Poročna torta primorska

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

30. nov 2012 7:27

Nola, glede na to, da se da v Mlinotestu dogovoriti praktično o vseh malenkostih, mislim, da so tudi za prvo poročno torto čisto ok. A zdaj Mlinotestova pekarna ni dobra samo zato, ker gre za večjo zadevo, ki ima slaščičarsko dejavnost samo za zraven?

No, ja, meni osebno so prepovedali, da si jo naredim za lastno poroko. Sem bila užaljena v nulo in še čez. No, v Mlinotestu je nisem naročila, sem jih bila pa že večkrat deležna in še nisem jedla slabe.

 

Loni Makaroni

vlkapika  

član od: 7.8.2010

sporočila: 57

30. nov 2012 8:27

Hah, pri njej gre na nek način za drugo poroko :) ... jagode in dinozavri so res zeloo lepe tortice, ampak predrage :) sem našla eno, ki je iz štajerskega konca in dela tudi take torte, pa je 2x cenejša, a žal nima časa (po pecivo gre sodelavka na štajersko in tako sva za torto gledali tudi tam, ker je več kot 2x ceneje kot na primorksem ali ljubljani- ena gospa doma peče in je zelo dobra, samo tort ne dela :))...

 

Bova še poskušali kontaktirati predlagane... V Mlinotestu pa, kot sem že omenila, so rekli, da delajo samo to, kar imajo na internetni strani, ampak so zelo ugodni... in kot zgleda niti ne tako slabi...

http://www.mlinotest.si/okusi/mlinotest/sladki-progra

 

Nasveti so še vedno dobrodošli, poroka je konec decembra, pri Mlinotestu moraš pa torto naročit tri dni prej :)

 

vlkapika

Aljo  

član od: 19.10.2005

sporočila: 90

30. nov 2012 10:16

Sem jedla eno iz Potičke, ni bila dobra, malo plastična je bila.

Glede Mlinotesta sem jedla že nekaj in so bile kar v redu.

 

Aljo

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

30. nov 2012 10:16

patka je napisal/a:

Zakaj pa  Mlinotestove torte ali torte iz slaščičarne Šturje niso  prvorazredne? Poznam veliko ljudi, kateri so bili z Mlinotestovimi zelo zadovoljni. Poznam pa tudi primer, ko  je tora ene take umetnice, ki dela torte doma še preden so jo prinesli k mizi začela razpadati.

 



patka

 

, da ne misliš eno mojo, se je tudi razpadla. Je bla pa predolga , pa še ovinkasta vožnja, seveda v avtu, zunaj pretoplo za tisto tortico,..

Ja, je kr hudič, če maš torto fajn sočno, z veliko kreme, pa oblečeno v Tičino maso. fajn bi blo narest eno tako ameriško z unim biskvitkom, ko se ne navlaži. Take ponavadi stojijo na ogled tam celo poročno fešto, brez problema 

Katarina K http://katarinaktorteprisalmoneli.blogspot.com/ http://katarinak.moj-album.com/

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

30. nov 2012 10:20

Sem pa kr malo firbčna, po koliko so torte od Jagode in Dinozavri. Pa sej ja ne more bit spet tolko , glede na to da so res krasne,..

Je pa res zanimivo, da folk naredi veliko poroko, je pripravljen dat na osebo po 40e in več za gosta na poroki, če bi pa še torta prišla npr. 3e na osebo za gosta, je pa to too much,.. Kones koncu, je torta res nekaj, kar ti bo ostalo za spomin, kar boš imela na vseh slikah,.. in torta je samo ena, lih tako kot je draga obleka, ki si jo sposodiš, pa pol vrneš, pa nimaš kao nič od tega. Torto vsaj poješ 

 

 

Katarina K http://katarinaktorteprisalmoneli.blogspot.com/ http://katarinak.moj-album.com/

Nomen  

član od: 13.3.2012

sporočila: 135

30. nov 2012 13:18

Od 4 eur dalje za kos, odvisno od dekoracije (lahko tudi več) - tako ponudbo sem od nje dobil jaz.

Nomen

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

1. dec 2012 4:55

V Mlinotestu se da zmenit za torto. Obiščite njihovo prodajalno v Ajdovščini in če imate res kaj posebnega prinesite s seboj slikico in povezali vas bodo z vodjo slaščičarjev, da se dogovorite o podrobnostih. Ali pa enostavno pokličite v podjetje in zahtevajte vodjo slaščičarjev, ki vam bo iz prve roke povedala, kaj se da in kaj se ne da narediti, oz. kaj priporoča in kaj ne. Potem pa se odločite in torto naročite v njihovi trgovini. Mislim, da ne boste razočarani.

Torte sama ne bi vozila iz Štajerske na Primorsko, saj je razdalja za tako posebno torto enostavno prevelika in med potjo se lahko marsikaj neprijetnega zgodi - če bo torta "kompaktna" bo po vsej verjetnosti nekoliko manj sočna, če pa bo sočna se rada posede ali poči. Nekaj čisto drugega je, če potuje skupaj s torto tudi slaščičarka, ki bo torto po potrebi na cilju tudi popravila (tako se transportirajo res velike in posebne torte). Tako da razmislsite.

tedyka

kozamurnik

sporočila: 2311

1. dec 2012 6:55

Ne vem, zakaj toliko šparanja pri poročni torti ?! Pa saj bencin iz štajerske na primorsko tudi stane! Pa čas tudi, pa stres, da se ne bo vse  skupaj sesedlo, razpadlo...torta za poroko mora biti enostavno  perfektna, pa amen!

 S poroko je že tako ali tako  toliko stvari in  skrbi,  da se jaz res ne bi  ubadala še s tem. 

In kot je bilo že napisano, raje dva eura na osebno manj za  kosilo ali pa drugo nepotrebno šaro, kot pa povprečno margarinasto  torto.

Jaz vem, da bi se odločila za Jagode( na kulinariki jo poznamo pod nickom matilda) ali pa za Katarino K.( Goco P pa lepo pozdravljam, pogrešam njene čokoladne umetnije).

Ne glede na povedano, mnogo sreče novoporočencema!

murnik

branka.mahnic  

član od: 23.7.2008

sporočila: 1157

1. dec 2012 16:59

Sama sem pred leti peljala torto iz Lokev v Savinjsko dolino.Torta je bila več delna na stojalu. Slaščičarka jih je dala v škatle in poleg sem imela stojalo za sestavit. Prišla je čisto normalna na cilj. Če lahko povem, da je to slaščičarna Vesna iz Lokev pri Sežani. Delajo kar ti srce poželi in zelo okusne, ker jih ne delajo iz praškov. Upam, da nisem naredila narobe, ker sem povedala ime ?

Nisem zasledila lokacijo poroke.

Branka

branka

tiana2013  

član od: 22.6.2013

sporočila: 4

9. jul 2013 18:49

Lepo pozdravljeni

Rada bi predloge,kje lahko naročim poročno trto ( 2 nadstropji-35 ljudi) Proka bo na Mašunu- septembra

Če katera dela tudi privat torte,bi bila izredno vesela takega predloga.

Tia

tiana2013

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti