1 maj

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

13. apr 2013 8:04

Ežoj - se popolnoma strinjam s tabo, sploh, če so prvomajski prazniki lepi, sončni in topli je to en odličen čas, da postorimo nekaj okrog hiše, pa da se imamo fajn brez obvezne dnevne rutine, pa da se mogoče kaj speče na roštilju, če ba se nam zljubi se pa lahko odpeljemo tudi na kakšen nenačrtovan izlet. Prav za praznike - pa naj bodo to božično novoletni, pa velikonočni, pa prvomajski pa še kakšni mi najmanj diši iti od doma in posledično tudi ne razumem ljudi, ki popedenajo doma, potem pa stanovanje ali hišo zaklenejo in odidejo.

tedyka

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

13. apr 2013 8:05

Mi gremo za prvi maj na Marijo Snežno v Slov. Goricah, na eno zabavo ob 80. rojstnem dnevu našega prijatelja(no, prijatelja naših staršev, pa saj ni pomembno). TAm se je rodil in tam bo okrogli jubilej proslavil.

Če ne bi šli na ta rojstni dan, bi šli na pohod od Lenarta do Zavrha, so spominske hiše generala Maistra.

Drugega maja pa naš tardicionalni pohod na Urban, potem pa piknik pri prijateljih na obronkih Urbana. Že 18 let se nas okoli 20 srečuje na tem pohodu in pikniku, zaradi tega srečanja se dopusti prestavljajo ali se prej vrača s kakšnega potovanja,  in kar je zanimivo, tudi vsi naši, že odrasli otroci se tega pohoda in piknika udeležujejo, s svojimi fanti in dekleti seveda. Dragoceno druženje, tradicija, ki jo negujemo in jo bomo še dolgo.

 

Če tega ne bi bilo, bi šli pa za prvi maj na morje, v Pulo, se nadihat morskega zraka. Tako bomo tja šli pač sredi maja.

mamamia

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

13. apr 2013 8:13

Če kje, potem nam v Sloveniji res ne more delati težav iskanje idej, kam za dan, kam za dva dni,.....No, ali pa, saj je izbire za nekaj življenj vikendov. Če dodam še to, da je ista izbira vsakič drugačna, pa ne le zaradi letnih časov, pa sploh.

Če je komu še vedno težko najti idejo, naj malo poklika možnosti na strani, kjer so za vse, ki sami nimajo idej, našli in zbrali dovolj. Ne le za en 1.maj. Kdaj pa kdaj se tudi na uradnih straneh najde kaj zanimivega. Upam, da kaj tudi zate, durhmarsh.

www.slovenia.info  (Uradni slovenski turistični informacijski portal)



rimljanka

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

13. apr 2013 9:16

ežoj je napisal/a:

mamamia je napisal/a:

vanilia, če je forum izmenjava mnenj, ne vem, zakaj Vendelina ne bi smela svojega napisat? Tako kot ti napišeš svoje? Če ne maraš njenega branja, ga preskoči. Kot vsi tu gor koga preskakujemo.

In ne, kulinarika se ne vrti po njenih željah in zahtevah, niti ne po tvojih in mojih, ampak po željah vseh nas, ki smo tu gor. Malo širine, bo šlo?



mamamia

Z zgoraj napisanim se popolnoma strinjam, ravno tako ( o groza ) s pisanjem mi queride amige Vendy.

Dodal bi pa še nekaj: tisti, ki sprašujete, kam za prvi maj, verjetno imate službe in vsak dan delate po cel dan. A niso prazniki ravno ena lepa priložnost, da bi uživali doma, zakaj je treba po vsako ceno zbežati od doma. Če je doma tako grozno, da je treba nekam zbežat za praznike, kaj pa če bi izkoristili praznike za to, da si dom naredite zaželenim in vam ni treba nikamor bežat. Sam za premislek.



ežoj

Thumbs up. Za čisto vsak odstavek, predvsem zadnji mi je zelo, zelo všeč. Sam ga prakticiram čisto za vsako priložnost, ki mi jo čas ponudi. In izognem se vsej gneči in noriji ob vseh praznikih, ki nam jih določa družba in katerim slepo sledimo.

Commis débarrasseur

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

13. apr 2013 9:32

Ežoj, jaz oz. midva hvalabogu še imava službo in 2-sobno stanovanje v 4. nadstropju brez dvigala in balkona. Imava tudi klet 6 m2. Ta destinacija nama zelo prav pride, ko je treba nekaj skuhati, oprati, iti spat in podobno. Za prvomajske praznike pa nama nekako ne sede, da bi 5 dni čepela v stanovanju in nekaj postorila (no, lani sva belila, ampak za 40m2 m ne potrebuješ 5 dni). Letos nama finančno še znese 4 dni Izole v sindikalnem apartmaju, zraven grejo še kolesa in planinska oprema za plezanje po Slavniku. Naštudirala sva pa tudi že Koper, Ankaran, Muggio ter novi muzej v Izoli. Nekdo nekje tukaj pa je omenjal gospoda, ki ima zbirko železnic v Izoli. Guglanje ni obrodilo sadov, zato lepo prosim za kakšno konkretnejšo informacijo.

Upajmo tudi na brez in. Pri nas na 1000m je še prejšnji teden snežilo.

 

marjja

patka  

član od: 16.8.2008

sporočila: 372

13. apr 2013 9:44

Pri nas imamo take službe da sva oba prosta le ob rdečih dnevih na koledarju ali pa še tisto ne vedno. Kljub temu, da mi po celih dnevih službe zelo prija kakšen dan prav brez obveznosti in je doma najlepše pa kakšen dan vseeno radi izkoristimo za izlet. Večkrat smo bili v Volčjem potoku pa v Mozirsem gaju, pa v živalskem vrtu. Letos pa na željo otrok nekaj drugega. Hči si je zaželela ogled izvira Soče potem pa še malo do Tolminskih korit pa še kaj zanimivega moramo odkriti na tem teritoriju. Gotovo nam v teh prelepih krajih ne bo dolgčas.

patka

Gigi_84  

član od: 26.8.2008

sporočila: 331

13. apr 2013 15:50

Zadnji 2 leti sva z mojim dragim "zbrisala" v Poreč, ker mi je nekako vedno uspelo najti poceni aranžmaje v hotelih. Prvo leto še celo v hotelu, ki se je ravno odprl in je bil oh in sploh super modern. Vreme nama je tudi služilo, tako da sva nazaj prišla že kar konkretno rjava (lani je bilo do 27 stopinj). Čez dan sva večinoma martinčkala na plaži, kolesarila, igrala namizni tenis ... opcij je res nešteto, samo vreme mora sodelovati. Letos bova pa kar doma, ker je napovedana prvomajska budnica v porodnišnici :)

Sva pa tudi že šla v Prago preko Kolektive oz. neke podobne internetne strani, tudi super poceni prenočišče v zelo solidnem hotelu, ostale stroške kriješ sam in je bilo fenomenalno. 3 dni raziskovanja, tako kulturnega kot kulinaričnega.

 

Gigi_84

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

13. apr 2013 17:25

Gigi to bo pa fenomenalna budnica - vse dobro in lepo praznujte - delovno ali pa ne.

tedyka

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

13. apr 2013 19:40

marjja je napisal/a:

Nekdo nekje tukaj pa je omenjal gospoda, ki ima zbirko železnic v Izoli. Guglanje ni obrodilo sadov, zato lepo prosim za kakšno konkretnejšo informacijo.


marjja

 

Tole je informacija, ki jo je obrodilo guglanje: http://www.slovenia.info/?muzej=1945&lng=1

Sonja

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

13. apr 2013 20:47

Limnol hvala, ta teden res nisem guglala, ampak pred mesecem, ko sem rezervirala, pa ni bilo nič gor, za otvoritev muzeja sem pa izvedela iz časopisov.  

  Pred časom mi je ena svetovala, naj delam na artikulaciji, zdaj vidim, da bom še morala delati na ažurnosti!

marjja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Anemiilat
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti