Posteljnina bombažna - platnena

Pikova_dama  

član od: 30.11.2010

sporočila: 4

tema odprta - 12. mar 2013 14:48 | ogledi: 9.505 | odgovori: 6

Iščem staro bomžbažno - platneno posteljnino, ki smo jo uporabljali pred 25 in več leti. Meni zaradi astme in alergije zelo odgovarja tista stara posteljna od Predilnice in tkalnice Tržič. Imam tudi novejšo, vendar moje spanje je zelo nemirno in pa po obrazu me srbi.

Sprašujem, če ima še kdo doma tako posteljnino in jo ne uporablja več, se priporočam.

Malo je sicer prekratka zato jo podaljšam, ker je v glavnem bela si izmislim kakšno barvasto platno in ga dodam v sredino.

Pikova_dama

Lopatka  

član od: 28.4.2011

sporočila: 354

12. mar 2013 15:58

Z možem imava oba težave s pršicami. Nama težave lajša to, da posteljnino pereva tedensko, da veliko zračiva, nimava preprog in zaves, imava deke, ki jih lahko pereva in blazine iz lateksa. Baje pa bi naj bila dobra svila...ampak je draga ko žafran

Lopatka

daga  

član od: 18.5.2007

sporočila: 1410

12. mar 2013 16:03

V soboto smo bili upokojenci na izletu v Beli Krajini, med drugim tudi v Adlešičih, tam še vedno tkejo laneno platno. Morala bi stopiti z njimi v stik. Videla sem sicer le posteljna pregrinjala, seveda okrašena z raznimi ornamenti, a gotovo bi se dobilo todi belo platno, saj ga uporabljajo tudi za svoje bele narodne noše.

daga

Hermiona  

član od: 24.9.2010

sporočila: 9

12. mar 2013 18:04

Tudi sama ne prenesem nobene posteljnine, ki je bila kupljena v zadnjih 20 letih. Sem nabavila razne cenovne razrede, ampak za miren spanec moram uporabljati posteljnino, ki jo omenja Pikova dama.

Ker pa zadeva v spalnici zgleda tako neokusno, da protestira že mož, si tudi sama želim lepo kvalitetno posteljnino z lastnostmi blaga izpred 25 let.

Torej jaz bi kljub vsemu tvegala še enkrat z novo. Sem pa opazila, da me hotelska posteljnina tudi ne moti. Mogoče ve kdo, kje nabavljajo?

Hermiona

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

12. mar 2013 18:48

Recimo tukaj.

rimljanka

Pikova_dama  

član od: 30.11.2010

sporočila: 4

12. mar 2013 19:20

rimljanka sem si pogledala, res čudovite stvari vendar poreklo blaga je vprašljivo. Imam namreč alergijo tudi na kemikalije. Vso posteljnino imam pralno razen jogija, ki ne gre v pralni stroj, zato ga čistim z globinskim sesalcem in potem še počistim z vročo paro. Pri meni doma ni nobenega tepiha, sesam poredko, samo takrat ko uporabljam globinsko krtačo in paro, drugače v glavnem rajši pobrišem z mokro krpo.
Pri pranju dam še enkrat izpiranje, ker imam alergijo tudi na določene kemikalije v pralnem prašku in milih. V bolnišnico nesem svojo manjšo rjuho, da zaščitim bolnišnično odejo, da mi ne pride v stik z obrazom.
Naj še enkrat povem, da so očitno naravne sestavine v tej stari posteljnini, ker spim kot dojenček med njo.

Hermiona tudi mene že moti skozi isto, tista bela barva v trgovinah pa tako lepe stvari. Tudi hčere so mi že rekla, pa mami dej malo spremeni svojo posteljnino. Zdaj ko imam daljšo posteljo sem seznajdla, ko je bilo potrebno podaljašati za dobri 10cm.  Nekje vmes sem v kapne všila ali počez ali pa malo po diagonali kakšen barvasti trak in je takoj bolj sveže za oči. Pa tudi mož je počasi ugotovil, da se lepše spi v tej posteljnini.

Pikova_dama

kvačkarica  

član od: 30.6.2012

sporočila: 537

12. mar 2013 19:38

V Mariboru, v bivšem MTT v Melju imajo še vedno prodajalno z blagom. Morda, bi se tam našlo kaj, kar bi vam ustrezalo. Jaz še vedno večino blaga za gospodinjsko uporabo kupujem pri njih(posteljnina, prti....)in sama šivam!

kvačkarica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti