Thermomix - pomoč vsem lastnikom

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15159

11. jan 2017 17:40

Ja, tale mašina pa ni poceni! A je res tako posebna od drugih? 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

11. jan 2017 19:12

Jaz ne bi nikoli in nikdar kupila mašine, po kateri bi se morala popolnoma na novo učiti kuhanja. O ceni in o tem, da ljudje kupujejo te zadeve na kredit pa raje ne bi. Po moje bi jih prodali veliko manj, če bi vsi plačali z gotovino naenkrat. KAr pomeni, spravljat denar na poseben račun in potem naenkrat našteti gotovino prodajalcu v roko. Saj stane kot en rabljen avto! 

Mah, jaz sem čist preveč preračunjiva.

Vanja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

11. jan 2017 19:32

Malo sem pregledala te zadeve in gre še za eno stvar, ki ti jo spretno prodajo, čeprav je ne potrebuješ. Tako lepo je zavito - slovenščina v predstavitvenih tekstih je hudo uboga, se vidi da je prevajalec bolj okoren in mene že to odvrača - v to, da ti predstavijo doma, oh in ah. Že dali nekaj takih in podobnih predstavitev skozi, in z malo znanja kemije in fizike, osnovnošolsko zadostuje, lahko prodajalca hitro na realna tla spustiš. 

Meni je sicer vseeno, kdor si želi, naj ima in kha s tem, mene pač izdelek ne prepriča. Sploh pa ne za tako ceno. 

mamamia

TanjaG.  

član od: 6.7.2002

sporočila: 509

13. jan 2017 14:58

Punce, glejte - jaz vam nič ne prodajam, zato je vsak strah odveč. Niti nisem bila na nobeni predstavitvi, niti mi ni nihče prišel kuhat domov, niti nisem predstavnica te firme in niti nikomur nič ne vsiljujem.

Po tem, ko sva spremljala uporabo tega aparata pri prijateljih, po tehtnem premisleku in po angažiranju mojega moža, ki je pri aparatu (strokovno, da ga pohvalim, kot se spodobi) preučil lastnosti, uporabo in porabo ipd, sva se odločila zanj. Nisva kupila novega in niti ne od predstavnika firme, celo niti ne zadnji model.

Kupila sva predzadnji model, druge roke, od nekoga, ki se je odločil za novi model. Ker pač ima denar. Saj je njegov. Vsak kupi po svojih zmožnostih. Vsi vemo, da nekateri denarja nimajo, nekateri pa nimajo kam z njim. Meni ne pride na misel, da bi nekomu solila pamet zakaj gre npr. v hotel za 200+ evrov na noč, pa ljudje gredo in plačajo posteljo in pogled na __gore/morje/gozd__, ki ga med spanjem niti ne vidijo, niti ne koristijo, kajne? Nekateri za novo leto zmečejo v zrak za stotine evrov petard in raket. Nekateri gredo v luksuzno restavracijo in za eno kosilo, ki bo čez noč prebavljeno in naslednji dan odloženo vsi vemo kam, odštejejo toliko kot smo mi za aparat. Se vsi strinjamo, da je tako? Lahko se ne strinjamo, a je tako, da vsak za svoj denar ve. Pametovanje v stilu "to kar so ti prodali je predrago in ti tega ne potrebuješ", ni potrebno. Ne potrebujemo namreč marsičesa, tudi hotela za 200+ eur na noč in niti ne buteljke vina v restavraciji za xx eur, ki jo v trgovini dobimo za x eur. Nič od tega ne potrebujemo za preživetje. Eno je kar potrebujemo, drugo je pa kar uporabljamo.

Strinjam pa se, da je aparat drag. Tega nisem hotela niti zanikat. No, mi nimamo predsodkov pred nakupom rabljene zadeve, ko se pojavi prava prilika, ki izpolnjuje najine zahteve in pogoje. Za bistveno manjši denar.

Zakaj ga imam jaz, je povsem nepomembno. Kot je v tej temi nepomembno tudi, zakaj ga vi ne želite. Stil življenja, odločitve posameznika. Postopki pa sploh niso zahtevni, nimam občutka, da bi se morala česa učiti na novo (čeprav morda zaradi tega, ker sem odprta in nimam strahu pred novotarijami v kuhinji) in tudi takoj sem že začela improvizirati, pa se ni nič sfižilo, pri kuhanju pa ni nikakršne kemije (ne vem, na kaj točno ste mislili, mamamia) - to seveda velja, če nisi prepričan, da bi ti moral aparat iz kolerabe skuhati škampe, ampak te obljube nisem zasledila nikjer

Če hočem narediti goveji golaž, mi pride ven goveji golaž Brez kemije.

Temo sem obudila le zato, da izmenjamo kake ideje, brez drugega namena. Prečekirala sem tudi avtorja te teme in skromnih nekaj postov, ki jih je v teh letih oddal in kolikor vidim, ni nič nikomur reklamiral, niti prodajal. Če pa imate kakšno vprašanje, vam z veseljem odgovorim, vendar le v zvezi s kuhanjem v aparatu.

 

Lep pozdrav.

TanjaG.

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

13. jan 2017 17:09

Predlagam bolj konstruktivni pristop: objavi par receptov za thermomix, pa se bo lažje videlo, koliko bo zanimanja, iz debate, ki se bo razvila pod njimi. Da za golaž ni potreben, mi je jasno, konverzija kolerabe v škampe bi me pa vsekakor zanimala (pa tudi če bi šla transformacija samo do cvetače ali graha, bi bila zadovoljna) 

Sonja

teta torta  

član od: 6.9.2005

sporočila: 1268

13. jan 2017 19:36

Sama aparata nimam in ga tudi ne mislim kupiti, sem pa v Španiji v praktično vsakem gospodinjstvu, kjer sem bila (v sedmih različnih krajih), videla, da ga imajo in redno uporabljajo. In gospodinje niso bile kakšne bogatašinje, ki bi se "preseravale", temveč so ga uporabljale pri vsakdanji kuhi in peki. 

teta torta

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

13. jan 2017 21:39

Tanja G. če si pozorno prebrala moje mnenje, puščam vsakomur izbiro in ne pametujem. Jasno in glasno povem, da mene aparat ne prepriča. Tebe je in glavno, da si zadovoljna. Kot sem jaz zadovoljna če v restavraciji ob hrani spijem vino za 30 ali 50  evrov, čeprav bi lahko izbrala tisto za 15. Ker se mi pač pije, tebi se pa kuha v dobri posodi. Hrana i pijača v obeh primerih, tudi z tvoje posode, končata tam, kjer si ti rekla, da konča hrana iz restavracije. Vsaka izbere svoje in amen.

 

Glede omenjanja kemije in fizike pa sem imela v mislih demonstratrje razne posode in naprav, ko začnejo govoriti kako para kroži v njihovi posodi in kapljice padajo s pokrova na hrano in se vse ohrani  posodi.  Kolikor vem, kapljice padajo s pokrova v čisto vsako pokrito posodo, ne le od znanih znamk. T je eden bolj banalnih primerov, bi se še kak našel. 

Tako da me, prosim, ne podcenjuj, da od posode pričakujem preobrazbo cvetače v škampe.

Nikomur nič nočem, samo povedala sem, da me nekatere zadeve pač ne prepričajo. 

 

mamamia

Slavii  

član od: 26.8.2018

sporočila: 1

26. avg 2018 12:38

Pozdravljeni, rada bi obudila temo. Sem uporabnica termomixa TM5, je nepogrešljiv del mojega vsakdana.  Ne uporabljam ga  samo kot pripomoček, tudi kuham z njim. Vse recepte iz  knjige sem bolj ali manj preiskusila, rada bi še kaj novega. Predlagam, da si še na kulinariki izmenjamo kakšen recept. Morda kar odpremo temo termomix recepti in dodajamo preverjene recepte. Se že veselim novih receptov. Hvala lepa vsem sodelujočim.

Slavii

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

26. avg 2018 21:52

Na enem kuharskem tečaju je nek simpatičen mojster pripomogel, da sem začela razmišljati o termomixu, Ker pa jurja evrov zanj ne dam, sem čakala v zasedi na pravo priložnost in si kupila to napravo (ki je, mimogrede, sploh ne potrebujem, ampak sem sem si jo želela, da bi jo lahko potrebovala ... ). Naprava je manj zvenečega imena, ker na firme pač ne padam za vsako ceno,  a glede na izkušnje z drugimi parati iste znamke sem iptimist.

Skratka, sem novopečena lastnica termomixa (kot splošnega pojma, radenska je tudi sinonim za vsako kislo vodo) in se ta teden lotim prvih poskusov. Veliko hrane pripravljam na pari, zato bo tudi posoda za to prav prišla (čeprav imam v zbirki že tudi parni kuhalnik).

Sem se torej pustila prepričati in spremenila svoje prvotno razmišljanje o tej napravi. Morda tudi zaradi zelo sprejemljive cene.

 

Javim o prvih izkušnjah. Pa morda odpremo temo o prirpavi hrane s to napravo. 

 

 

mamamia

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15159

26. avg 2018 22:00

Za zelo zmerno ceno je trenutno v prodaji pri nas en tak multi kuhalnik...

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti