Le creuset

analuka  

član od: 23.9.2012

sporočila: 49

3. mar 2013 22:04

Ma kaj sem kje napisala da emo ni ok???

Napisala sem, da jih nimam za kuhati in zato ne vem.

Sploh pa, bom mal žlehtna zdaj, če jih nimate teh le creuset, kaj pol pametujete kakšne so no, saj jih niste sprobale.Zanimalo me je mnenje tistih, ki jih imajo.

 

Sploh ne kapiram zakaj človek ne sme bit nad nečem navdušen, mislim,  to me spominja na naš rek, kakšni smo mi slovenci.

Ben, zame je debata zaključena.

 

 

 

 

analuka

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

3. mar 2013 22:11

analuka je napisal/a:

Ti elaphus, kaj pa tebe muči?


analuka

Pravzaprav me nič ne muči - se moram pač sprijazniti s tem, da obstajajo tudi ljudje, ki jim domači proizvodi pač niso všeč, pa čeprav so enake kvalitete, kot tuji, le da nimajo tako zvenečih imen.

lp

cervus

analuka  

član od: 23.9.2012

sporočila: 49

3. mar 2013 22:15

elaphus, ti za svoj denar kupuj kar ti želiš, jaz bom za svojega kar meni paše....pa ali bo to slovensko,francosko ali pa kitajsko...

Sploh pa gre debata v napačno smer in zato ni več pozitivna.Bolje, da tukaj končamo.

analuka

analuka  

član od: 23.9.2012

sporočila: 49

3. mar 2013 22:32

Predvidevam elaphus, da imaš doma samo gorenjeve aparate, pralni stroj, pomivalni,tv,in vse ostalo, ker kak Bosch je prezveneče ime, pa še slovensko ni.Pohištvo tudi samo slovensko, ker saj veš, pohištvo se dobi tudi tuje....

da tudi hodiš samo v Sloveniji na počitnice, kakšna hrvaška verjetno ne pride v poštev;)),oblačila samo slovenska, saj ostala zveneča imena ne pridejo v poštev.da ne govorim o naših izdelkih prehrane, verjetno ne kupuješ tujih jogurtov, testenin alla barilla in podobnih reči, ker ni slovensko....

No če je tako, kapo dol, kar pa res zelo zelo močno dvomim.

Sori glej, si se upela na ene glupe lonce čist brezveze , no.

analuka

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

3. mar 2013 22:55

Elaphus, brezveze pikaš. 

Ko sem brala od limnol zakaj jo uporablja, je super opisala kako jo uporabljam tudi sama: (Jaz sem sicer velik pristaš litoželeznih posod, ampak ne verjamem, da ima mineštrica v le creusetovem piskru lahko drugačen okus od tiste v navadnem. Če kuhaš, je po mojem prav vseeno, kakšno posodo vzameš; prednost litoželeznih je v tem, da lahko stvari res počasi dušiš in da še dolgo potem ostanejo tople. Uporabljam jih predvsem za rižote (ali pilav, če hočeš) in za počasno dušenje, kjer mora jed par ur počasi brbotati na majhnem ognju ali v pečici, za kuhanje ali hitro narejene omake pa nikoli. )

Zakaj le creuset? Zato ker je lepa in funkcionalna. Pokrov odlično dihta in debelejša je kot emo, ki ne razporedi temperature tako dobro kot le creuset. Tudi pokrovke ne dihtajo tako in med kuhanjem v pečici tako moraš včasih kar paziti, da imaš še dovolj tekočine, če ne zadihtaš s folijo. Pri mami sem prej kuhala v emo, ki je na zunaj ognjeno oranžna, znotraj pa črn emajl. In vse tri velikosti posode so se v ene treh letih nemarno uničile. Emajl je čisto zdrgnjen, hrapav, sedaj je pričela posoda še rjaveti. Lahko so še samo za pomije za prašiče kuhat. 

Plus, tako kot mora biti nekomu neka obleka lepša ali pa sedežna garnitura lepša in bo zanjo dal malo več, je nekomu pomembno tudi kakšna je posoda. Prej se sprijaznete s tem, prej se boste nehali razburjati zaradi posode, ki je nimate..



Sporočilo je spremenil(a) bannanna dne 04. 2013 09:18

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

4. mar 2013 3:44

analuka je napisal/a:

 

Jaz imam od Risoli in je zelo fajn za določene jedi.

 

analuka

 

Sicer posod ne kupujem več, me pa še vedno zanima, kaj vse obstaja na tržišču. Pa poguglam tale Risoli in ugotovim, da ne delajo samo posod, ampak tudi kozmetiko. 

 

 

analuka je napisal/a:

 

Kaj ti reči, sama po par dneh vidim veliko razliko v okusih med prej in zdaj v tej kozici.Enostavno je drugačen okus.

analuka

 

Moje burbončice so extra-občutljive in ti povem, da ni nobene razlike med okusom, če delaš v vseh (obeh) posodah enako. Jaz skuham enako dobro v fency posodah ali pa v čisto navadnih. Če znaš, znaš, razlaganje, da v eni posodi boljše pripraviš je eno samo preseravanje.

 

Edino kar me vrže s tira je, trema, ki jo imam, ko kuham kadar sem pri prijateljicah ali celo pri mami obisku (ne v svoji kuhinji).   Navadno izpade čisto OK. 

 

Aja, razlika je precejšnja, če uporabljaš litoželezno posodo in katerokoli glazirano. 

 

Sama sem imela v svojih rosnih letih podobno Emovo posodo kot je na Elaphus linku in v njej sem pričarala marsikatero dobroto. Edino, kar mi ni bilo všeč je bil tisti rob, ker ga je bilo težko očistiti. 

 

 

 

 

Vanja

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

4. mar 2013 7:37

bannanna, mi je všeč tvoj odgovor, ker si res napisala stvari, po katerih sem povpraševala na tretji strani. Hvala!

lp

cervus

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

4. mar 2013 7:50

Jasno, prvi pogoj za dobro hrano je (poleg tega, kaj vzameš za v lonec), da znaš kuhati. Dober kuhar bo pričaral izvrsten golaž tudi v najbolj zmahanem piskru in to je tudi razlog za naše nostalgične sanjarije o babičinih kuhinjah. Naše babice so pač bile dobre kuharice (večinoma), saj so (večinoma) vse življenje preživele v kuhinji. Vse ostalo pa - no ja. Jaz le cresueta, kar se ga dobi pri nas, ne bi kupila nikoli, ravno zato, ker sem že kuhala v njem. Ampak to ne pomeni, da se komu drugemu ne more zdeti top-oh-in-sploh. Dokler je vsak s svojo izbiro najbolj zadovoljen, je tako ali tako vse v redu.

Sonja

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

4. mar 2013 9:10

analuka je napisal/a:

Predvidevam elaphus, da imaš doma samo gorenjeve aparate, pralni stroj, pomivalni,tv,in vse ostalo, ker kak Bosch je prezveneče ime, pa še slovensko ni.

Pravzaprav je, ker Boscheve stoje delajo v Nazarjih, te pa so v Sloveniji, pa delavci so tudi od tam okoli.

rimljanka

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

4. mar 2013 12:02

limnol, a prosim pokažeš katera staubova nima emajla?? in malo napišeš kako z njo delaš? najbrž v luft ne moreš metati stvari v njej..

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti