Rojstnodnevna zabava z več hodi

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

10. jan 2013 14:48

" ...na kateri fešti pa dobiš konjak in cigare ..."

- na kar nekaj, brez skrbi; ne bit tako podcenjevalen, tudi v Slo znamo kaj v tem stilu pripravit; in mimogrede, ena hiša konjakov je prav poseben konjak namensko za ob cigarah uživat pripravila, cohiba se imenuje, tako kot cigare, za h katerim je namenjen; tako da lahko še kaj takega skombiniraš, pa daš Nemcem "flek"

 

mamamia

ultranova  

član od: 30.11.2010

sporočila: 529

10. jan 2013 15:30

So kr kul druščina, sicer se ne napijejo tako kot mi slovenčki, ampak da pa nekaj spijejo, sploh če je zastonj

je pa dejstvo - nemci pač. In jaz bi jim to rad dal; na izbiro kaj hočejo in koliko hočejo.

malcomX

 

 Na mojem zadnjem službenem potovanju v omenjeni državi,sem doživela po uradnem delu marsikaj(seveda že tudi kdaj prej). Meni se zdi skrajno žaljivo; napijemo se ga mi slovenčki.

Vem,da to ni predmet teme,ampak,oprosti,to je za mene "Španska limonada".

ultranova

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

10. jan 2013 15:31

Priporočam ti, da ne pripravljaš žgancev. 

Vanja

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

10. jan 2013 15:46

Jaz se v osnovi krohotam, da kolega z nickom malcomX (za koga, ki je kratek z znanjem zgodovine, dajgte guglat tole o precej radikalnem borcu za pravice Afroameričanov) hoče tako silno ugajati novim znancem (pa hkrati piše narodnost z majhno začetnico).

 

Glej, malcomX - jaz imam en ponesrečen občutek, da ti v svoji silni želji, da bi pokazal (nekaj očitno želiš pokazati, kaj pa, prepuščam tebi) tule malo izgubljaš mero. Najšrej vešta v restavraciji, potem pa še fešta doma z n-hodi. Če imaš ožje frende - ožji frendi pridejo tudi na bobi palčke in se ne zmrdujejo. Kdor pa je v rastru organiziranega partyja, kamor ti pridejo katererji s hrano in opremo - in je take prakse tudi navajen - pri takem se pa itak pride s ponudbo jedilnika in po navadi ni potrebno, da se človek tule še sam dodatno muči z jedilnikom. Katerer, ki ni zna sestaviti ponudbe jedilnika za vse živo, pa itak ni vreden svojega naziva.

In po navadi se majordom pogovori s katererjem za take stvari - če res hočeš imeti filmski party, moraš imeti tudi filmsko infrastrukturo in temu ustrezen personal. Če pa tega nimaš, pa take veselice pač ne bo. Mučiti se z n-hodi v lastni režiji za to, da bi "nemcem nekaj dal", pa meni deluje podobno kot se mi zdi sposojanje denarja za to, da je ohcet taka, da se potem še leta govori v vasi, kako da je bila nobl.

In mimogrede, a vseh teh dvanajst frendov je imelo tudi pri svojih obletnicah take fancy filmske partyje in bi ti na vsak način rad prišel z njimi v štih ? Ker tudi, če so jih v resnici imeli in če ste tolikanj frendi, da poznajo tvoje kapacitete, potem morda vedo, da ti v resnici nisi v razredu ultranobl veselice - pa so kljub temu tvoji frendi ali pa vsaj znanci. Think about that.

 

Vendelina jr.

Mygrace

sporočila: 6506

10. jan 2013 15:56

malcomX, če je tako, si pa res sposodi vsaj natakarja, če že ne tudi kuharja. Saj kuhar lahko pred zabavo gre, če bi rad, da tebi pritičejo vse zasluge za kuho.

Pravzaprav bi si jaz omislila natakarice. Z ušeski in repkom, se fajn ujemajo s cigarami. Pa nek se vidi raskoš.

 

Kar se jedilnika tiče...bi ga jaz oklestila. Morda bi naredil manj vonabijevski vtis.

 

No, Vanja, jaz bi ponudila tudi žgance. Že zanalašč, če že iz naslova kontrapunkta ne.

 

Sicer pa ne dvomim, da zabava ne bo uspela. Upam, da boš poročal, malcolmX ? Srečno!

Mygrace

Vesnuska  

član od: 1.1.2011

sporočila: 944

10. jan 2013 15:56

Meni se zdi jedilnik čisto preveč postavljaško zastavljen. Kaviar, raki, polži, tartufi... pozabil si samo še na Foie gras :D

Samo z nakupom najdražjih sestavin ne boš dosegel nevem kaj. Manjka ti neka osebna nota v jedilniku, ali pa ga tematsko zastavi(npr. francoska, italianska, japonska, mehiška, magari srednjeveška kuhinja). V največjo pomoč pri sestavljanju jedilnika ti bo kuharska knjiga z npr. samimi francoskimi recepti, koristne pa so lahko tudi spletne strani vrhunskih restavracij, kjer si pogledaš degustacijske menije, da dobiš vtis kaj kombinirati in predvsem v kakem zaporedju.

Glede večera imej realna pričakovanja, ker verjemi, da gre lahko marsikaj narobe.

Do domovine pa le imej vsaj malo spoštovanja, ker če misliš, da smo res taki ''slovenčki'', potem ne vem zakaj nas sploh sprašuješ za mnenje.

Želim ti veliko uspeha pri kuhanju in lepo zabavo.

 

Vesnuska

Venturini  

član od: 29.1.2002

sporočila: 1687

10. jan 2013 15:56

Pod tole se pa podpišem Vendelina jr. Če so res frendi bodo frendi ostali tudi če jim postrežeš malo manj fancy večerjo in boš raje več časa ob druženju z njimi, ne pa da ti bo od riti teklo in se boš ob poslavljanju moral še lepo smejat. Na koncu boš pa padel v posteljo...

LP, Saša

Mir in dobro!

Mygrace

sporočila: 6506

10. jan 2013 15:59

Uf, podzavestna napaka, jaooooooooooooooooo...hotela sem napisat, da ne dvomim, da bo zabava uspela. Srečno, ponovno.

 

Mygrace

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

10. jan 2013 16:05

Hotel si šimfanje - tule je. 

Najboljši konjak, najboljše vino (prav zelo doma nisi pri dobrih nemških vinih, a ne?), najboljše cigare, malo ameriški stil pa sprejem s šampanjcem in najdražjim jastogom, če je že treba, zraven pa plastični krožniki? Nekako pri vsem tem nimam najboljšega občutka, zdi se mi, da se vse preveč trudiš impresionirati svoje potencialne goste, o katerih pa, se mi prav tako zdi, nimaš prav visokega mnenja. Na tvojem jedilniku se drenja vse, za kar misliš, da Nemci mislijo, da je nobel - vmes pa ajdovi žganci z ocvirki. A je to mišljeno kot višek večera ali kot gag? Če hočeš preveč vsem ustreči, stvari ponavadi nekam zvodenijo in ni navdušen nihče, predvsem pa to ni jedilnik, ki bi si ga kdorkoli zapomnil. Če hočeš pustiti vtis, potem bodi izviren, ne trudi se biti filmski, ampak pokaži, koliko imaš svoje lastne duše. 

Sonja

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

10. jan 2013 16:37

malcomX je napisal/a:

...

bom pa gledal da dobijo moški nekoliko večjo porcijo kot ženske.

 ...


malcomX

 

Tole sr mi zdi pa prav naravnost seksistično ko naročaš večerjo v gostili, tudi ne vprašajo za koliko žensk in koliko moškipa tisto s "slovenčki"... ah joj....

JJ

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti