Odstranjevanje amalgamskih plomb

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

28. mar 2013 11:37

trac je napisal/a:

 

Pri menjavi plomb se količina Hg zelo poveča, zato ni odveč previdnost.



trac

 

In zato tudi ni prav nič pametnega v tem, da bi brez potrebe razkopavali živo srebro po ustih. Pustite plombe pri miru, dokler so v redu, in jih zamenjajte, ko je treba (in, ne, NI jih treba zamenjati samo  zato, ker jih imate).

Sonja

SUZANAZ  

član od: 11.6.2003

sporočila: 878

28. mar 2013 18:06

Se opravičujem ampak nekatere stvari me pa res pogrejejo.

Če v življenju ne najdeš drugega smisla kot se nategovat nategurovičem potem pa tudi. Mislim, da bi se ljudje morali bolj posvečati kaj imajo v ustih, kot pa kakšne plombe imajo. Ustna higiena! Raje se častite in si odstranite zobne obloge. Bolj zdravo kot menjava zalivk. Da ne omenim, da se pri vsaki menjavi zalivk odstrani tudi del zobovine. Tako, da če zamenjava ni potrebna nima smisla menjavati zalivk.

Naj še opozorim, da estetska rehabilitacija  v Pravilih obveznega zdravstvenega zavarovanja ni pravica in je v celoti samoplačniška. Tudi v primeru, da se ti zdijo zalivke toksične, tega ne pokriva zdravstveno zavarovanje. Torej si v celoti samoplačnik. 

Suzi

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

29. mar 2013 5:23

Meni je ravno včeraj prišla pod nos neka pogodba od zobarce, v katerem zagotavlja (Verjetno  statističen podatek), da "zdravstvene težave" z zamenjavo amalgamskih plombic ne prenehajo. Mi jih imamo nekaj in si jih zaradi estetskih razlogov nočemo menjati. Zakaj bi bezal v zob po nepotrebnem.

Tale zadeva (jaz ji rečem histerija) me sominja na ženske, ki so alergične na moževo spermo. 

 

Vanja

trac  

član od: 12.11.2010

sporočila: 568

29. mar 2013 8:18

 

Pa dobro, vsak ima pravico skrbeti za svoje zdravje po svojih najboljših močeh. Tu je bilo na začetku samo postavljeno vprašanje, če kdo pozna takšnega zobozdravnika. Očitno da ne.

Težko rečem, kaj je točno res, ker se ne čutim dovolj podkovana na tem področju, se pa dajo prebrati takšne in drugačne svatri na to temo.

trac

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

29. mar 2013 9:49

Imas prav da skrbis za svoje zdravje. In strinjam se s Suzi, raje si casti odstranjevanje kamna, ki je okamenel plak.

Na netu se res dajo prebrat razlicne stvari. Ravno zato je dobro, da preveris pri cimbolj originalnih virih. S prevajanjem in povzemanjem se zna zgoditi marsikaj - saj se se spomnite igrice telefoncek. Med mikrogramom in miligramom je taka razlika kot med gramom in kilogramom, ampak copy paste funkcija tega ne ve in mikrograme zelo rada in pogosto spremeni v miligrame, itd.

http://www.kemija.org/index.php/kemija-mainmenu-38/

http://www.kemija.org/index.php/kemija-mainmenu-38/

citiram: Veliki večini je skupna  ugotovitev, da Hg iz zobnih amalgamov ne predstavlja nevarnosti za zdravje  ljudi. Nekateri viri navajajo, da bi moral imeti pacient za doseg koncentracije  Hg, ki bi vodila do majhnih opaznih toksičnih vplivov, kar 450 do 530  amalgamskih plomb.

 

"Stressed is desserts spelled backwards!"

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti