Nekaj besed o rio de janeiru

tanjaj  

član od: 15.6.2007

sporočila: 918

3. feb 2013 20:23

Ežoj uživaj in srečno!!!

tanjaj

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4732

3. feb 2013 21:08

A zato si sambo treniral? Tisto perje si rabil za svoj kostum, al so te kakšne čikite najele kot krojača za karnevalsko opravo?

Komaj čakam karnevalske fotke, pa malo pazi, kako boš s tistega kesona dol stopil 

Ognjič

ursula-ce  

član od: 18.10.2008

sporočila: 542

4. feb 2013 7:00

Uživaj Ežoj, mi bomo s teboj, ko te bomo brali

ursula-ce

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

4. feb 2013 7:58

Nekaj "brazilskih" besed, da dobiš  ustrezne koordinate

- Tajis Araujio

- Adriana Lima

- Isabeli Fontana

- Michel Telo

- Giselle Bundchen Brady

 

 

Vendelina jr.

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5047

4. feb 2013 10:18

Tako kot Ognjič, tudi jaz komi čakam karnevalske fotke . Upam ,da tokrat ne boš imel težav z motivi , pošlji čim več :))))

hedonist

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4526

4. feb 2013 10:32

Bolj kot pomanjkanje motivov, bi me skrbela megla

lp

mzm

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4004

4. feb 2013 10:44

Miškazmoke..saj tam ni megle nooo...no,ja mojemu bi se najbrž res malo zameglilo pred očmi ,ko bi une plesalke gledal.......k tresejo ritko...

Srečno Ežoj..spet bomo en dober potopis brali..pa fotke gledali...

Vrtejbenka

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

4. feb 2013 13:34

 

Danes sem pa nekaj pozen, zunaj lije kot za stavo, shladilo se je, da sem mogel obečt dolge hlače ( matr, menda ne bo kakšn sneg, bi bil hec, da začnem tukaj zmrzovat ).

Morda še par besed o poti do sem. Iz Ljubljane smo startali ( ja, ja, nizkocenovni prevoznik do bližnjih tujih letališč, geo opti ) ob dveh zjutraj ( bodite točni, bil sem ). Po tisti proceduri na letališču, pridemo v Paris, terminal 2f, odhod za Rio je s terminala 2e. Časa je nekaj manj kot dve uri, po nekakšni mapi, ki sem je sprintal z interneta je to čist zraven, sam greš po podzemnem » tunelu ». V resnici pa ni tako, nekakšne table te skos usmerjajo in na koncu prideš do avtobusa, pa čakanje cca 15 min na avtobus, seveda ves živčen, da ne zamudim........ no vseen se spelje, da je bil še čas za kavo spit pred » embarking » ( matr, to vas je pa moglo zanimat ). Na letalu, sedež normalen, kot vsi drugi ( zaradi cene sem se mal bal, da mi bojo dali kakšno pručko, nekje v kakšnem kotu da sedim, brez uporabe stranišča, brez jedače in pijače ). Lanski let, ko sem potoval, je sosed govoril špansko, francosko in italijansko, sedaj pa soseda samo portugalsko in čist nič drugega, sicer, verjetno zelo dober, imel sem vtis, da zelo dobro in na prava mesta namesti vse tiste š-ji in ž-je. To sem ugotovil, ko je bilo treba izpolnit nek formular, kaj vnašaš v državo, in mi je ona » pomagala ». Sicer, glede jezika je vseen tale Brazil eno veliko razočaranje: nihče ( skoraj ) ne zna nobenega tujega jezika, tudi ne razumejo nič, niti špansko ne. Včeraj sem ugotovil na televiziji zakaj: čist vse filme imajo sinhronizirane v portugalščino, kar v drugih državah južne amerike ni. Zoprno je tudi, ko iz portugalščine jaz čisto ničesar ne morem razumet ( no, ko je napisano se že kaj razume, iz pogovora pa nič ).

Kakorkoli polet je potekel kot ponavadi s Air france, hrana standardna, pijaće dajo kolikor hočeš.......Eno dvakrat se je naredilo, da je avion začelo neki premetavat, pilot ( verjetno kak začetnik ) je mislil, da se to bo uredilo, če privežemo pasove ( fasten seat belt ), kar seveda ni bilo res ( no, tresenje je po ene pol ure ponehalo, po moje tudi če ne bi bili privezani bi bilo ravno tako ).

V rio pridemo ob 19 22 po lokalnem času, pol pa kontrola, zavleklo se do desetih, zanimivo, da carina ni nič kontrolirala. Najdem menjalnico, zamenjam nekaj denarja ( seveda ne po pričakovanem tečaju, ki sem ga prebral na internetu ).

Najdem » ta pravi »« avtobus in po nekaj več kot uri pridem do » priporočene » taxi postaje. Taksi, naj bi stal 20 real ( lastnik hostla mi je dva dni prej vse natanko razložil ). Ko se vsedemo, voznik pravi 30 real, OK, kje se bom ob polnoči, v tujem mestu ( ko nobenega nič ne razumem in obratno ) prepiral za deset realov ( s, kot omara velikim taxistom ). Ko me pripelje, plačam z bankovcem od petdeset realov, poltema je, on mi vrne dva bankovca. Ko sem pozneje pogledal, se izpostavi, da je en bankovec bil za 10 realov, ta drugi za pet ( *ebiga, vsepovsod te neki spetrigajo ).

Uf, imam dovolj, evo še kakšna slika ( če mi bo ratalo ).

ma neeeeeeeeee, ni kopakabana, neka lokalna plaža. Evo, kašni so jim videti vrabci

ni dovolj kar nekaj drobtinic, nekdo je pustil kar celo kokoš.

Pa, da ne pozabim ljubiteljice šavja:

no, pa mi je ratalo ( slike vstavit ).

No, pa naj se še ckdo oglasi, verjetno jih je kar nekaj, ki so bili v Riu, če ne drugi, vsaj rosie je bila ( ona je itak bila vsepovsod ).

Evo, tudi deževat je nehal............

 

ežoj

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

4. feb 2013 15:11

Ej, Vendy je pozabila najpomembnejšo  "brazilsko" besedo: caipirinha

 

Vanja

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

4. feb 2013 15:48

Ežoj, ne skrbi za vreme in dolge hlače, nam je važno, da si do karnevala tangice pa špangice z bleščicami nabaviš, pa čimveč oboževalk pofotkaš

 

Srečno še naprej!

Mojca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti