Čokolada

Gigi_84  

član od: 26.8.2008

sporočila: 331

6. jul 2013 17:00

Luciferjeve izdelke prodajajo v nekaterih trgovinah po Sloveniji: http://www.lucifer-chocolate.si/kje-nas-najdete

Glede Adrie: Vanja, verjamem, da si bila razočarana, sem pa presenečena. Nekako imam tudi jaz v glavi, da je Adria najboljša oz. človek se na njihovih letalih počuti domače. Nimam slabih izkušenj, pa ne zaradi poznanstva. Sem imela letos priložnost leteti s SAS in v živo doživela skandinavsko varčnost. Na dveurnem poletu so nam ponudili samo kozarec vode ali kavo. Stevardese so med deljenjem "pestrega izbora" pijač oblekle predpasnik, ki bi ga jaz uporabila za koline. Da ne govorim o vzletu in pristanku in resnično sumljivih zvokih tekom poleta. Ampak to je že druga zgodba. Ker sem prestopala in se mi je zelo mudilo, nisem imela časa za kak obrok, tako da sem na končno destinacijo prispela lačna in žejna. Pokonci so me držale le Luciferjeve praline in misel, da bom nazaj grede morala izropati Duty Free :)

Gigi_84

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

6. jul 2013 17:15

Če človek ne leti v business razredu, mu nobena družba ne bo dala pralin, ne luciferjevih, ne od kogarkoli drugega, še kakšnega na pol žaltave mocartkugle (to so včasih delili na Austrian in so se stevardese držale, kot da bi jim moral biti blazno hvaležen za to) ne bo dobil

Vendelina jr.

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

6. jul 2013 18:15

bannanna je napisal/a:

Ja limnol, ampak dobnikovi pralineji imajo pa okus po najbolj pocenski bonbonieri in vsi isti okus. luciferjevih se pa ne morem najest :s



 

No, tole, bannanna, me macle preseneča. Ker njihove praline gotovo nimajo vse enakega, kaj šele podobnega okusa, predvsem pa niti malo cenenega. Sem jih dovolj poizkusila, vem, o čem govorim. Ne govorim o okusih - četudi ti niso všeč, ne moremo govoriti, da so cenene. Ok, niso po tvojem okusu in se ti zdijo enake, Luciferjeve so zate boljše. No problem. Ampak cenene pa res niso (je že Vendelina nekaj pisala na to temo).

 

To je tako kot pri dišavah ali modnih znamkah - mnoge nam niso všeč, a to ne pomeni, da so slabe in cenene.

 

 

mamamia

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

6. jul 2013 19:14

Vendelina jr. je napisal/a:

Če človek ne leti v business razredu, mu nobena družba ne bo dala pralin, ne luciferjevih, ne od kogarkoli drugega, še kakšnega na pol žaltave mocartkugle (to so včasih delili na Austrian in so se stevardese držale, kot da bi jim moral biti blazno hvaležen za to) ne bo dobil



Vendelina jr.

 

Ej, Vendy, Švicarji so mi zadnjič ponudili neko prav super čokolado in pri avtrijcih sem tudi dobila mocartove kuglice, obakrat v potniškem razredu.

Stvar ni v tem, kaj ponudijo, ker jaz pravim, da če me za $900 spravijo iz mojega kraja, ki je neke vrste slepo črevo, do Benetk, mi je čisto vseeno, če si moram sama prinesti sendvič s sabo. Važno je, kako se stevardese obnašajao: Na prej omenjenem poletu, so hodile naokoli kot potrebne najstnice, ki so nekje na plesu in se spogledujejo s fanti. Hodile so gor in dol po avli in se niso menile za potnike, ki so hoteli oddati prazne kozarce. Izgledalo je, kot da so bile same sebi všeč, klepetale so z off duty kolegicami, ki so sedele v isti vrsti, kot jaz. Te kolegice so imele v naročju svoj carry on, ker so bili prostori nad našimi glavami menda polni, ni se jim pa ljubilo dati tega v trebuh letala. In ne mi reč, da ni bilo prostora v trebuhu letala. Poleg tega mam sliko...Da so on duty in off duty stevardese klepetale kot da bi bile na kavi, ni za omenjati.

Žalostno je, da je bilo veliko potnikov tujcev, izgledali so kot biznis ljudje in ta dekleta s svojim nepofesionalnim obnašanjem (jaz sem stevardesa, kdo si pa ti?) ne naredijo kaj lepega vtisa o državi. Kako je njihov make-up nemogoč, je pa stvar okusa.

 

 

Vanja

Lopatka  

član od: 28.4.2011

sporočila: 354

6. jul 2013 20:14

adaro je napisal/a:

Živjo, zanima me če v Rajski ptici lahko čokolado naročiš in ti jo pošljejo po pošti, ali je nujno da greš tja na osebni prevzem ? :) Kot sem prebral ti tudi oblikujejo napis na čokolado če to želiš ? :)



adaro

Čokolado moraš pridet iskat osebno - transport velike čokolade, po možnosti na vroč julijski dan, se lahko grdo konča ;). Na čokolado ti pa napišejo vse kar želiš. V Luciferju imajo super čokolade, vendar je največja 800 g (Rajska ptica dela 1.200 in tudi 3.000 gramsake).

Lopatka

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

7. jul 2013 16:41

Zelo dobro poznam izdelke Dobnik in Luciferja. Mogoče samo namig, da imajo čokolado z motivi iz Kamasutre. Ko sem jo kupila za darilo, mi je sonce stalilo čokolado, zato obdarjenca še danes zanima prav tisto.

Danes sem videla, da ima Lucifer čokolade z ribicami in morskimi motivi. Prodajajo v cvetličarni. 

F r i n a

pikec99  

član od: 18.2.2013

sporočila: 20

8. okt 2013 18:02

Gigi_84 je napisal/a:

Luciferjeve izdelke prodajajo v nekaterih trgovinah po Sloveniji: http://www.lucifer-chocolate.si/kje-nas-najdete

Glede Adrie: Vanja, verjamem, da si bila razočarana, sem pa presenečena. Nekako imam tudi jaz v glavi, da je Adria najboljša oz. človek se na njihovih letalih počuti domače. Nimam slabih izkušenj, pa ne zaradi poznanstva. Sem imela letos priložnost leteti s SAS in v živo doživela skandinavsko varčnost. Na dveurnem poletu so nam ponudili samo kozarec vode ali kavo. Stevardese so med deljenjem "pestrega izbora" pijač oblekle predpasnik, ki bet ga jaz uporabila za koline. Da ne govorim o vzletu in pristanku in resnično sumljivih zvokih tekom poleta. Ampak to je že druga zgodba. Ker sem prestopala in se mi je zelo mudilo, nisem imela časa za kak obrok, tako da sem na končno destinacijo prispela lačna in žejna. Pokonci so me držale le Luciferjeve praline in misel, da bom nazaj grede morala izropati Duty Free :)

Gigi_84

 

Dobr post, hvala za koristne informacije, , drugače pa meni SAS ni taka panika :)

Kuharski majster

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

4. jul 2014 10:02

Ni mišljeno kot reklama, ampak resnično nedopovedljivo dobre so čokoladne kroglice z bučno kremo, ki jih delajo v Podeželski čokoladnici na posestvu Lipič - Passero v Tešanovcih.  Čokolada odlična, krema fenomenalna, oboje skupaj.... poezija okusa.

Že samo zaradi njih se splača v Prekmurje. Pa bojda jih prodajajo tudi po internetu.



Sonja

Sporočilo je spremenil(a) limnol dne 04. 2014 10:02

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

4. jul 2014 20:41

No, tole je rahlo nesramno..... 

lp

cervus

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

4. jul 2014 20:53

elaphus je napisal/a:

No, tole je rahlo nesramno..... 

lp



cervus

 

se strinjam.

 

Limnol, moj naslov imaš na ZS. :)

Vanja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti