 19.11.2008

sporočila: 165

15. jun 2014 7:02

bannanna je napisal/a:

tooo!!!



 

Bannanna, lepo prosim, ker vem, da ti s takšno železno ponvijo že kuhaš:

Katero naj kupim za prvič, da bo primerna za npr. krompir ANA? Mora biti toplo kovana? Bolje večja kot manjša, ali bo pretežka?

 

In kako se vzdržuje taka posoda?

HVala.

lartep

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

15. jun 2014 15:35

jaz imam litoželezno. ta ni. vendar sem prepričana, da tudi s tole gre!!! jaz imam 26 ko pa mi je premajhna, tako da v vsakem primeru večjo. vendar upoštevaj da ima dolgi ročaj, če ti sploh gre v pečico ali v žar. 

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

15. jun 2014 15:38

Zelo zelo slično je imel lidl kakšna dva meseca nazaj za ubogih 14 €. mi je žal, da je nisem vzela. samo ni bila velika. sedaj imam nagledano 32 cm, z malima ročajema. da bi bila za v žaru pečt in v pečici ali pa kot wok


poglej si tale članek http://berlinfoodstories.com/2012/02/12/003-best-pans-in-t piše, da je imel ALDI  :D

Sporočilo je spremenil(a) bannanna dne 15. 2014 15:39

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

28. jul 2014 6:28

Obavezno nabavim eno. HVALA TM_SHOP!!
Rabim za delanje PRAVEGA ŠMORNA, občasnega RESTANEGA KROMPIRJA (mora biti malo zažgano in delano na domači masti!!), umešanih jajčk in palačapalink!! Ni ga čez "OJEJE, PRIMLO SE MI JE NA DNO" filing in kar najbolj cenim in zakajn NUJNO želim ŽELEZNO PONEV je; LEJ MAMA, JEM Z VILCO DIREKTNO IZ PONVE IN NIČ SE NE POZNA 

Mi samo nekdo zaupa razliko med: KOVANO ŽELEZNO in LAHKO ŽELEZNO? Saj sta obe ok a ne? Tako za v pečico kot za hobljanje z vilicami, ali?


---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

4. avg 2014 6:47

Razlike so?

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

tm_shop  

član od: 9.5.2013

sporočila: 8

4. avg 2014 11:34

Obstaja več vrst ponev proizvajalca TURK.


Ročno-toplokovane
Značilnost:
kovano iz enega kosa, tipična prepoznavna značilnost prosto - toplo kovane železne ponve je neprekinjen ročaj, ki ni privarjen ali prikovičen in razpoznavna struktura površine, ki nastane s kovanjem - zelo radi uporabljajo ljubitelji in izučeni kuharji v restavracijah, hotelih
Železne ponve s privarjenim ročajem
Značilnost:
železna ponev, vendar je kovani ročaj privarjen - za profi uporabo
Železne ponve - lahka izvedba (serija univerzal)
Značilnost:
železna ponve s kovanim ročajem s prikovičenim kovanim ročajem - za univerzalno uporabo

Težka izvedba železnih ponev (serija profesional)
Značilnost:
privarjen ročaj - za vsakodnevno profesionalni uporabo

...

Železne ponve Turk niso prevlečene z glazuro, so odporne proti praskam, površina je nerazljiva, z naraščajočo uporabo pa se izboljšajo izvrstne lastnosti pečenja.

 

tm_shop

xxs  

član od: 29.7.2009

sporočila: 171

15. avg 2014 20:20

Tole je ful fajn... Škoda da nimam še primernega štedilnika. V letni kuhinji bo enkrat...

xxs

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

16. avg 2014 12:23

Imam nekaj vprašanj v zvezi s turkom:

zakaj so ene narezljane in ene ne? katere so manj oprijemljive? 

ali je oprijemljivost težkih in lahkih  primerljiva?

nekatere so na tujih straneh opisane kot "serving dishes" ali to pomeni, da imajo enake lastnosti za peko kot tiste , ki niso opisane kot servirne? kar se tiče vzdrževanja temperature in orpijemljivosti

ali lahko prosim primerjate lepljenje hrane s tem videom: https://www.youtube.com/watch?v=eKcrjJMMjck  in tem https://www.youtube.com/watch?v=Os6iqDxQGAs  ??

 

Zaradi možnosti peke v pečici, bi bilo fino, če bi napisali dimenzije ročaja, da si izražunam, če gre notri, ker izgleda kar dolg. Hvala!!

 

Hvala!!!!!

 

tm_shop  

član od: 9.5.2013

sporočila: 8

23. avg 2014 21:09

Ponve TURK so hladno ali ročno prosto toplo kovane.

Serija lahkih ponev univerzal so hladno kovane ponve in se strojno oblikujejo iz prefabricirane pločevine, ročaj (železo ali železo/les) se prikoviči.
Srebrno sijoče ponve so izdelane strojno, so hladno kovane (serija profesional).
Serija železnih ponev s privarjenim ročajem se izdeluje iz toplo valjane reliefne grobe pločevine (vzorec vafeljev), dno ponev se nato še dodatno oblikuje s hladnim kovanjem.
Vse zgoraj navedene ponve zelo dobro služijo kot vsestranske ponve v kuhinji. Površina teh ponev je bolj gladka od ročno toplo kovanih in so zato bolj primerne za kuhalne plošče iz cerana.

Prosto ročno toplo kovane ponve se izdelujejo iz železnega bloka ročno. Izdelane so iz enega kosa. Za izdelavo je potrebno veliko delovnih postopkov in ročnega dela mojstrov. Ročno toplo prosto kovana ponev reagira še hitreje na spremembe temperature (več informacij na povezavi http://www.tm-shop.si/si/trgovina/zelezne-p ).

Načeloma je razlika med hladno- in toplo kovanimi ponvami v tem, da ročno prosto toplo kovana ponev oblikuje kovač z udarci kladiva izurjenih mojstrov, pri strojno izdelavi pa so udarci kladiva strojni. Zato so strojno izdelane ponve vse enakega izgleda, medtem ko so ročno kovane ponve unikati. Razlika v ceni je očitna. Pri negi in pripravi za peko, oprijemljivosti ni razlik.

tm_shop

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti