Prekmurje, kam na nekajdnevni potep

kozamurnik

sporočila: 2311

tema odprta - 19. jan 2013 19:01 | ogledi: 7.011 | odgovori: 4

Sprašujem za priajtelje, dva  para  srednjih let, živijo v tujini in  pridejo letos spomlad k nam na obisk. Ob tej priliki radi nekaj dni preživeli v Prekmurju.Za že kar pregovorno prekmursko gostoljubnost in nenavadno lepoto teh krajev so izvedeli od nekih daljnih sorodnikov, no letos  bodo imeli  priliko, da mline na Muri in vse kar sodi zraven, vidijo tudi v živo.

Mi lahko svetujete kakšno srednejcenovno nastanitev ? Morda toplice, tudi v teh še niso bili. S tem, da bi se  za en da zapeljali še na sosednjo Madžarsko. Kaj lahko v enem dnevu pogledajo(kupijo) na oni strani? En dan je malo, to vedo, verjetno gre bolj zato, da bodo rekli, da so bili pač še v eni državi več,  glede na to da so tujci, točneje iz j. Amerike.

Nastanitev je  torej drugotnega pomena, lahko so to toplice ali privat penzion, ni toliko pomebno.

Vsakršna ideja pride prav, zahvaljujem se že vnaprej.

 

murnik

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4526

19. jan 2013 19:23

Morda tu najdeš nekaj idej.

lp

mzm

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

20. jan 2013 17:03

Kolegica kozamurnik, pa zakaj v teh dnevih sami z ožjo familijo ne bi na svoji koži preverili "pregovorne prekmurske gostoljubosti"? Se mi zdi po tvojih postih, da so  materialne teme pri vas kar solidne, ergo, izlet na SV Slovenije ne bi smel biti a financial issue.

Plus, zakaj v ta projekt ne vključiš svoje dece? Otroci se morajo v šoli učiti kaj o Sloveniji in znajo marsikaj. Jaz sem celo osnovko, kadarkoli smo kam šlo, pred tem iskala kakšne podatke o krajih, ki jih bomo obiskali (ni bilo gugla, samo knjige in brošure) - in mi je to salamensko korustulo, pa familijarni dinamiki tudi.

Ker počasi ta virus lenitisa, ko nihče ne bi več sam ničesar poiskal - in to na teme, ki niso salamensko težke, ko ne bi bihče več zavrtel telefona in vprašal kak turstični urad (pa jezik ni problem).... namesto tega postavi vprašanje sem gor, ker bo zanesljivo kdo umel poruv za lepljenje kakega linka, ki se najde tri klike proč.....to postaja epidemično.

Vendelina jr.

leandros  

član od: 19.8.2009

sporočila: 188

21. jan 2013 11:05

Saj ne, da bi ti verjetno kaj dosti to pomenilo kolegica Vendelina jr., tokrat se pa popolnoma strinjam s teboj.

Lep dan še naprej, 

leandros

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Anemiilat
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti