Oddaja ana kuha

rag_doll  

član od: 24.8.2011

sporočila: 505

26. feb 2013 22:43

Mene pa preprostost receptov ne moti - bolj verjetno je, da se bom prvič lotila enostavnejše reči, npr. tiste medene omake za piščanca, kot pa nečesa, kar zahteva veliko sestavin in ogromno dela (kot npr. tisti Francoz pri Anji Tomažin). Saj eksotike in novotarij je po teveju že ogromno. Meni je čisto simpatična in držim pesti, da ji uspe s kuharijo, ker kaže, da se je res našla v njej.

rag_doll

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

27. feb 2013 5:19

Meni je prav ena pozitivka,mala čebelica, polna energije, veselja do življenja in najbolj srečna, ko se znajde med svojimi lonci,kuhalnicami in krožniki. Kot jaz. In to me veseli..da se je našla tukaj in ne v pravu. Ta je itak skorupiran in pokvarjen...izjeme obstajajo.

Drugače pa že zelo dolgo spremljam njej blog in sva tam dosti na vezi, tako da sem vedel kaj pričakovat. A vizualizacija gibljive slike, je samo nadgradila njej blog in naredila zadevo še bolj zanimivo, saj sedaj vemo kdo je tale naša Ana in kako iskriva in iskrena je.
Kar tako naprej, naša ANČI

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

anibas  

član od: 21.12.2006

sporočila: 497

27. feb 2013 9:03

Titikaka, nič pekočega ni dodala v omako

anibas

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

27. feb 2013 20:35

MBrando je napisal/a:



Drugače pa že zelo dolgo spremljam njej blog in sva tam dosti na vezi, tako da sem vedel kaj pričakovat. A vizualizacija gibljive slike, je samo nadgradila njej blog in naredila zadevo še bolj zanimivo, saj sedaj vemo kdo je tale naša Ana in kako iskriva in iskrena je.
Kar tako naprej, naša ANČI



---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

In kateri blog je to?

Commis débarrasseur

luccka  

član od: 8.12.2007

sporočila: 229

27. feb 2013 20:42

Meni pa je takoooo zelo žal, da ne morem spremljati njene oddaje.  Zelo sem se je veselila, zdaj pa sem vedno tak čas ravno na poti v Ljubljano in jo zamudim. Že nekaj časa pa redno spremljam njen blog, všeč mi je ravno zaradi preprostih receptov, lepih slik in njene prijaznosti. Super punca! 

luccka

katka285  

član od: 10.6.2011

sporočila: 115

28. feb 2013 10:17

lucka - lahko si oddaje ogledaš tudi na Voyo :) Drugače pa sem si zapisala nekaj receptov, če koga zanima (za medene tortice je pa objavljen na strani Ana kuha - http://anakuha.si/2013/02/26/medeni-kolacki-z-j - bo pa iz vsake oddaje objavljen po en recept (vseh žal ne sme posredovati), zato je bolje, če si jih med oddajo zapisujete...

Pekoče perutničke:
Za marinado je dobro zmešala 2 žlici medu, sok pol pomaranče (5 žlic), 2 zelo pekoča zdrobljena čilija (1 žlička), 1 žlička ingverja in malo soli. Perutničke je pomešala z marinado, zaprla v skledo in postavila v hladilnik za pol ure (še bolje - čez noč). Nato je vse skupaj stresla na pekač in pekla na 180 stopinj 30-40 minut.
Zeliščni pire krompir - skuhala je krompir v soljeni vodi, odcedila, dodala malo masla in mleka ter vmešala zajeten šop sveže sesekljanih zelišč (drobnjak in peteršilj).

Testenine Puttanesca: 
To imam zapisano bolj na približno, je pa za 10 oseb, tako da si prilagodite količine. 1 pest inčunov je drobno narezala. Na srednji vročini je segrela olivno olje in mu nato dodala inčune. Počasi so se pražili 5 minut, nato je dodala približno en cel strok česna, narezanega na tanke lističe. Po kratkem praženju je čez prelila (mislim da 3 konzerve) celih, olupljenih pelatov, to pokuhala, nato pa zmečkala s pomočjo tlačilke za krompir. Kuhala je še 10-15 minut, nato dodala 1 skodelico črnih, razpolovljenih in razkoščičenih oliv, pest kaper in origano. Primešala k testeninam (peresniki) in servirano posula z ribanim parmezanom.

 

Tiramisu: Žal ni bilo moč opaziti količin, zato mislim, da je najbolje, da za kremo uporabite katerega od njenih receptov na blogu Ljubezni polna skleda, kjer jih je kar nekaj (http://www.ljubeznipolnaskleda.si/p/rezultati-iskanja.html?q=ti). Kremo iz mascarponeja in jajc je polnila v skodelice, po kakšno žlico, nato posula z drobljenimi temnimi piškoti Mulino Bianco, navlažila z mešanico mleka in likerja, dodala koščke svžih jagod in to po plasteh nadaljevala do vrha skodelice, kjer na koncu prelila še stopljeno temno čokolado z maslom.


Upam, da sem komu pomagala, da bo z veseljem kuhal po njenih receptih :) 


Sporočilo je spremenil(a) katka285 dne 28. 2013 10:23

Lila Roza  

član od: 13.11.2010

sporočila: 128

1. mar 2013 14:17

Meni je oddaja povprečna. Nič novega, veliko masla, sladkorja, mleka povsod... Ni za alergike

Lila Roza

Titikaka  

član od: 13.9.2008

sporočila: 128

1. mar 2013 14:27

Lila Roza se čisto strinjam s tabo, a take so večinoma vse kuharske oddaje. Tudi sama bi raje videla kakšne bolj zdrave različice, a verjetno bi trpela popularnost V takih primerih pač sama prilagodim recept na meni ljubše sestavine, rezultat sicer ni vedno enak, sem pa bolj zadovoljna

Titikaka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti