Obutev v službi

nika27  

član od: 3.10.2012

sporočila: 6

12. dec 2012 19:32

Avtoritete vsekakor ne, mislim pa, da moramo biti učitelji učencem za zgled - torej pokazati jim moramo tudi, da obstajajo formalne in neformalne situacije. Pri pouku torej prva.

nika27

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

12. dec 2012 19:52

Nika, saj ne da bi hodila bosa. Eni lahkotni zračni čevelci..., otroci še opazili ne bi. Saj plašč pa odložiš?

zeta

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

12. dec 2012 19:57

No ja, vsak po svoje. Da bi trpela ves dan v visokih škornjih - hvala, ne. In kaj bi bilo narobe, če bi imela neke udobne čevlje, saj so menda tudi taki lahko ustrezni?

Meni se pouk ne zdi neka formalna situacija, ki bi zahtevala ne vem kakšno obleko. Konec koncev, a oni pa morajo biti v copatih?

rimljanka

nika27  

član od: 3.10.2012

sporočila: 6

12. dec 2012 20:10

Pri meni lahkotni zračni čeveljci pozimi ne pridejo v poštev, ker lahko zmrznem :) Pač tako se mi zdi, mislim da se, ne glede na udobnost čevljev, enostavno ne bi počutila udobno.

nika27

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

12. dec 2012 20:18

Res da sem že nekaj let v penziji in morda uradov zdaj ne ogrevajo več na bivalno temperaturo. Moram pa reči, da sem vso delovno dobo imela v službi rezervne salonarje (poleti ustrezne sandale), da sem se preobula. Ne morem misliti, da bi 8, 9 ali več ur skakala okoli v škornjih, ki sem jih navlekla zjutraj. Enako so delale vse moje sodelavke in vsaj pol moških sodelavcev.

Komur pa to paše in zmore....

 

Lisa

patty  

član od: 2.9.2005

sporočila: 298

12. dec 2012 21:48

V pisarni sem si vedno sezula zimsko obuvalo in se preobula v čevlje, balerinke, ki sem jih imela v pisarni. Tudi na zabavah in zaključkih leta delam enako, do tja v škornjih, tam pa smuk v plesne čevlje.

 

Zanimivo, ko sem prebirala objavo učiteljice, ki jo je strah se preobuti, sem takoj pomislila, da če si pa koga predstavljam v udobnih čevljih v učilnici so to prav oni. Saj učenci so itak v copatah...bi bilo pa smešno obratno, učitelj v copatah, učenci pa na veliko:)

 

 

patty

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

12. dec 2012 22:01

nika27 je napisal/a:

Avtoritete vsekakor ne, mislim pa, da moramo biti učitelji učencem za zgled - torej pokazati jim moramo tudi, da obstajajo formalne in neformalne situacije. Pri pouku torej prva.



nika27

 

Božemili, oprosti moji nesramnosti, ampak, ne živimo v 19. stoletju, ko učiteljice tud poročene in noseče niso smele biti, da s tem ne bi moralno kvarile učencev.  A v 21. stoletju pa ne smejo biti v supergah in kavbojkah, ker bi bilo to neformalno???? Pa saj ne moreš biti tako zapeta tudi pri pouku, lepo te prosim!!!!

lp

cervus

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

12. dec 2012 23:21

@Vandelina jr. - čestitam ti, za tvoje že prav oholo samozavestno pisanje, malo zavidam tvojim sodelavkam za tako veliko število obutve, ki jo puščajo v službenih garderobah ( v našem podjetju garderob ni bilo ) in prav smilijo se mi ljudje, ki morajo delovni čas preživeti s tako " perfektnim " osebkom.

Ko sem bila zaposlena, sem se v zimskem času v službi vedno preobula v udobno obutev, pa ne zaradi tega, ker bi imela predebela meča, ali preozke tube škornjev 

 

 

babka1951

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

13. dec 2012 1:57

nika27 je napisal/a:

Avtoritete vsekakor ne, mislim pa, da moramo biti učitelji učencem za zgled - torej pokazati jim moramo tudi, da obstajajo formalne in neformalne situacije. Pri pouku torej prva.



nika27

Vidiš, zanimivo, jaz pa sem od svojih otrok večkrat slišala, da:"... ni pravično, da so učiteljice lahko v razredu v čevljh, oni pa so opozorjeni ali celo vpisani, če so obuti v čevlje in ne v copate." Njima se je to zdelo krivično, tako na "formalnost" učiteljev pač gledajo otroci ... če sodim po mojih dveh, bi jim bil verjetno učitelj vzor (tudi) če bi bil obut po pravilih, ki v razredu veljajo za učence

Že v prvem razredu sta otroka opazila, da gre učiteljica v PB z njimi ven v istem obuvalu, kot je obuta v razredu, oni pa niti športnih copat niso smeli imeti istih za ven in za v telovadnico. Potem pa kot starš razloži otroku, kaj je "pravično" in kaj ni, ko ima svoje (čisto tehtne) argumente ...

Mojca

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

13. dec 2012 6:17

Škornje ponavadi le na poti do službe in nazaj. Če mi je v njih tisti dan udobno se lahko tudi ne preobujem cel dan. Imam pa vedno v avtu kakšne nevtralne čevlje, ki pašejo povsod in pa ene nevtralne nogavice ali dokolenke - ali v avtu ali v torbici, ki se lahko preobujem, če se nogavica strga, ker je z avtocesto na nogavici res težko biti sproščen v službi.

Ko je slabo vreme imam obvezno ene čevlje s sabo in se redno preobujem, ker me v primeru, da imam mokre ćevlje cel dan zebe, pa tudi za čevlje ni to najbolj koristno. In pa vedno imam v službi tisto gobico za hitro čiščenje čevljev - ponavadi v črni barvi, ker imam največ črnih čevljev vsaj v jesensko zimski sezoni. Tako da po potrebi lahko nekajkrat potegnem po čevlji in so kot pravkar očiščeni, če si jih po poti zaradi vremena umažem.

Sicer pa je človek lahko čisto udobno obut v kakšnih čevljih - lahko tudi salonarjih z nižjo peto - ni treba da je čevelj morilsko špičast in z pretirano visoko peto. Meni ni ravno všeč, da človek taca v službi v kroksih ali copatih, posebno tam kjer imajo stik s strankami (izpustimo pri tem  zdravstvene ustanove, trgovine z živili, bolnišnice, laboratorije in vse tiste, ki pač zaradi narave dela rabijo posebno ali pa celo zaščitno obutev).

lep dan in udobno počutje v čevljih ali škornjih

tedyka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti