Barva kuhinje

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

26. feb 2013 9:26

tanyči je napisal/a:
Kaljeno steklo sedaj menda lepijo po celem.

Se ne strinjam, ker meni so ga namontirali kak mesec nazaj. Moževi sodelavki tudi, pa ga nobena nima prilepljenega na steno (različni izdelovalci). Pri sodelavki tudi nimajo lepljenega, so imeli pred kratim reklamacijo, ker se je zadaj nekaj nabiralo, enostavno so porezali silikon in uredili zadevo.

Sicer sem samo dobronamerno hotela opozoriti na morebitne posledice, ker če je prilepljeno, ga je težko odstraniti. O tem, ali se da tapeto zamenjati, bo povedal pa kdo drug več, ki ima s tem izkušnje.

Loni Makaroni

tanyči  

član od: 21.8.2006

sporočila: 77

26. feb 2013 9:45

hvala Loni, vsaka info. je dobrodošla, da veš prodajalce spraševati...

tanyči

MALČICA  

član od: 8.6.2006

sporočila: 451

26. feb 2013 12:03

Jaz prav bele kuhinje ne bi imela. Morda svetlo krem in stena za pohištvom rdeča. Tudi omaric bom imela zelo malo glede na zdajšno kuhinjo, ker sem po 20 letih spoznala, kaj res rabim v kuhinji, da skuham kosilo. Imam pa zelo smotan tloris dnevne, kuhinje in jedilnice in bom res rabila nekoga, da mi bo znal svetovati.

Malčica

borka7  

član od: 23.2.2009

sporočila: 268

26. feb 2013 12:24

Jaz imam zadnja tri leta bele fronte kuhinjskega pohištva in bel pult, pa ni nobenih težav. Fronte so mat, ne sijaj.

 

Gigi_84  

član od: 26.8.2008

sporočila: 331

26. feb 2013 12:28

Pri vsem pohištvu je tako, da je odvisno kako si sama občutljiva. Jaz imam belo kuhinjo, visoki sijaj, pult imitacija lesa. Vsi po vrsti so me svarili proti visokemu sijaju, češ, boš samo čistila, pa prstni odtisi, pa madeži... Kuhinjo uporabljam že par let, pa še nisem občutila tega groznega pritiska. Kuhinja je čista, če se umaže pridem z mikro krpo in pobrišem. Brez kompliciranja. Imam pa prijateljico, ki ima mat kuhinjo in cele dneve samo čisti. Tako da najprej pomisli kakšen človek si, da si ne boš naredila medvedje usluge.

Glede barve front: jaz sem za klasiko, ker se živih barv prehitro naveličaš. Verjemi, da se boš rdeče kuhinje zelo hitro "prenajedla". Raje pobarvaj steno, kupi barvaste dodatke, krpe, vaze, ure, slike ... Je veliko bolj zabavno malo kombinirati in se igrati z dodatki. 

Gigi_84

lucka52  

član od: 13.7.2007

sporočila: 1939

26. feb 2013 13:16

 Dvakrat se podpišem  pod  mnenje  Vendeline jr.  in Gigi 84.

Pa še to dodajam: vzemite si čas, dobro premislite...še enkrat premislite... nato pa znova še  dvakrat, trikrat dobro preštudirajte in šele  potem kupujte!

Modne muhe so  za tiste,  ki kuhinjo menjajo vsake dve  leti. Ampak močno se mi zdi,  tisti tudi kuhajo bolj malo..

Pa srečno roko pri izbiri!

 

 

 

lp lučka

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

26. feb 2013 14:58

lucka52 je napisal/a:

 Modne muhe so  za tiste,  ki kuhinjo menjajo vsake dve  leti. Ampak močno se mi zdi,  tisti tudi kuhajo bolj malo..

Pa srečno roko pri izbiri!

 
lp lučka

Pri opremljanju doma je pametno iskati tako opremo, ki ne vpije že sama po sebi iz katerega leta je. Iščite bolj klasiš brezčasne oblike. Čez deset let boste hvaležni sami sebi, ker bo vse skupaj še vedno delovalo lepo.

Vendelina jr.

tanyči  

član od: 21.8.2006

sporočila: 77

26. feb 2013 18:17

Sem pravkar iz obhoda po trgovinah s kuhinjami. Še bolj izgubljena kot prej. haha. No, rdeča barva obstaja v normalnih in bordo rdečih, ne takoj pomisliti na kričečo barvo. Moram priznati, da mi je v kombinaciji z lesom še vedno všeč, čeprav se prepičujem, da bo boj pametno imeti klasiko. Za dolgoročno, seveda. Kakorkoli, upam reči, da je skoraj 70% vseh kuhinj belih ali pa vsaj kombiniranih z belo. In še moje spoznanje: na belkastem sijaju se odtis pozna, če pogledaš na 20 cm, sicer se na daleč ne pozna. Pri drugih barvah - mat, se pa odtis pozna. Skoraj ne moreš verjeti. Ne vem pa, kako je z ostalo umazanijo.

tanyči

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

26. feb 2013 19:11

Vse stvari, če  niso očiščene, delujejo umazano. Ta izgovor, da "na belem se pa vse vidi" je malo s kratkimi nogami. Ker na rjavem se tudi veliko vidi in hudo je, da ni posebej veliko očedenega tudi zato, ker se "ni videlo". No, meni so rjave kuhinje gravž. Takisto tudi ploščice s kakšnimi rjavimi pikicami, pa vecejke v barvi imitacije oniksa so tudi nepreseženi gravž.

S tem, da rdeče kuhinje v vseh odtenkih tudi spadajo v kategorijo, kjer se preveč kriči, ker se želi s kričanjem prevpiti, da ni bilo posebej dobrega okusa. Spada v kategorijo barvnega/mavričnega terorizma http://www.mladina.si/50605/mavricni-terorizem/ s tem, da je bil najprej na fasadah, sedaj se pa to širi v interier.

Rdeče kuhinje.....to eventuelno bi zmogli pri Kardashianih (pa mislim, da nimajo tega), pa eventuelno bi z rdečo kuhinjo lahko živel nekdo, ki bi bil v njej bolj malo, ker bi tja poslal svojega kuharja, medtem, ko bi sam šetal po severnokaliforijski plaži (ja, imel bi precej veliko vilo na plaži), nekaj takega, kot sta imela Smith in Samantha v ne vem kateri verzij Sex v mestu (film)...skratka, če imaš cca 500 kvadratov (bi rekla, da tega nimaš) in osebje, ki dela v kuhinji, potem jih kar ubijaj z rdečo.

This color is so off for kitchen that it hurts.

Dekle drago, če imaš tako rada rdečo, daj jo v spalnico.  Bolje imeti veliko satenastih rdečih rjuh kot pa rdečo omarico za talarje in čistila. To ti, med drugim svetuje tudi feng shui.

 

Je pa res, da imaš vso pravico do svojega mnenja in konec koncev, imaš vso pravico na svetu, da daš denar za kozlarijo v obliki rdeče kuhinje na premajhni kvadraturi. Ga ni čez svobodno izbiro.

 

Vendelina jr.

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

26. feb 2013 19:43

Ravno danes sem gledala oddajo "Colin in Justin prenavljata domove"  (meni zelo ljuba oddaja) in nekomu sta naredila rdečo kuhinjo. Torej - makovo rdeče omarice, bel pult, bela tla, beli zidovi, bela miza, rdeči stoli. Zaradi kontrasta in uporabljenih izključno dveh barv, je izgledalo lepo, čisto, mladostno. Osebno sicer rdeče kuhinje ne bi imela, ker sem pač že stara in imam raje umirjene stvari in samo živahne dodatke, ampak zadeva mi je bila všeč.

Lisa

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti