Protivlomna vrata warmont

5bibi5  

član od: 4.6.2010

sporočila: 10

tema odprta - 5. feb 2013 13:05 | ogledi: 8.701 | odgovori: 3

Moj oče star 90 let je pod pritiskom ekviziterja (zgodba dogajajo se vlomi, treba se je zaščitit) za protivlomna vrata, podpisal pogodbo. Pogodba ob sklenitvi zahteva aro, katero moj oče ni dal in od pogoda ni možno odstopiti.Cena vrat se mi je zdela zelo visoka( 1040e) in tudi očetu, ko je malo razmislil.Naslednji dan sem klicala gospoda, ki je lastnik firme, bil je zelo aroganten in nesramen in razložil je, da ni možno odstopiti od pogodbe, da ima sestro na sodišču, in da ve da je pogodba pravilna.Napisala sem odstop od pogodbe in mu poslala na domači naslov, njemu in mizarju s katerim sodelujeta. Dobila sem podpisane povratnice, ki jih hranim. Danes je pa klical možak, da bi oni montirali vrata, da nas bojo tožili, da on niso nič pisnega dobili. A je možno, da pogodba nima možnosti odstopa? Mogoče je kaka pravnica, ki to ve!! Hvala za pomoč!

5bibi5

vrho  

član od: 17.2.2013

sporočila: 1

17. feb 2013 15:24

Predlagam, da se obrnete na Zvezo potrošnikov Slovenije, ki vam prevzamejo ta primer (brezplačno, če se pri njih včlanite, kar je nizka članarina) in na koncu take nepoštene prakse tudi prijavijo tržni inšpekciji in pa morda objavijo v svoji reviji, kar bo dovolj vzgojno za podjetje Warmont, če se loteva tako umazanega načina poslovanja, da tudi drugi potrošniki izvedo za njihovo slabo prakso!

 

V skrajnem primeru, ker prodajalec tako nesramno blefira, da ni prejel vaše odpovedi, ko bi lahko na miren način rešil težavo, pa lahko še vi blefirate, da vaš oče sploh ni podpisal pogodbe ali pa je zaradi visoke starosti nepriseben in je akviziter zlorabil njegovo nemoč. Pa naj prodajalec dokazuje nasprotno, kar je prevelik sodni postopek, da bi bilo v njegovem interesu. To je grd način, toda taki podli lastniki  si zaslužijo!

 

Drugače je pa to dobra šola, ki velja že od nekdaj, čeprav nas akviziterji pogosto preslepijo: NIKOLI NIČ PODPISOVATI TAKOJ, vedno vzeti čas za razmislek in prebrati pogodbo natančno.

 

vrho

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

17. feb 2013 18:16

Takole: Nihče, ki ima v resnici sestro na sodišču, ne razalga okoli, da jo ima in da ima tozadevno veze - ker tisti, ki jo ima, točno ve, da bi s tem škodil svoji sestri in tudi sebi v morebitnem sporu. Ker bi, če nič drugega, vsak srednje spreten odvetnik to dejstvo obrnil v to, da sodišče ni pristojno za tole, ker je tam v službi sestra ene od strank in da je treba razpravo preseliti na drugo sodišče.

Zgodbe o "sestri na sodišču" kupujejo samo naivni in še bolj naivni.

 

Sedaj pa k vašim zadregam

 še vedno je ceneje, da se obrnete na odvetniško pomoč, kot pa da plačujete ta vrata. Naj vas odvetnik obrani pred tem nadlegovanjem.

Poleg ZPS jih velja prijaviti jih tržni inšpekciji. Ker bo bolje, da se plača odvetniku, da napiše kolikor toliko pismeno prijavo. Ker če bodo na tržni inšpekciji dobili tako konfuzen opis dogodka, kot je v tole v uvodnem postu, ravno veliko ne bodo mogli narediti.

Vendelina jr.

morje444  

član od: 22.2.2013

sporočila: 1

22. feb 2013 14:05

Se strinjam, da jih napadite z odvetniki in inšpekcijami, takale podjetja je treba pošteno kaznovati, zaradi takih postajamo ljudje generalno nezaupljivi do poslov in akviziterjev, četudi imajo nekateri še tako poštene namene!

 

Sploh ne morem verjeti, da pri nas še obstajajo tako arogantna podjetja. In že njihov pristop, da ti že kar akvizirter pomoli v podpis pogodbo, so silno sumljivi.

 

Mi imamo glede nakupa protivlomnih vrat popolnoma drugačno, pozitivno zgodbo: kupili smo jih pri podjetju VAL, ki so nam najprej po dogovoru poslali mojstra, da je prišel izmerit naša stara vrata, nam pokazal vzorce vrat in nam zelo nevsiljivo predstavil njihova vrata (vsekakor ni mahal z nobeno pogodbo ali grozil s kakimi zgodbami, je pa zelo prepričljivo pojasnil, kako slaba za varnost so običajna vrata v stanovanjih). Čez par dni so nam po pošti in po emailu poslali ponudbo, ki smo jo v miru natančno preučili in ko smo se odločili, smo vrata plačali (lahko se dogovoriš za različne plačilne pogoje, avans, na obroke...) in potem sta nam prišla montirat nova vrata dva izjemno prijazna mojstra, ki sta vse v nulo zrihtala in še počistila za sabo. Aja, cena je bila sicer tudi rangu dobrih 1000 €, ampak zdaj po parih mesecih smo še vedno prepričani da so vrata vredna tega denarja (počutim se res varno sama z otroki, ko je mož na službeni poti, pa še hrupa od zunaj se popolnoma nič več ne sliši).

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti