Tefalov ekonom lonec sesame

tija taja  

član od: 23.11.2012

sporočila: 1

tema odprta - 23. nov 2012 14:39 | ogledi: 7.071 | odgovori: 2

Pozdravljene/i!

Za poročno darilo sem dobila Tefalov ekonom lonec Sesame. Doma sem prej uporabljala navadni ekonom lonec, tega pa sedaj ne znam uporabljati oziroma ne vem kako pravzaprav deluje. V njem sem enkrat skuhala golaž in enkrat zrezke, ki pa sem jih kuhala, da so bili kolikor toliko mehki, eno uro. Po mojem tu nekaj ne štima. Kadar zaprem lonec je tale indikator za kuhanje dvignjen in kadar je lonec odprt je spuščen. Pri prejšnjem loncu se je ta indikator dvignil kadar je lonec zaprl in je začel pihati soparo takrat vn. Lonec Sesame pa piha soparo že takoj, ko začne vreti. Prosim, če mi zna katera/i kaj več povedati oziroma svetovati glede lonca. Sicer bo lonec neuporaben.Bom zelo hvaležna za vsak odgovor.

tija taja

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15151

23. nov 2012 18:41

Če bi malo pobrskala po internetu bi ugotovila, da je to lonec med navadnim in ekonom loncem z približno 1/3 manj kuhanja. Vsaj tako piše. Jaz bi se obrnila na Merkur, oziroma prej dobro prebrala navodila.

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

tija taja  

član od: 23.11.2012

sporočila: 1

23. nov 2012 18:52

Navodila sem 10x prebrala, pa so zelo neizčrpna. Vem, da je čas kuhanja manjši, zatooo tudi sprašujem. Na internetu sem pa brskala po vse mogočem. V trgovini oziroma Merkurju pa res nisem nič povprašala o delovanju. Bom še tam povprašala. Pot pod noge... ;)

 

 

 

tija taja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti