Plastične posode za hrano

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

tema odprta - 5. jan 2013 10:08 | ogledi: 7.609 | odgovori: 18

Dobro jutro, dame in gospodje,

prosim, da delite z mano svoje izkušnje. Večkrat si prinesem kosilo v službo od doma v plastičnih posodah in ga tam pogrejem. Vse v redu in prav - vendar se večina posod močno navzame vonja, ki se ga zlepa ne uspem znebiti, pa mi ni ravno od tega, da bi recimo rižev narastek dišal po česnu, ki je bil v solati pred dvema dnevoma. Pa imam posode, ki so -oziroma na njih piše -  bolj kakovostne, primerne za mikrovalovne pečice itd. Kako se lahko vonjav znebim? Morda veste za kakšno vrsto posode, ki je na vonjave imuna? Vem za steklene posode, če grem z avtom, je v redu, ampak v svetlem delu leta na kolesu bi pa le raje kaj bolj odpornega. 

Hvala vnaprej!

Sonja

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

5. jan 2013 10:59

Si poskusila s kisom? Jaz nosim med tednom kosilo domov v plastiki za 8€ iz Mercatorja (4 posode), operem jih v pomivalcu, dvomljive vonjave pa prej namakam v vroči mešanici kisa in vode. Vsako leto kupim nov kpl in malo kombiniram, ker recimo omaka za špagete se zažre v posodo (barva) in tisto posodo zavržem, pa kombiniram s kakšno staro. 

Videla sem pa enkrat kovinske posode s plastičnim pokrovom, samo ne spomnim se, kje, pa drage so bile.

 

marjja

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

5. jan 2013 11:35

 Kovinske posode žal zaradi mikrovalovke ne pridejo v poštev. Bom poskusila s kisom, škoditi ne more.

Sonja

_tisa_  

član od: 20.1.2010

sporočila: 343

5. jan 2013 13:10

Sama uporabljam steklene ali pa emajlirane. Slednje so tanke in lahke, niso bile drage. Plastika se mi ne zdi higienična...

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4527

5. jan 2013 13:11

S kisom sem poskušala, pri trdovratnem smradu ni bilo veliko uspeha, zato sem se vrgla v zapravljanje

- posoda za omake z veliko česna

- posoda za bolj nedolžne omake

- posoda za sladko (2)

- posoda za solate

- posoda za meso

- tri posode za vsak slučaj

- vedno na zalogi peki papir in alu folija (za oblogo)

 

Še dobro, da imam velik balkon.

lp

mzm

lunacka  

član od: 13.6.2005

sporočila: 156

5. jan 2013 13:14

Bento posodice so kar kvalitetne. Morda poskusiš z njimi.

Imam pa tudi pomislek/vprašanje: govoriš o motečem vonju posodice (te popolnoma razumem) - a vonj na delovnem mestu med/po takem obroku te pa ne moti? Predvidevam, da si ga ne deliš se s kom (prostora namreč) in nimaš opravka s strankami (pa šef/šefica/kolegi te tudi ne obiskujejo ), ker tega si pa res ne predstavljam.

Zdaj sem se spomnila, ko sem tole pisala: najbrž imate poseben prostor, kot nekakšno jedilnico, kajne? Vse jasno



lunacka

Sporočilo je spremenil(a) lunacka dne 05. 2013 13:17

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

5. jan 2013 13:16

_tisa_ je napisal/a:

 Plastika se mi ne zdi higienična...

Povsem brez razloga. No, sicer pa, vsak po svoje, seveda.

Limnol, še najboljši bo nasvet mišzmoke.

rimljanka

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

5. jan 2013 13:44

Lunačka,

pri nas si sobe deli 2 do 8 ljudi, v "moji" smo trenutno trije, tako da smo vajeni vsega hudega. Imamo pa tudi nekaj takega kot čajno kuhinjo, ki je (k sreči zame) v sosednji stavbi, tako da tam pogrejem, pojem in izginem, moje vonjave se pa pomešajo z drugimi in se jih ne da več identificirati. Glede na stanje v naši menzi, nas je vedno več, ki smo glede prehrane preklopili na samooskrbo.

Najbrž se bo res najbolj pametno vreči v stroške in žrtvovati par evrov za par dodatnih posodic. Glede higiene pa nimam pomislekov, še vse kaj drugega pojemo, popijemo, vdihnemo in namažemo nase, pa se še kar nekako držimo. 

Sonja

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

5. jan 2013 13:54

Jaz se vozim z biciklom v službo skoraj celo leto (razen v dneh, ko so kolesarske steze poledenele ali prekrite s kupi zmrznjenega snega), pa ne vidim posebne ovire pri prevažanju steklenih posod (dobro služijo tudi reciklirani kozarci za vlaganje s širšim grlom, na primer tisti za 1.5l, v katerih v Lidlu prodajajo kisle kumarice) oziroma na ta račun še nisem imela nobenega incidenta, kar pa ne velja za faktor brezhibnega zapiranja. Ta test so mi pasale do sedaj steklene posode Frigoverre za silo (kake mineštre si vseeno ne upam prevažati v njih), popolnoma pa le plastične Lock&Lock. Frigoverre se po drugi strani ne navzamejo vonja, Lock&Lock pa vseeno vsaj malo, ampak se mi zdi, da jih ozdravi že kratkotrajno namakanje v vroči vodi z detergentom, izogibam se pa vsakemu drgnjenju in ostrim čistilom ali pomivalnemu stroju, ker jih je potem, ko se površina oguli, res zelo težko brezhibno pomit. lp, proxima

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

5. jan 2013 14:22

proxima,

čim iz Ljubljane skreneš na regionalne ceste, ki vodijo iz mesta, je idile cestne razsvetljave in kolesarskih stez konec, tako da sem v begu pred tovornjaki in traktorji tudi že rinila bicikelj iz koruzne džungle nazaj na cesto (k sreči samo enkrat, ampak mi je bilo dovolj, če tudi bi bilo zadnjič v življenju). Nad tem  se nikakor ne pritožujem, saj je poleti, še v mraku, ko je še sveže, pravi užitek goniti mimo gozda in čez travnike in občudovati zelenje in životinjsko carstvo, ki se ne da motiti pri svojih opravilih. Vseeno pa imam raje na prtljažniku kaj plastičnega, saj vem, da je v samo kaprica, ampak čisto vseh fiksnih idej se pa tudi ne znebiš kar tako. Bom pobrskala, kaj se dobi po trgovinah. 

Sonja

Mygrace

sporočila: 6506

5. jan 2013 14:30

Tupperware je zakon. Originalni, seveda.

Sem z balkona v prvem nadstropju stare hiše, kjer so stropi visoki 4.20 ali več....vrgla nekaj Tupperwarovih posodic, napoljnenih z vodo. So preživele preizkus.

Potem sem si jih nekaj kupila. Služijo svojemu namenu in so se tudi že amortizirale. Ker ravno poceni pa niso bile.

Mygrace

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti