Pogrevanje hrane v pečici

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

9. apr 2013 21:58

Če za štihprobo naribađ dva ščepca sira (dva poriva z enim diskotnim sirom po ribežznu), ne bo hudega ne pici in ne želodcu.

Ob predpostavki, da pica ni vsakdan na jedilniku. Ker če je vsak dan, je pa res obupno dolgočasno. In postane gurmansko v tistem osnovnem smislu, ko je le gourmand čisto navaden požrešneš. Sicer pa pica itak ne spada v višsavi sladokustva (le gourmet, okej Brando, upam, da štekaš reference, čeprav niso z velikimi črkami cuand a commis debrasseur je ne doute  pas ...), je pa čisto spodoben občasen fast food

Vendelina jr.

dari  

član od: 21.8.2004

sporočila: 1521

9. apr 2013 22:39

Mamamia,čisto tako kot jaz.Ne pogrevam pizze,hladno pojem.Absulutno pa ne prenesem dunajskih pogretih v mikrovalovni enostavno rajši pojem hladno.To je moj okus.Hči in mož pogrejeta in jima je dobro.Meni pač ne.Jed na žlico pa lepo na štedilniku.No včasih pride prav mikrovalovka za zamudnike.V glavnem ne pogrevam v pečici, če pa že kdo rabi je mikrovalovka.

No pa še to,rižoto, ki je ostala sem vedno pojedla hladno nobenega pogrevanja.Pa moja tašča, kako lahko to hladno ješ. Potem pa je sama enkrat probala in potem reče,ej si me navadila, da je hladna rižota dobra.

dari

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

10. apr 2013 7:23

limnol je napisal/a:

Tega pa jaz ne razumem - kaj pomeni "hitro pogreto, hitro ohlajeno"? Če ena stvar enkrat zavre, se potem hladi enako dolgo, ne glede na to, ali zavre na plinu ali v mikrovalovki ali na tabornem ognju, a ne?



Sonja

 

Ne vem, tega ne morem znanstveno dokazati, ampak se vsi v naši družini strinjamo s tem. Hitreje se ohladi, če je pogreto v mikrovalovki. Najraje pogrevam na štedilniku, tudi kakšen kos mesa, ki je bil pečen v pečici, ni problem pogreti na štedilniku. Mrzli dunajci so pa itak zakon, kot mrzla pica

JJ

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

10. apr 2013 7:41

Vendelina jr. je napisal/a:

Če za štihprobo naribađ dva ščepca sira (dva poriva z enim diskotnim sirom po ribežznu), ne bo hudega ne pici in ne želodcu.

 

Vendelina jr.

Ne gre priznati, da tudi ti kdaj napišeš kakšno neumnost? Bolje da pol Slovenske študentarije riba sir na pogrete pice, kot to :)

Commis débarrasseur

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

10. apr 2013 7:54

Sam se pridružujem večini. Ne pogrevam v pečici, saj celotna procedura ekonomično ne gre skozi. 
Če je že treba pogret (burek, gratinirane palačinke, meso) to opravim na pokrovu od jene posode s tem da dodam malo vode, nato pokrijem z folijo da se pregreje in rahlo stinsta nato pa odstranim folijo in pustim da se še malo popeče. 

dari: TOČNO TO!!!. BRAVO da še obstaja kdo ki ima isto mnenje okoli rižot. Se mi osebno zdi, da če jo pogrejem samo večje sranje naredim, sploh ker je treba dodat malo vode da se ne prižge. Ekola, na koncu pa se ravno tako prime + pocasta postane. 
Hladna rižota in tisti kosi ali v njej so SUPER okusni tudi hladni.

Janiska: Eto! Končno še nekdo, kateri ne zna razložit zadeve okoli mikrovalovke, a se strinja da le-ta zadeve hitro pogreje a hlajenje poteka po hitrejšem postopku. TUdi sam si zadeve ne znam razložit. Majkemi da ne!
Preverjeno.
Sploh sovražim, da si segreješ mleko, ven vzameš vrelo, pol pa ob prebiranju knjige v cirka 5minutah zadeva postane mlačna. In ponovno standardna pot med kavčem in mikrovalovko. Tako da sedaj samo še pogrevam na štedilniku in zadeve ostanejo HOT kot morajo!

Mikrovalovka pa je  za defrosting/hitro tinstanje

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

xxs  

član od: 29.7.2009

sporočila: 171

10. apr 2013 8:56

Tudi jaz imam najraje piso z Mozarello - a ni to original tako? čeprav največkrat pa zaradi finančnih razlgoov kar tako navadno naredim...

 

Sicer pa pico jaz pogrejem v mikrovalovki, mleko tudi, vse ostalo pa prav tako na štedilniku z malo vode.

Mleko se mi je zdanjič zažgalo na posodo in ne gre dol... Mend abi morala dat not vodo najprej. Iz praktičnih razlogov, da manj psoode umažem, ga segrejem v mikrovalovki, je pa res, da je boljše pregreto melko kot pa taka mlačna brozga.

xxs

katrin11  

član od: 3.1.2010

sporočila: 2342

10. apr 2013 14:22

Meni se je mrzla pica iz črne (polnozrnate ali kaj, nisem jaz pekla) moke total uprla, pa sem imela voljo, da opustim belo moko kar največ je mogoče. Pica je bila dobra, ko je bila sveže pečena, hladna pa mi je obležala v želodcu. Za moj okus imam raje malo "prismojeno" pico, kot hladno ali na pol pogreto. Da ne bo kdo zdaj iskal izpeljavo, da sem jaz prismojena.Tudi kekse imam raje domače, sploh če so malo neenakomerno zapečeni, kot dolgočasne iz trgovine, ki so vsi čisto enaki. Moj brat pa mi vedno naroči: če boš pekla piškote, en pleh zame malo bolj temno tjavo zapeci!

Katrca11

xxs  

član od: 29.7.2009

sporočila: 171

10. apr 2013 21:23

Mmmm meni je pa naj pogreta pica, ki leži en dan. Ne vem kako to, ampak mora pa bit brez zelenjave gor, ki je drugi dan čist uvela.

xxs

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti