Nekaj besed o rio de janeiru

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

4. feb 2013 16:32

 Várias delícias mais lindas e diferentas....

Vendelina jr.

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

4. feb 2013 21:58

Ežoj, prosim, da se mažeš s kremo proti sončenju, da ne boš opečen. Imaš keltsko polt in tam je za one, dvakrat žgane, sonce naštimano.

 

F r i n a

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

5. feb 2013 0:43

Ma frina, pozabil kremo proti soncu, poleg še pozabil pasto za zobe in krtačko, komagel, najbolj pa mi je žal, da sem pozabil termometer. Fenistil nisem pozabil, bepanten tudi ne pa korego sem ponesel ( ta je za lep nasmeh ).

Seveda se vsem zahvaljujem, za lepe želje: hvala. Spravljate me tudi rahlo v nerodno situacijo: jaz napišem tako kot jaz stvari vidim, kdo drug na mojem mestu bi stvar videl drugače, vi pa tudi imate nekakšno sliko in po tem tudi nekakšna pričakovanja. Vanja, če sem čisto pošten, za un tvoj ciprinevemkaj sem prvič slišal ( bral ) pred nekaj mesecev, ko sem se pripravljal za tole potovanje. Vendy, za nobeno ime s onega seznama nisem nikoli slišal, po mal googlanja, ugotovim, da so vsi manekeni, za to je v naši družbi zadolžen Žižek, jaz sem zadolžen za ideološko čistost revolucionarjev. No, če sem že pri tem, naj povem tisto, kar tudi mora bit povedano ( a ne rosie ), kako je s pasjimi kakci. Odgovor je preprost: jih ni, potepuških cuckov tudi ni, no, pravzaprav, do sedaj videl enga, tega na sliki, ki pobira maline ( ko sem čakal avtobus ):

Prosjakov pa tudi ni, če ne štejemo une, ki se imajo za umetnike in za drobiž dubijo na glavi ( na pločniku ) ali kaj podobnega, ali prodajajo nek flačkeraj ( nekakšne bonbončke, čokoladice ). Menda je Brazil edina država kjer se kriza ne pozna, upam pa le, da niso tako neumni, da mislijo, da jih ne bo doletelo ............... ah pustimo to.

Tukaj je skos nekakšna oblačnost, pa se menda zaradi tega, ni za bat, da bi izgorel. Resnično sem danes in včeraj veliko hodil in se me ni nič prijelo, pa še brez klobuka sem hodil. To pa zaradi tega, ker so mi resnično uterali strah v kosti: predvsem vodič lonly planet, pa tudi tukaj tale lastnik hostla, ko je slišal, da mislim denar dvignit na bankomatu. Pravijo, da pri bankomatih kar čakajo in opazujejo in si izbirajo žrtev. Klobuk ( slamnik ) tukaj nihče ne nese, jaz se pa nočem izpostavljat in bit vpadljiv. Sem mislil kupit uno kapo, bezbolsko, pa je nisem nikjer našel. Če sem že pri bankomatih, ponavadi je kar gužva, fora pa je, da sem našel le na enem mestu bankomat s znakom za evrokard in maestro, vendar meni bankomat ni izplačal na maestro kartico, one druge nisem imel s sabo ( kot rečeno, uterali mi strah v kosti ). Kosilo sem plačal s maestro kartico, predvsem iz firbca, če je sprejmejo, So je sprejeli, ko sem prišel v hostel in pogledal na računalniku odtegljaj, bi me skor kap: evro so mi zamenjali po tečaju ( skor ) 2,7 reala za en evro, gotovino so mi menjali po 2,3 reala za en evro ( jaz pa bumbar, prinesel »keša » za skor 1000 €v. No, pri bankomatih in v trgovinah so tudi » seguridadi », vendar nimajo ( no, večinoma ) velikanskih pištol, kot se to da videti v drugih državah na tem koncu. Da je to vseen južna amerika, se vidi po ograjah z bodečo žico, ali visokih ( več kot dva metra ) ograjah brez bodeče žice, ponavadi so na vsakem vogalu seguridadi ( a mislijo s tem preprečit svetovno revolucijo......... ).

Mesto je pravzaprav zelo lepo, posebej starejše hise s lepimi » kovanimi ograjami . Mislim da je tudi čisto, pa ne za južno ameriko, ampak na splošno, kolk je lahko veliko mesto čisto..................

Uf, ne morem več, bomo že nadaljevali, še nekaj fotk:

pločniki tlakovani z raznobarvnimi kockami, zanimivo je, da je to vsepovsod po mestu, nekakšni " ornamenti "

zgoraj na sliki je bližina metro postaje Urugvaj

No, še nekaj za ljubitelje šavja:

ežoj

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

5. feb 2013 1:05

Ežoj, sprehodi se še kaj do univerze, boš prečekiral, kako se oblači lokalna študentarija, pa se boš s posnemanjem tega stila lažje "asimiliral" in ne bodo lopovi že na 100 m videli, da si turist iz kapitalističnega dela sveta

MOdo lokalnih študentk pa kamot še v sliki predstaviš, mislim, da kolega Hedonist ne bo imel nič proti, modne poznavalke pa tudi ne

PS. Šavje je lepo, ampak imam na sumu, da so tole od nas uvozili ... glih nekaj tednov nazaj sem nekaj takega videla v akciji v našem marketu

Mojca

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

5. feb 2013 2:00

Ezoj, ti si svetovni prvak v pisanju potopisov, zato pisi kot ti vidis in ne razmisljaj kako bi mi videli. Vsako leto znova se razveselim tvojih potovanj in komaj cakam na naslednji raport. 

Srecno na tvojih poteh!

 

naor

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

5. feb 2013 6:45

Ena od ljubiteljic šavja se ti zahvaljuje. Čeprav ne bo nič fotk avtohtonega rastja, vsaj takega v naravi ne.  

rimljanka

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

5. feb 2013 9:34

Hvala mamaF za podporo, hvala Ežoj , una fotka od metro postaje je že en mali približek tistega, kar pričakujemo od tebe, je eno trupelce na njej kr ok. :) . S šavjem ne pretiravi, šavje ko šavje , al tam al tuki .

hedonist

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

5. feb 2013 9:42

Nekaj rumenega štrli ven iz tiste fotke blizu metro postaje ....

mamamia

rosie  

član od: 15.9.2007

sporočila: 1141

5. feb 2013 9:52

ežoj, vidim, da tudi v Braziliji intenzivno misliš name.

Srečno in lepo se imej! Pa slikce še kakšnega šavja prosim, pa kakega postavnega Brazilca tudi. Ne skrbet samo za hedonista & co., ženske smo tukaj v veliki večini!

rosie

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4004

5. feb 2013 14:27

Se pridružujem Rosie..kakšnega postavnega Brazilca le pošlji..po možnosti takega z radiatorčki.........

Vrtejbenka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti