Nakup mlina za žita - priporočila

bezi  

član od: 6.3.2008

sporočila: 28

1. okt 2013 7:40

Midva pa sva bila včeraj v Goriči vasi pri Ribnici in sva nabavila mlin MK Urban. Za najino gospodinjstvo ima več kot dovolj kapacitete, sploh ker bova moko mlela sproti. Vzeli so si čas in nama v nulo razložili delovanje, prikazali mletje skoraj vsega, zadovoljivo odgovorili na vsa vprašanja. Kako bo v praksi, pa bova sproti videla. Cena je bila malenkost višja, kot pri mlinih iz uvoza ali mlinih, ki bi jih lahko kupila recimo v Avstriji (to je nama najbližja tujina). Midva sva se odločila za slovenskega proizvajalca zaradi lažje komunikacije pri morebitnih reklamacijah, popravilih ali dodatnih informacijah. Po novem imajo ti mlini tudi 5-letno garancijo. Upam, da sva opravila dober nakup in da nama bo mlin služil.

bezi

tigris  

član od: 9.5.2007

sporočila: 261

3. okt 2013 10:44

Meni mlin Urban že 6 let lepo služi! Sicer ni veliko obremenjen, recimo 1kg zrnja na teden, kolikor je pač naša poraba. Zapacal se mi je enkrat, ker je bilo zrnje preveč vlažno, pa enkrat sem probala oves zmleti, pa ni šlo. Vsakokrat sem mlin očistila z mletjem navadnega riža. Malo je tečno edino, ko melje koruzo, ker se po dve koruzni zrni radi zatakneta v tisto luknjico in potem moraš zraven stat in vsake toliko malo podrezat, da melje naprej.

tigris

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti