Rimske toplice

Jejža  

član od: 6.9.2007

sporočila: 180

22. nov 2012 18:15

V Rimskih termah sem bila lansko leto, podoben termin.

Zajtrk je samopostrezen, na voljoso razlicni kruhi, razlicne salame, siri, pastete, kuhana jajcka, pecena jajcka, palacinke, med, maslo... Lacna ne bosta, pijaca je tudi raznolika - caji, kava, mleko, sokovi...

Sicer pa mi je bil vikend tam naravnost cudovit, nujno za ponovit! 

Jejža

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

22. nov 2012 18:36

ežoj, ne morem govoriti za druge - pa saj ti to sam dobro veš, prava svila pa prave čipke, to pride potem, ko ni treba več razmišljat ali en vikend paket ali en dober korzet. Sicer pa - kaj pa mi vemo, s čim je punca vse opremljena! Prioritete ima vsak različne, pa še z leti se zelo spreminjajo.

Sonja

Vilma  

član od: 30.8.2004

sporočila: 560

22. nov 2012 18:37

Kamikaze, jaz te sicer razumem, da o gostilnah v okolici Rimskih toplic spašuješ ravno na kuliaričnem forumu. Je logično. Kljub temu, pa vendarle razmisli širše. Ker imaš dve možnosti in do 17. decembra je še nekaj časa, da te do takrat mine prvi šok in užaljenost ob prebiranju mnenj tu na forumu.

Ker čisto zares pa imaš najmanj dve možosti:

Ali podaljšan vikend obrneš v kulinarični doživljaj v eni oddaljeni gostilni v radiju 50 km od Rimskih toplic, ali v skupen vikend s partnerjem v Rimskih toplicah, ki si ga bosta zapomnila za vedno.

Možnosti za kulinarični dogodek so vsakodnevne, toplic se boš tudi preobjedla (vsaj jaz jih imam odkar so otroci pri hiši poln kufer! Sankat se moram po toboganih, čeprav bi najraje cel dan preživela v savni!) vikendov, ki si jih bosta zapomnila, pa ne bo ravno veliko.

Ti pa moram povedat, da me je "zmotil" tvoj izraz samo preventivno sem vprašala. Ja luba duša, kaj pa se ti lahko hudega zgodi v toplicah z osebo, ki te ima rada, ki jo imaš rada, da rabiš preventivno spraševat take stvari?! Preventivno? Zagotovo preventivno ali si samo nerodno uporabila izraz?

Iz srca želim vse dobro v življenju.

 

 

Vilma

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

22. nov 2012 21:11

Kamikaze je napisal/a:

Sem pa videla ja, da je ponudba gor, ampak je drugačna kot sem jo kupila jaz. Moja je bila za Rimski dvor, ta je Zdraviliški. Pa vseeno imajo vsi samo zajtrk :)

Suite so vse v Rimskem dvoru, to je novi del term, Zdraviliški dvor in Sofijin dvor pa sta stari del, spomeniško zaščitena in obnovljena, so pa vsi trije deli fizično en kompleks.

In, da te še malo potolažim, ne bo se ti treba drsati po toboganih, ker jih v teh termah preprosto ni.

rimljanka

katka85  

član od: 26.7.2011

sporočila: 73

22. nov 2012 22:51

Ne morem ti svetovati, kje v bližini jesti (razen hotel Evropa v Celju, ampak cene tam so bistveno višje od 15 eur na osebo) ti pa lahko svetujem, da v hotelu ne jejta. Vsaj ne v a la carte restavraciji - room service je praktično nedelujoč (en večer se ga ni dalo dobiti, drug večer je moral dragi v restavracijo naročiti večerjo, da so jo potem pripeljali v sobo), cene hrane pa so glede na kvaliteto bistveno previsoke. Tako da raje pojdita iz hotela.

katka85

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15151

23. nov 2012 10:14

Meni se pa ne zdi nič napačnega, da si še malo razgledata okolico in kaj dobrega pojesta. Midva sva dostikrat imela samo nočitev z zajtrkom in sva se potem degustirala. Je čisto drug filing jesti v kaki restavraciji, pa četudi samo pizzo...Pa še malo se bosta sprehodila, saj ne moreta biti cel dan samo notri. Če bo morda že sneg bo,prav romantično. Za zvečer pa obvezno kako penino,....

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Barb31  

član od: 21.9.2006

sporočila: 81

28. nov 2012 11:05

Trixi, hvala ne vem komu že tam gor, za tvoj komentar! Zakaj je namreč potrebno toliko izjav alla "jah, če sta pa že tam, se bosta pa že nasitila drug drugega, jebeš hrano, hihihohoho...pa klinc pa spraševat za cene na SLOKUL, 15 evrov gor ali dol, jao jao tja in sem..." Pač, mlada sta, denar ne raste po drevesih in je pač vprašala. Me že nekaj časa moti ton določenih uporabnikov teh forumov, ki redko premorejo nekaj človeškega razumevanja, veliko pa egoistično naravnanih mnenj in pogledov na svet. Dragi moji, svet bo šel v tri krasne, če nas bo samo še nestrpnost do drug drugega.

Barb31

Mygrace

sporočila: 6506

28. nov 2012 11:09

Pa itak je treba jest, samo penina ni dovolj, hehe... (no ja, odvisno od porabljenih kalorij)....

JST SM ZMERI TKO LAČNA POL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

                                 

Mygrace

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

28. nov 2012 11:31

Barb31 je napisal/a:

.... Me že nekaj časa moti ton določenih uporabnikov teh forumov, ki redko premorejo nekaj človeškega razumevanja, veliko pa egoistično naravnanih mnenj in pogledov na svet. Dragi moji, svet bo šel v tri krasne, če nas bo samo še nestrpnost do drug drugega.



Barb31

 

Zelo umestno, Barbi. Naslednji korak je, da se začneš po tem ravnati, ker, res je, če bo vsakega vse motilo, bomo šli k hudiču.

Sonja

Mygrace

sporočila: 6506

28. nov 2012 11:41

Barb, narobe si napisala.

Če jih bo samo še nestrpnost do drug drugega... tako bi bilo bolj pravilno

 

(pa itak ne maram, da nekdo v mojem imenu govori press.....)

 

 

                                

                                                    enkratšest

                                                

 

 

Mygrace

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti