'razstavljena' sacher torta

teja-kit.  

član od: 11.8.2006

sporočila: 183

tema odprta - 26. jan 2013 21:05 | ogledi: 5.400 | odgovori: 2

Pozdravljeni!

 

Ker me čez nekaj dni čaka projekt 'prva poročna torta', zbiram informacije (in recepte).

Zamislila sem si, da bi bila spodnja torta (od treh) sacherca, ker je še najbolj 'trpežna'. Ker pa bo moralo biti spodnje nadstropje precej večje od ostalih, nimam tako velikega okroglega modela, da bi jo lahko spekla v enem kosu. Imam sicer raztegljiv obroč, samo ne vem, če se to sploh obnese za peko, jaz ga uporabljam samo za sestavljanje.

Torej bi pekla 2x v velikem pekaču in potem izrezala. Pa me zanima, če se to obnese pri tej torti. Ne vem zakaj me skrbi, da bi bila na tak način preveč suha. Ima kdo izkušnje? 

Tudi kak drug nasvet, kako narediti veliko (velik premer) torte bi prišel prav.

Aha, sem se spomnila še tole: običajno je saharca seveda polita s čokolado. Ta pa bo morala biti zaradi okraševanja s tičino seveda premazana z masleno kremo. Sem pomislila na to, da bi naredila vsaj čokoladno masleno kremo, samo ne vem, če gre to dobro skupaj z belo tičino. Gotovo je že katera delala to kombinacijo (sacher+tičina). Kaj ste torej naredile?

 

lepa hvala za pomoč!

 

T.

teja-kit.

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

26. jan 2013 21:44

Teja kit mislim da ti lahko pomagam ;)

Jaz zelo veliko pecem v raztegljivem obodu. Spoje na zunanji strani zakajlam z zobotrebci, dno oblozim s folijo in na zunanji strani oboda zapognem navzgor. Vsaj dve plasti! Klasicno namazem z maslom in pomokam. Na dno vcasih dam se peki papir. Na obod nikoli, saj torta je pleza lepo navzgor. Oz polzi navzdol.

Pod ticino maso se odlicno obnese ganache krema. Ce je ticino masa debela, potem je lahko temna, sicer pa belo cokolaDna. Poisci med recepti, sem ze objavila. Z njo se zelo lepo maze in tudi lepo drzi ticino. Narediti se da ostre robove za bolj elegantne torte, le zatrdis jo v hladilniku preden jo oblesec v ticino. Delala sem ze tako z belo kot crno kremo pod ticino in je super!

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

26. jan 2013 21:47

Spodnjo torto peci vsaj dvakrat ali trikrat da bo lepo skladno debela z ostalimi in ne tanka, ker To ni lepo. Pa lepse se dvigne ce je masa tanjsa. To pri sacher biskvitu pomeni, da maso delas posebej, nikakor ne v eni posodi in da bi potem druga masa cakala pecico. To se da samo s herheys biskvitom, ki ga sama uporabim v sacher varianti.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti