Ljudje v hotelski restavraciji

lunacka  

član od: 13.6.2005

sporočila: 156

31. dec 2012 12:19

Tudi sama se pridružujem osnovnemu razmišljanju te teme. Predvsem se strinjam z Vendelino.

Zmoti pa me razmišljanje v stilu:

Aljo je napisal/a:

Moja nona je bila silno modra ženska, je rekla: Iz večjega dreka kot si, večji drek si.
Aljo

To je nestrpnost, milo rečeno. In, čeprav me nekultura v javnem prostoru (lahko kar širše) zelo moti, je nestrpnost tista, ki je, po mojem, še bolj škodljiva za družbo.

lunacka

zsa zsa  

član od: 2.5.2010

sporočila: 33

31. dec 2012 14:06

Ko se na dopustu, če smo že v hotelu, sedemo za mizo v restavraciji, se pogovarjamo med sabo in brigamo zase. Kako imate čas šteti, koliko aperitivov je spil nek tujec in kam točno nekdo drug spravlja sendviče? 11. božja zapoved pravi 'brigaj se zase'. Če bi se res vsi, bi bilo gotovo tudo obnašanje na višjem nivoju. Nestrpnosti sploh ne bi bilo. Drek je zmotil tudi mene, prav tako penziči, mularija in stari kozli.

zsa zsa

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

31. dec 2012 15:57

Z marsičem napisanim se strinjam in ni mi treba posebej omenjati, da spada sem Vendyjin zapis, pa tisti kratek stavek od Mišzmoke je še kako zadetek v črno!

Jaz sem prišla do tega spoznanja, da je neprimerno obnašanje, kot ga opisujete, vsesplošno. Opazi se ga dosti več zato, ker danes si veliko več ljudi lahko privošči take all inclusive počitnice. In ker pač plačajo, potem si mislijo, da pač morajo čim več dobiti od vsega. Pa po pravici povem, da je hrana v teh all inclusive redko gurmanski presežek. Vsaj če prmerjam s svojim kuhanjem.

MIslim, da ne bom povedala nič posbnega:

Najbolj mi gredo na živce ljudje, ki si nabašejo krožnike polne hrane in potem kracajo po njem in večino pustijo, da konča v smeteh.

Ne maram, da mi okrog bifeja hodijo kot medoti kosmati možje v spodnjih majicah ( pri nas jim rečejo: Wife beater shirts). Za letošnji oddih sem izbrala hotel, kjer si se moral minimalno obleči, če si hotel na zajtrk (Kratke hlače in mikice za moške ter obleka za ženske, moja je bila samo taka, s katero grem navadno na plažo, ni bilo nič rihtanja), kosilo v baru na obali, zvečer pa tudi moj dragi nima nič proti temu, da si natakne platnene hlače in majčko/srajco z ovratnikom za na lepo večerjo v dvoje, ki po najinem izboru ni nikoli all you can eat bar. In zelo všeč mu je, ko si nataknem sandalčke, obleko in make/up za romantično večerjo. Letos sem parkrat opazila, da ljudem niso dovolili vstopa v restavracijo zaradi neprimernih oblačil. :)

Ne maram, da se ljudje derejo kot majmuni na plaži ali okoli bazena ravno 5 minut po tistem, ko zadremam v senci. Ali pa ne dremam in samo želim mir s knjigo v rokah. Ali mir in tišino nasploh. Tišino, ki jo pričakujem, ko pridem na oddih v hotel, za katerega "je znano", da je intimen, romantičen in kajpavemkajše. 

Otrok na oddihu okoli naju ni bilo že par let, ker njihovega vreščanjana počitnicah v dvoje enostavno ne prenesem.

Od letos naprej ne hodim v hotele polne Američanov.

 

 

 

Vanja

escada  

član od: 21.8.2002

sporočila: 563

31. dec 2012 16:09

MBrando je napisal/a:

Strinjam se z vsem napisanim. Strinjam se glede "PENZIČEV", pa čeprav me bo kdo sedaj napadel. Enostavno si preveč domišljajo. Sedaj ni več lepo in ĐENTELMENSKO odstopiti prostor v vrsti/sedež/pomagati čez cesto, SEDAJ, ONI, to jemljejo kot MORAŠ/OBLIGATORNO, po principu SEM STAR/POMAGAJ. 
A ma daj. 
V vseh ter zdraviliščih/hotelih pa so prav oni tisti, katerim popustijo zavore! 
To basanje, da hrana preko leze. Da se naredi piramida iz kajzerc, šunke, sira. Da se spije galone pijače, samo zato ker je tam in zastojn!! NE. jaz tega ne morem. Naložim si male porcije in grem večkrat. Za mano ne ostane NIČ. Uživam, jem počasi, ko probam kaj novega, si dam na krožnik najmanjši krožnik, ali pa ga kulturno razpolovim z nožem in ponudim kolegu ali pa drugemu v vrsti...Vse se da. Le kulturno prosim.

Preziram tole ZDRAVILIŠČNO logiko vseh teh ljudi, kateri, samo zato ker prvič vidijo croissant ali delikatesni pršut, naložijo na krožnik za kilo dobrot, nato pa si še zavijejo nekaj v papirnato sarvjeto. Majkemi, pa saj ne boste od lakote umrli. Sploh v zdraviliščih, kjer je hrane VEDNO na pretek!

Jao, jao...kako žalostno!



---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Da te ni sram takole pisati. Doma starše tudi takole obkladaš ? Te pa razumem če sodiš po njih, ker vsekakor vzgojili te niso tako kot bi te morali. Žal!

Escada

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

31. dec 2012 20:46

Jaz, ko vidim kakšno tako kričanje, divjanje, neuboganje staršev, uničevanje itd. samo rečem možu, "kolk imava pa midva pridne otroke"...  

(Potem pa na tiho še zašepetam, "še dobro, da teli niso naši"...)



jade

Sporočilo je spremenil(a) jade dne 31.dec 2012 20:46

Mygrace

sporočila: 6506

1. jan 2013 11:04

Pa kaj v teh vaših hotelih ali zdraviliščih ni nikogar, s katerim bi se lahko pogovorili?

Mygrace

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15152

2. jan 2013 11:00

Jaz imam najboljše izkušnje iz letovanj prav v času, ko ni počitnic ali praznikov. Nobene gužve, prerivanja v restavraciji in lahko prideš kadarkoli pa je še dovolj izbire. Ljudje kultivirani, je dosti manj otrok...En in isti hotel doživiš čisto drugače. 

Med počitnicami pa po prvi uri odprtja restavracije ugotoviš, da ponujajo repete druge kvalitete ( najprej so orade, na koncu fileji zmrznjenega morskega psa), sladica je boljša že šla...Pa smo bili kar v nekaj hotelih z 4 zvezdicami, pa all inclusive, pa povsod eno in isto...gužva, dretje, prerivanje..prenažiranje..Res te mine. Najslabše izkušnje imam pa z francozi, kakšni packi so šele oni. Da ne govorim o oblačenju, bontonu...

Zato smo se odločili, da daljših počitnic več ne preživljamo v hotelu. Le še kak krajši oddih, za tista dva- tri dni še potrpiš z gužvo, hrano...kaj več pa že težko.

 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

2. jan 2013 11:10

Trixi je napisal/a:

Jaz imam najboljše izkušnje iz letovanj prav v času, ko ni počitnic ali praznikov. Nobene gužve, prerivanja v restavraciji in lahko prideš kadarkoli pa je še dovolj izbire. Ljudje kultivirani, je dosti manj otrok...En in isti hotel doživiš čisto drugače. 

Med počitnicami pa po prvi uri odprtja restavracije ugotoviš, da ponujajo repete druge kvalitete ( najprej so orade, na koncu fileji zmrznjenega morskega psa), sladica je boljša že šla...Pa smo bili kar v nekaj hotelih z 4 zvezdicami, pa all inclusive, pa povsod eno in isto...gužva, dretje, prerivanje..prenažiranje..Res te mine. Najslabše izkušnje imam pa z francozi, kakšni packi so šele oni. Da ne govorim o oblačenju, bontonu...

Zato smo se odločili, da daljših počitnic več ne preživljamo v hotelu. Le še kak krajši oddih, za tista dva- tri dni še potrpiš z gužvo, hrano...kaj več pa že težko.

 



Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Škoda da ne počitkujem po hotelih, bi te vprašal za termin in lokacijo. V vseh pogledih moraš biti na nivou, vsaj kot Žika Pavlović.

Commis débarrasseur

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

2. jan 2013 11:25

Sem že večkrat opazila, da imajo prej jedilnicami garderobe, ki v prvi vrsti niso namenjene oddaji garderobe, ampak "odvečni prtljagi", ki nima v restavracijah/jedilnicah kaj iskati. Če drugače ne gre...

Loni Makaroni

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

2. jan 2013 12:24

naor je napisal/a:

Zadnjič sem na avtobusu mestnega prometa vstopila sicer samo za nekaj postaj in se nisem niti mislila usesti. Presenetil me je pa mladenič, ki je na sedež poleg sebe posedel svojo torbo in vztrajno gledal skozi okno. Stala sem zraven njega, pa me ni niti pogledal, vsi sedeži so bili zasedeni. Res, da ne izgledam še prav betežna in stola potrebna ( to malo za ilustracijo ), ampak vsak se raje usede kot stoji. Mladeniču pa še na misel ni prišlo, da bi pomislil še na koga drugega. Malo sem se celo zabavala, ker so drugi hodili mimo in začudeno gledali sedečo potnico, rekel pa ni nihče nič. Pri vsej stvari gre samo za odnos, ne za sedež sam. Kaj me brigate drugi, važno je, da je meni dobro. To je tisto, kar bi rada povedala čim več ljudem, da nismo sami. Da nam mora biti mar tudi za druge.


naor

 

Tudi sama sem bila že v taki situaciji in čeprav zaenkrat spadam še med "mlade", bi pričakovala, da človek torbo pač umakne. Sedeži so za ljudi, ne za prtljago. Velikokrat pa se mi je na mestnem avtobusu (različnih številk) zgodilo, da se je kakšna stara gospa vsedla na zunanji sedež, na notranjega (torej, pri oknu), naložila prtljago in se ni ozirala na druge. Brezobzirnost res ni stvar starosti, ampak bontona in sposobnosti vživljanja v druge.

Letos sva bila z dragim prvič na all inclusive počitnicah in moram povedati, da je moja izkušnja čisto drugačna od večine vaših. Po oblačilih se nisem toliko ozirala, ampak meni so se zdela normalna. Čez dan običajna, zvečer pa nemalokrat malo bolj svečana. Tudi nisem opazila basanja hrane v torbe. Moram priznati, da sem tudi sama včasih vzela kos sadja pri večerji, ker me ponavadi muči pozno-večerna lakota. Pa nimam nič slabe vesti zaradi tega. Je pa res bilo čez dan povsod toliko hrane, da si verjetno zato ni nihče delal zaloge. Tudi otrok je bilo nekaj, pa so se v jedilnici vsi lepo obnašali, okrog bazena pa so bili bolj razposajeni, ampak meni ni bilo moteče (čeprav sem na zvok precej občutljiva).

Ni vse tako črno

JJ

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti