Brez besed

zsa zsa  

član od: 2.5.2010

sporočila: 33

25. nov 2012 23:53

Tole smo ta teden dobili po mailu:

 

Posredujem obvestilo, ki smo ga prejeli starši OŠ Frana Albrehta.

Subject: OBVESTILO

Spoštovani starši!

Prejeli smo obvestilo o tem, da se v Kamniku zadržujejo ljudje, ki pod pretvezo, da bodo otrokom dali bombone, le-te vabijo v avtomobile ali jih iz avtov fotografirajo. Policijska postaja Kamnik je o zadevi že obveščena.

Prosimo, da se s svojimi otroki o tem pogovorite.

·         Naj nikoli ne jemljejo bombonov ali drugih stvari od neznancev.

·         Otroci naj nikoli ne odidejo z osebo, ki je ne poznajo, tudi če ta reče, da pozna njegove starše in je z njimi dogovorjena.

·         Če jih neznanci ogovorijo z avtomobila, naj se ne odzovejo, temveč odidejo naprej in poiščejo zatočišče v prostorih, ki so označeni z varno točko, ali v prvi javno dostopni ustanovi. Zaposlene naj prosijo za pomoč. Pomembno je, da imajo s seboj zapisano telefonsko številko starša. Otrok, ki je prestrašen, se morda takrat ne bo spomnil prave številke.

·         Spodbudite otroke, da o lastnih doživetjih spregovorijo. Če se jim na poti v šolo, na igrišče ali drugje zgodi kaj nenavadnega, kar jim je vzbudilo neprijetne občutke, če srečajo ljudi, ki se neobičajno obnašajo, naj o tem povedo doma in/ali v šoli učitelju, razredničarki ali svetovalni delavki.

Če boste zaznali, da je vaš otrok doživel kaj podobnega zgoraj navedenemu, o tem takoj obvestite Policijsko postajo Kamnik.

Prosimo, če obvestite tudi šolo, da bomo o dogodkih v lokalnem okolju lahko osvestili učence in starše.

Za sodelovanje in prizadevanje za dobro otrok se vam zahvaljujemo.

Svetovalna delavka (ime sem odstranila)

 

zsa zsa

silva  

član od: 1.10.2002

sporočila: 871

26. nov 2012 7:36

Vendelina jr. je napisal/a:

............

Moj point je bil samo to, da je človek v vseh starostnih obdobjih treba večino stvari razložiti, pokazati ipd....večkrat, preden se materija usede. In to velja za čisto vse: od učenja zavezovanja pentlje na čevlju, do tujih jezikov, učenja črk, učenja poštevanke, učenja veščin, plesa, smučanja, česarkoli ....in tudi v odraslem življenju je treba zadevo večkrat predelati, drugače se ne da. Ne poznam nikogar, ki je vse razumel in znal iz prve in ni šel še enkrat prebrati, se prepričati itd itd. Nobeden ni naredil faksa samo z enkratnim branjem in nič ponavljanja, v službah tudi nihče ne razume vsega ob prvi razlagi.

In glede na to, da odrasli pričakujemo in vemo, da se redkokdaj zgodi, da po enkratnem sprejemu zadevo že znano - je po drugi strani hecno in žalostno, ko starši v čudežu pričakujejo, da se bo otrok po enkratni, dvakratni razlagi razumel, kaj lahko in česa ne.

Vendelina jr.

Vendelina jr., hvala!

Pravkar si me rešila mukotrpnega prepričevanja same sebe, da nisem butasta, ker si ene množice informacij nisem zapomnila niti po drugi obdelavi obsežnega gradiva...

Bom kar bolj korajžno zagriznila še tretjič.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
malo za hecNikita
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti