Mehiška hrana - party

amilena  

član od: 17.6.2003

sporočila: 7

tema odprta - 16. feb 2004 13:35 | ogledi: 6.313 | odgovori: 3

Pozdravljeni,

pripravljava ( z možem ) tradicionalni koktajl party. Letos bodo koktajli na bazi teqile in sem si predstavljala, da bom zraven postregla mehiško hrano. Vešča v pripravljanju te vrste hrane nisem ( jo pa obožujem in ponavadi vedno jem zunaj). Vsakaga predloga bom vesela, pravtako pa namiga kje - v katreih trgovinah to najdem.

Hvala!

Mina

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

16. feb 2004 14:12

V Dnevnikovi prilogi Nika, v predzadnji številki, je bilo nekaj receptov. V Sparu imaš celo polico z bolj eksotičnimi sestavinami, pa v Maxiju tudi. Še najbolj problematične so včasih kake začimbe, ampak se vse najde. Recepte imaš pa tudi na strani www.enaplus.com pod 2mehiška kuhinja". Pa tudi čili con carne iz baze je superca. Zraven skuhaš riž, narediš še malo začinjene salse, nariban sir in vse skupaj v tortilje... Loni

TanjaG.  

član od: 6.7.2002

sporočila: 509

16. feb 2004 15:19

Tudi med recepti na KulSlo najdeš veliko zanimivih idej za pripravo mehiške hrane. Najprej lahko postrežeš s koruznim čipsom. Tega kupiš, salse pa lahko pripraviš sama,npr. paradižnikova z dodatkom čilija, smetanovo, iz avokada (guacamole)... Nato lahko postrežeš s tortiljami z različnimi nadevi (v bazi jih imaš kar nekaj), pa chili con carne, pa solate. Meni je zelo všeč Ensalada de pavo (puranov file, narezan na trakce, mariniran z mehiškimi začimbami in nato pečen na žaru z lističi šampinjonov, še toplo položiš na "posteljico" iz radiča in solate,preliješ s smetanovo salso in balzamičnim kisom, poprašiš s česnom in čilijem v prahu...). Mizo lahko zelo lepo aranžiraš, z malo fantazije lahko za vsakega gosta narediš majhen sombrero z njegovim imenom, ki označuje, kje sedi... In sladica,no, ni ravno mehiškega izvora, je pa zelo simpatična in preprosta: Mehikanec. V široke in malce višje kozarce daj nekaj kepic sadnega sladoleda, vanj pokončno zapiči večjo banano nekako do polovice. Tri centimetre pod vrhom banano prebodi z zobotrebcem in naredi "klobuk" iz rezine ananasa (iz konzerve). Zobotrebec bo rezino ananasa držal. Banani naredi oči iz bombonov smarties. Ob "noge" tega mehikanca s sombrerom našpricaj smetano in prelij s sadnim sirupom ali Sladkim grehom. Veliko zabave vam želim! TanjaG.

amilena  

član od: 17.6.2003

sporočila: 7

17. feb 2004 7:34

Loni in Tanja najlepša hvala, bom upoštevala vajine nasvete. lp,m

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti