Rojstnodnevna zabava

tema je zaklenjena

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

17. jan 2013 21:45

patty, preberi temo od začetka, pa boš videla, da je ta, ki nas naslavlja z bejbami napisala, da je VSE, kar ji je pokazala Vanja prebrala, pa ni našla nič uporabnega.  Venturini ji je lepo povedala, da naj napiše še kaj podatkov in ji jih tudi lepo struktuirala, pa nič. Torej?

 

rimljanka

minka2  

član od: 10.6.2009

sporočila: 123

18. jan 2013 9:46

Izgleda, da ji branje bolj leži, kot pisanje. Preko 1000 idej je namreč prebrala v petih minutah? No, odgovorila je čez pet minut.

minka2

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

18. jan 2013 10:35

minka2 je napisal/a:

Izgleda, da ji branje bolj leži, kot pisanje. Preko 1000 idej je namreč prebrala v petih minutah? No, odgovorila je čez pet minut.



minka2

 

Mogoče je pa prebrala že preden je postavila vprašanje. Nekateri ste pa res kot lačni psi, ki čakajo žrtev, da jo lahko raztrgajo. Ne, s tem v bistvu žalim pse.

JJ

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

18. jan 2013 10:41

Janis,

potem pa ti svetuj punci, ki je prebrala 110 forumskih tem, nekaterih tudi kar dolgih in v katerih je bilo, blago rečeno, na stotine nasvetov, kako se lotiti in kako se ne lotiti rojstnodnevne zabave, pa se ji je zdelo vse skupaj brez veze in nič uporabnega. Me prav zanima. Pa originalna bodi, da se žrtev ne bo dolgočasila.

Sonja

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

18. jan 2013 10:57

Limnol, saj se strinjam, da je bilo o tem napisanega že malo morje, ampak lahko je odgovor eleganten, kot Vanjin, lahko pa nesramen in aroganten. In ta aroganca in vzvišenost me na tem forumu zelo motita. Očitno se s tem v zvezi ne da nič ukrenit, ker če ne napišeš nekomu direktno da je bu*elj, ti nihče ne more nič.

Toliko je govora o obnašanju ljudi okrog nas (nedavno je bila tema o tem, kako se ljudje obnašajo v hotelih), to, da se vsakega, ki se slučajno upa kaj vprašati, vedno in povsod skritizira, poniža, je pa super kulturno in vljudno.

Žal je začel ta stil pisanja in odgovarjanja na tem forumu prevladovati. Ali na cesti tudi nekoga, ki vas vpraša, koliko je ura, naderete, kaj mu je, da v teh časih bi pa to lahko vedel, saj so ure cenovno dostopne, kaj šele mobiteli in kako si sploh upa hoditi po planetu brez tako pomembnih informacij...

Je pa vse stvar osebne kulture.

JJ

kvačkarica  

član od: 30.6.2012

sporočila: 537

18. jan 2013 11:26

JanisJoplin, !!!!!! Tudi mene te stvari motijo, sama sem doživela nekaj podobnega!

kvačkarica

moderator2  

član od: 12.3.2010

sporočila: 710

18. jan 2013 11:31

Prosim, držite se teme iz naslova, za trenutno debato pa, če se vam zdi potrebno, odprite novo temo.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

18. jan 2013 15:48

Janis, tu ni nihče nikogar nadiral.

Je pa potrebno postaviti črto. Črta se postavi vedno in vsakič, ko nekdo pod formo vprašanja pričakuje, da bo nekdo tretji rešil ta problem. Ker je tako ravnanje preprosto zavržno.

In je treba znati - poleg prepoznavanja vprašanja - prepoznati dejansko vsebino (the logic behind).

Izvoli, poglej tale topiv. Najprej se pozdravljajo "bejbe". Tule se res pozdravljamo na različne načine (tudi jaz koga nasavljam neformaalno) - ampak po tem, ko je človek že nekaj časa na forumu in malo razume pulz foruma. Če pa me nekdo v prvem postu nagovori z bejbo, potem je moja dolžnost, da zaradi spoštovanja sebe in ostalih, povem, da je tako ravnanje neprimerno.

Oziroma, Janis, ko te bo prvič mlajša sodelavka, ko bo ravno začela s službo, po možnosti na prvem srečanju, nagovorila z "bejbo" - se spomni tele diskusije tule.

Druga stvar je  znani najstniški lenitis. Smo imeli vsi te napade. Razlika je samo v tem, kako so se izšli.  Meni se ravno niso in sem strahotno hvaležna staršem, da nista popuščala. In resnici na ljubo, vsak kolikor toliko razumen odrasel človek ve, da ni nobene potrebe popuščanju najstniški lenobi. In da, če ima kaj objektivnosti, je lahko hvaležen vsem, ki so mu, ko je bil samnajstnik, take napade takoj prebrali in niso nasedli.

Tretja stvar: Če je kdorkoli kadarkoli nesrečen zaradi tega, ker je nekdo tretji o določeni zadevi sestavil kolikor toliko artikulirano mnenje, potem se ta nesreča in stiska najbolje rešo tako, da nesrečnik premisli, kako lako sam izboljša svojo artikuliranost. Zaganjanje v/na prazno pa ravno ne izboljšuje nikogaršnje artikuliranosti.

Vendelina jr.

piet  

član od: 2.10.2008

sporočila: 65

18. jan 2013 16:28

Velikokrat mi prav pride seznam mamamie, ki je v prvem postu te teme:

http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1704

 

Mimogrede, usmeritve moderatorja na forumu veljajo le za večino, za izjeme pa ne ali kako?

Vendelina jr. je napisal/a:

Janis, tu ni nihče nikogar nadiral.

Je pa potrebno postaviti črto. ...
Vendelina jr.

piet

paulinne  

član od: 15.9.2009

sporočila: 78

18. jan 2013 17:37

deja amadeja je napisal/a:

Hvalaa sem že vse prečikiralaa ...sam neekaj novega bi rada z hrano ustvarilaa pa nevem kaj 

deja amadeja

Deja amadeja, pri pripravljanju tovrstnih zadev se je pametno držati tega, kar že znamo. Razen, če se ne bo pred samim dogodkom dodobra v praksi preizkusilo nove recepte. Da ne bo na koncu neprijetnih presenečenj. 

Verjamem, da se bo med velikim številom možnosti, ki jih ponuja Kulinarika, našla prava. Srečno! 

 

 

 

paulinne, tudi z žigosanimi znamkami smo lahko dobrodelni

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti