1 maj

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

12. apr 2013 21:53

moderator2, globoko se opravičujem, če je moje pisanje iz tvoje strani bilo razumljeno, kot smetenje, ni panike, sem prokužila, že davno nazaj, za nekatere je tu dovoljeno vse, novinci pa nismo dobrodošli, za dvig vaše bonitete, nas boste nekoč še prekleto rabili, samo glede na vaša razmišljanja in zapiranja zanimivih tem, zaradi ščitenja vaših podpornikov, smo mi že s prvim postom, obsojeni na propad, to pa ni dobro...se strinjaš

babka1951

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

12. apr 2013 22:16

Matr, tolikokrat že videno in brano: v jok, pa na drevo, pa nikol več dol.....

lp

P.s. Aha, seveda, držimo se teme: krasen izlet za prvi maj je kamorkoli nad 1000 m, v nahrbtniku pa kaj dobrega za pojest.

cervus

gogad  

član od: 28.4.2004

sporočila: 3697

12. apr 2013 22:47

MBrando je napisal/a:

noemi je napisal/a:

Za enodnevno potepanje je primeren tudi otok Krk. Za ogled priporočam stari del mesta Krk, Baško, Malinsko ... Možen je tudi krajši izlet z ladjico do Golega otoka oziroma na Grgur. 

Mi smo pred par leti na Krku preživeli prijeten prvomajski izlet.



Noemi



Se popolnoma strinjam!! Dobro priporočeno!

gogad: Zanimivo. Družina in jaz smo preživljali dopust v turbulentnem letu 1991, saj takrat nismo upali na Cres, ker nismo vedeli, kako se bodo zadeve obrnile, morja pa si tudi nismo hoteli vzeti. Če pomislim na vsa tista letala, helikopterje, mi pa smo se čevapčičirali na plaži, se mazali s kremo in uživali razkošje hotela.
V spominu pa mi je dopust ostal zato, ker je mešanja dreka od JLA, tudi meni mešalo zadeve v želodčku.
Prvi dan večerja. V palačinke zavita šunka z majonezno kremo, naslednji dan pa nič plaže. Priklenjen na posteljo. Jejžeš.
Koliko so bili stroški za vaju2 za te 3dni?



---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

MBrando 160 za oba v hotelu ,obroki samopostrežni...v petem nadstropju,na hribčku,Opatija kot na dlani ,pogled z balkona na morje,tja do Reke....sva šla pa v sredi tedna....

lp goga

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

12. apr 2013 22:48

@vanilia: Teme se iščejo in najdejo, ko  človek razmišlja. Velja za vvečino stvari v življenju. Ampak razmišljanje je aktivni koncept, ki ne mara intelektualne lenobe. Vsaka stvar ima več dimenzij, vsako vprašanje poraja še drugo vprašanje

Tudi ob n-tem ponavljanju obiska Portoroža lahko človek kraj začuti drugače, če si poišče emo temo.  Lahko cel dan raziksuje arhitekturo Pirana in pri tem uživa - ali pa pride tja iz Bernardina in potem gleda kam bo šel jest. Pa bi rekla, da je prva verzija mnogo bolj zanimiva. Pa lahko se odloči, da bo šel po trasi parenzane in še pred tem doma čim več našel o njej, da bo tisto pešakiranje imelo smisel. Pa sprehod po solinah je tudi super, zlasti če se človek prej samoizbrazi o tem, kaj vse se da tam videti od ptic, rastlin itd.

Tako in samo na tak način, draga vanilia, se pride iz dolgočasne in "jaz sem brez idej, naj mi forum nekaj svetuje" na aktivni nivo, ko človek začne uživati v tem, ko vidi, da je za podobo in pojavov še kaj drugega in ne samo to, kar se na prvo žogo vidi. To je treba znati zaradi sebe, mlajši ljudje se pa tega morajo naučiti (ker jih starši evidentno niso) tudi zaradi tega, da bodo naučili svoje otroke.

Vendelina jr.

testeninca  

član od: 19.2.2013

sporočila: 751

12. apr 2013 23:05

A lahko nehate s prerekanjem in pametovanjem ter napišete idejo, če jo imate, ali pa pač ne napišete nič.

Hvala

testeninca

durhmarsh  

član od: 12.4.2013

sporočila: 3

12. apr 2013 23:05

s portorožem nisem mislu da zdej pa samo tja hodim. glede hrane da rad kaj pojem ni nujno gostilna, vzameš kaj s sabo :) namen teme je pa ta da bo kmalu 1maj, da kdo dobi kako idejo. Mogoče imamo pred nosom lep izlet itd., samo nepomislimo. Zato več mnenj predlogov, več možnosti oz. idej človek dobi, ki jih lahko poveže v zelo lep izlet :) 

 

durhmarsh

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

13. apr 2013 5:00

Eh, tudi v"slabem" se da najti kaj dobrega. Tisti, ki ste tu gor že nekaj let, se boste spomnili, da sem se svoj čas kaj rada zaganjala v Vendelinine zapise a me je hvalabogu končno le srečala pamet. Če se mi zdi berem, če nisem pri volji ne.  Sicer res ne odgovarja v mojem stilu ampak, če to odmislim, vedno najdem kak koristen napotek. Tokratni je zame tematika. Načrtno s te strani nisem nikoli gledala, me toliko stvari zanima, da mi na izletih res ne utegne biti dolgčas,  ideja pa ni slaba. 

Našima otrokoma se je najbolj vtisnil v spomin izlet z vlakom. Ni bilo na prvi maj, ampak med zimskimi šolskimi počitnicami. Kupili smo karte za Kamničana, se zapeljali do končne postaje, peš odšli do cerkvice in pokopališča, spotoma pojedli sendviče, še malo naokoli in s prvo vožnjo nazaj. Po toliko letih se še vedno z veseljem spomnita na ta izlet. 

Cila

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

13. apr 2013 6:03

gogad je napisal/a:

MBrando 160 za oba v hotelu ,obroki samopostrežni...v petem nadstropju,na hribčku,Opatija kot na dlani ,pogled z balkona na morje,tja do Reke....sva šla pa v sredi tedna....

lp goga

Za 3 dni v hotelu 180€, s tem da imaš vse pred nosom, pa malo uživaš v vlogi kralja je to prav super cena. Seveda bi bilo med 1.majskimi noro vzet to opcijo, saj bodo prefrigani ponudniki storitev kar močno nabili cene. Mi je pa  to kot referenca za prihodnje nepraznične dneve. Hvala lepa.

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

13. apr 2013 7:22

mamamia je napisal/a:

vanilia, če je forum izmenjava mnenj, ne vem, zakaj Vendelina ne bi smela svojega napisat? Tako kot ti napišeš svoje? Če ne maraš njenega branja, ga preskoči. Kot vsi tu gor koga preskakujemo.

In ne, kulinarika se ne vrti po njenih željah in zahtevah, niti ne po tvojih in mojih, ampak po željah vseh nas, ki smo tu gor. Malo širine, bo šlo?



mamamia

Z zgoraj napisanim se popolnoma strinjam, ravno tako ( o groza ) s pisanjem mi queride amige Vendy.

Dodal bi pa še nekaj: tisti, ki sprašujete, kam za prvi maj, verjetno imate službe in vsak dan delate po cel dan. A niso prazniki ravno ena lepa priložnost, da bi uživali doma, zakaj je treba po vsako ceno zbežati od doma. Če je doma tako grozno, da je treba nekam zbežat za praznike, kaj pa če bi izkoristili praznike za to, da si dom naredite zaželenim in vam ni treba nikamor bežat. Sam za premislek.

ežoj

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

13. apr 2013 7:27

testeninca je napisal/a:

A lahko nehate s prerekanjem in pametovanjem ter napišete idejo, če jo imate, ali pa pač ne napišete nič.

Hvala



testeninca

testeninica, preberi celo temo še enkrat in boš videla, da bolj zgrešenega posta od tvojega ni. Ravno v tistem, čemu ti rečeš prerekanje ( pa kdo se prereka ) je največ modrosti o tem, kako in kam iti za prvomajske ( ali katerekoli ) praznike.

ežoj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti