Kosilo/večerja za svojo najdražjo <3

Mygrace

sporočila: 6506

9. mar 2013 7:34

In kar je najvažnejše:

                                                        pospravi za sabo

Mygrace

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15147

9. mar 2013 9:29

Si te kar predstavljam, kako bi jo rad presenetil in razvajal. Karkoli boš pripravil bo super...ker hrana ne bo odločilna. Pa tudi količinsko naj ne bo preveč.

Jaz bi ti svetovala  hladno predjed, toplo jed z testeninami, solato,  sladica pa sladoled in jagode. Zraven pa ena dobra polsuha ali posladka penina.

Tak razpored ti omogoča, da predjed in omako pripraviš že prej.

Predjed je lahko kakšen prigrizek bodisi pršuta, gobic, sira, oliv....mocarele, mini paradižničkov- tu se moraš potruditi z dekoracijo...lahko tudi kak poseben namaz ali pa kaj morskega- hobotnica v solati...kar se da kupiti v boljših trgovinah in doma še začiniti ali pripraviti.

Omaka za testenine pa bodisi sirova ali paradižnikova z dodatkom škampov. ( če te zanima recept ti lahko posredujem), parmezan in zraven pa solata motovilec. Testenine pa naj bodo dolge.

Če sta bolj morska jedca bi zadostovala zgolj ena dobra buzara in kruh....brez testenin in solate, toda tega nisi posebej poudaril. 

Sladico pa obvladaš...penino pa verjetno tudi.

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

9. mar 2013 10:32

Ajoj, kaj tule človek vse izve - pa sploh ni tega želel.

Od tule naprej pa ni za posebej nežne in solžne dušice, da ne bo potem stokanja na naslednjih straneh

Prva stvar: tisto od Vanje na prvi strani si velja zapomniti: Ne obljubjajte ničesar, česar ne morete ali ne boste izvedli. Take prazne obljube so temeljni kamen vsakega nezaupanja in poti v dizaster.

Druga stvar: Nauči se, no, narediti eno pašto, naredi eno kolikor toliko inteligentno solato (če je ne znaš, jo kupi v Mercatorju), sladico kupi v čokoladnici (tista v pasaži od maxija ima genialne tortice, totalno afrodiziačne). In ja, če že nisi bogve kak kuhar, se to popravlja samo tako, da se pospravlja za sabo po kuhinji.

Tretja stvar: Upam, da bo tej večerji sledilo kvalitetno posteljno razvajanje v več poglavjih in ponavljanji, ker tiste vaje, ki trajajo 35,5 minut, od katerih je pet minut za nagovarjanje in pol ure za opravičevanje....auč

Četrta stvar: Vsem (spol ni važen), pa dajte  si no, potaviti malo višjo ceno od  rezanja pršuta in kozarca bevande......Auč..... Če on ne obužuje tal )čeprav mu greste včasih na jetra) , po katerih ve hodite in če v njem ne vidite nadzemeljskega heroja (čerpav vam razum že dolgo govori, da to ni), potem ste itak v napačni zvezi.

Vendelina jr.

majaos  

član od: 14.5.2012

sporočila: 510

9. mar 2013 11:10

Vandelinči, treba je znati brati med vrsticami, vključiti malo domišljije, optimizma in ne jemati vse dobesedno. Hvala za modro mnenje - pa brez zamere

majaos

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

9. mar 2013 13:14

Ojoj, branje med vrsticami..... moje izkušnje v tej stroki so take: če kandidat  reče "rad bi sam skuhal večerjo zate", potem so medvrstice ponavadi prazne (seveda s pristavkom, da večerji sledi še kaj, ampak saj na to kandidatke tako ali tako tudi računajo). Če pa reče "večno te bom ljubil in zate bom storil vse na svetu", potem pa - če sploh -  take trditve veljajo izključno v tistem trenuntku na tistem mestu, kjer so bile izrečene, s časovnim in prostorskim odmikom pa interpretacije postajajo vedno bolj inovativne. Naj se torej zaljubljenec mirno posveti kuhanju, saj mu bo v življenju še velikokrat prav prišlo, o skrihih namenih in sajnskih bukvah pa na tem mestu raje ne bi.

Sonja

katti  

član od: 4.11.2005

sporočila: 2109

9. mar 2013 16:38

Lahko pa kupiš kaj podobnega http://www.najcena.si/images/products/la/7/e/b/3/Ma

priloga http://www.eta-kamnik.si/sl/Izdelki/Vlo%C5%B

http://www.eta-kamnik.si/sl/Izdelki/Zmrznjen

prvo odcediš in pogreješ na maslu, drugo prej še skuhaš

ocvreš http://www.zito.si/uploads/RTEmagicC_krom.-kroke

za sladico: vaniljiev sladoled pa sladki greh z okusom jagode in jagode.....

potem pa.....



katti

Sporočilo je spremenil(a) katti dne 09. 2013 16:39

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4526

9. mar 2013 17:10

Vsak gleda skozi svoje oči, če bi mene moj izbranec povabil na večerjo in mi skuhal vse iz vreč ali v stilu "gotova jela", bi en dva tri izvedel, kaj mu je storiti s svojim juhuhu organom  , ljubezen gor al pa dol, radiatorji ali ne, čokoladka ali ne Skleda solate in kruh bi me vsekakor bolj razveselila, ampak, to sem jaz, ti, zaljubljenec, poznaš svojo izbranko, upam.

In kaj si do danes že skuhal? Da vsaj približno vemo, kako se znajdeš v kuhinji.

lp

 

mzm

mojezlato  

član od: 10.12.2012

sporočila: 1039

9. mar 2013 21:24

Nama je zelo všeč tale jed: http://www.kulinarika.net/recepti/14421/eksotika/tortil

Uporabiš lahko več zelenjave in malo mletega mesa; namesto pelatov in čilija lahko uporabiš kar že pripravljeno salsa omako (medium ali hot - odvisno od tega kako pekoča hrana vama je všeč). Tortilje jaz kupim kar Šparove in jih pred polnjenjem za par sekund pogrejem v mikrovalovki, da se lažje zapognejo. Pa dve tortilji na osebo sta čisto dovolj, kar pomeni da tudi druge količine razpoloviš :)

Zraven lahko tudi zeleno solato pripraviš.

 

 

mojezlato

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

10. mar 2013 9:00

 

Bi rekla, da je pri kuhanju za drago osebo - če se tega loti nekdo, ki v kuhinji ni najbolj doma - da se s tem sporoča predvsem tole: Za to osebo sem pripravljen/a narediti več. Sem pripravljen/a iti čez svoj comfort zone, sem pripravljen/a tvegati in upoštevati, da se pri tem tudi osmemiš in to me sploh ne moti.

Če bo izvoljenka našega zaljubljenca to prepoznala, je to čisto okej.

Druga stvar pa je, dragi zaljubljenc, da v zvezi je treba najti balans med tem, kako se stalno hodi čez meje svoje comfort zone in kako se s tem hkrati ne postavlja nekih neznosnih standardov.  Pred kratkim je ena kolegica tule nekaj spraševala v zvezi s presenečenjem za svojega dragega in je šlo takole: predlani sem naredila to, lani to, letos nameravam to )in vsaka stvar je bila bolj spektakularna)... In sem jo jaz vprašala, okej, koliko časa pa še nameravaš sebi takole dvigovati lestvico in si postavljati pretežke naloge? A msiliš s tem tempom nadaljevati naslednjih deset, petnajst let?.

Skratka, če si prpravljen kuhati, potem moraš biti pripravljen, da se tudi naučiš kuhati. To je itak treba znati ne gelde na to ali človek je ali pa ni v zvezi.  Kot si je treba želeti in biti pripravljen, da jo od danes do nadaljnjega nosiš na dlani kot kapljico vode in to počneš z nasmehom. Če je pametna, bo itak to prepoznala. Če pa nima te pameti, dragi moj, v morju je veliko rib.

 

 

Ne glede na vse, rezanje salame, kar se mene tiče, ni forplay....

Vendelina jr.

pirnica  

član od: 21.3.2011

sporočila: 689

10. mar 2013 9:48

Vendelina jr. je napisal/a:

 

 

Ne glede na vse, rezanje salame, kar se mene tiče, ni forplay....



Vendelina jr.

Ne samo rezanje, tudi okus po suhi salami/suhih klobasah v ustih ni ravno sexy (kadar ta okus deliš z drugo osebo)

pirnica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti