Ljudje v hotelski restavraciji

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

4. jan 2013 21:17

Ni vse tako črno temno, kot je tu opisano, ker če bi temu bilo tako, bi hotelska vrata, bila že zdavnaj zaprta.Tudi naše pleme, si je nekoč lahko privoščilo dopustovanje v hotelih in na to imamo same lepe spomine. Daleč od tega, da smatram, da smo tam bile perle, kje pa.......znali pa smo se vklopiti v normative, kjer smo bili prepričani, da iz njih nismo izstopali. Morda smo s seboj nesli tudi malo več tolerantnosti pri kateri se nismo dali motiti. Lepo smo se imeli, nihče nas ni oviral, ker smo se posvečali sebi, ne pa drugim.

Vseeno pa bi rada zaključila z mislijo:

Vsaka vzgoja je najbolj prepričljiva, če je podkrepljena z zgledom

 

babka1951

manca51  

član od: 5.5.2008

sporočila: 511

4. jan 2013 21:45

Babka 1951 , zadnji stavek še kako drži .  

manca51

čoko  

član od: 19.11.2007

sporočila: 867

4. jan 2013 23:49

Mene so pred vstopom otroka v šolo opomnili, da je za to starost meja koncentracije in sedenja pri miru nekje 5 minut, ko sem nekaj težila...

Torej ni za pričakovat, da bo zdravi 5-letnik sedel pri mizi popolnoma na miru in tiho ves čas, ki ga porabijo starši, da se v miru najejo... Če koga motijo otroci, naj pač gre v hotel za penzioniste, a ne? Seveda to ne pomeni, da je restavracija igrišče, dirkališče in prostor za kričanje, je pa utopično pričakovati, da se je do te starosti že doma vsega naučil... Včasih pač delajo po svoje in je pač tam trenutek za vzgajanje...

Glede oblačil se mi zdi neka zdrava meja primerna, da se ne pride ravno s teka ves prepoten ali v pižami in jutranji halji (videno letos), ampak ravo večerna toaleta, kravata, salonarji in podobno, ko si na dopustu... Če komu paše, naj izvoli. Jaz sem na dopustu in nihče ne bo dobil manj hrane, osebje pa nič manj spoštovanja, če pridem v kavbojkah.

Glede odnašanja hrane- včasih vzamemo 1 ali 2 kosa sadja, vedno z dovoljenjem osebja. Tako nam ni treba vlačiti torbic in vrečk in se skrivaj odplaziti iz restavracije.

Predvsem pa se ponavadi z dopusta (razen res ekstremnih primerkov) ne spomnim nikogar, niti kaj je počel, še manj, kaj je oblekel. Sem na dopustu z družino in se izjemoma posvečamo izključno drug drugemu, saj je to edini čas samo za nas. Ne glede na to, če smo v hotelu s 5***** ali v prikolici v kampu brez zvezdic.

čoko

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

5. jan 2013 6:34

K nasvetom, da naj pač ne hodimo več v hotele, če nas obnašanje drugih moti:
kje pa je rečeno, da me moti čez mejo vzdržnosti, a opazim ga kljub temu. In če človek dovolj dolgo hodi po svetu z odprtimi očmi vidi marsikaj, ne da bi ga to kasneje morilo še dneve in dneve. Tudi ne pomeni, da tak način prevlada, izstopa pa iz povprečja in pritegne pozornost. Vse to me ni odvrnilo, da ne bi hodila še naprej na dopuste, se vozila z avtobusi, hodila po nakupih ... Za pet minut, priznam, me vrže iz tira.
Kar zadeva otroke v jedilnicah, avionih, avtobusih je tako, da če se starši brigajo za njih, se z njimi pogovarjajo, jih zamotijo, bodo otroci lepo mirno ostali na svojih sedežih (izjema so seveda otroci z bolezenskimi vedenjskimi motnjami kot je avtizem in podobno). Zahteva pa tak način veliko truda od staršev. Zato sem sama v tistem obdobju imela kaj malo od dopusta, ker je bilo treba ves čas skrbeti, da sta bila otroka z nečim zaposlena, nad nečim navdušena in na kraje, kjer se tega ni dalo doseči sploh nismo hodili. In sem z veliko mero začudenosti (in nevoščljivosti) poslušala starše enako starih otrok, kako se s tem niso niti najmanj obremenjevali.

Cila

rosie  

član od: 15.9.2007

sporočila: 1141

5. jan 2013 9:36

Po moje je pri vsem treba najti pravo mero.

Edini dve stvari, ki sta mi ostali v spominu iz hotelskih jedilnic sta povezani z Britanci:

oče in mama in 2 otroka, stara približno 10 in 12 let. Pri mizi sta sedela kot pribita, z rokami na kolenih, nenaravno "odrasla", preveč mirna, prav nič otroškega ni bilo v njiju, nič otroško razposajenega.

Drugi primer pa se je dogajal vsako jutro: starejša ženska z možem in starejšim parom, vsako jutro za isto mizo.

Pri zajtrku je bilo na voljo peneče vino. Ženska je vsako jutro zavila najprej do steklenic, tam stoje popila par kozarcev, enega si je prinesla k mizi, potem pa pošiljala ostale tri po nove kozarce z vinom, dokler je niso vsi trije, omagane, podpirajoč odpeljali v njeno sobo.

Tega niti ne bi opazila, pa je enkrat, ko je priveslala mimo najine mize, kozarec pristal v mojem naročju z vsebino vred.

ečinoma, bi rekla, pa se ljudje onaša(m)jo nekje med tema dvema skrajnostma.

rosie

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

5. jan 2013 14:59

Bravo, Cila.

Vendelina jr.

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

5. jan 2013 16:06

In kaj pravite na dogodek v znani ljubljanski restavraciji z eksotično hrano? Parček, na videz dokaj premožen, je prišel z mopsom (to je pes, če morda kdo ne ve). Ko sta jedla, je gospod iz vrečke vzel posodico, nalil vodo in jo na mizi poudil psu, potem pa je mopsek še nekaj malega popapcal na mzi. Osebje restavracije? Niti besede ni nihče rekel paru, le mladina pri sosednji mizi je vstala in so šli. Kaj pravite na to???

 

mamamia

Mygrace

sporočila: 6506

5. jan 2013 17:11

Jst pravim, da se našmu narodu slabo piše, evo, to jst pravim.

Seveda nimam nič proti živalim...ampak matematično statistično gledano....nas bo pa tole preseravanje zlo velik koštal!!!

Mygrace

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8687

5. jan 2013 17:39

Kako prekleto se strinjam z Mygrace   Zelo, zelo slabo se piše...

 

Pozdravček!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti