Pretvoriti želim ameriški recept

Kamikaze  

član od: 21.11.2012

sporočila: 10

22. nov 2012 20:49

Naredila sem Brownije po receptu Hermeja in so krasni! :) Super, sem kar malo tvegala, ampak so izpadli res dobri.

 

Glede muffinov. Malo sem goljufala, na koncu nisem dodala mleka (pozabila :p), ampak nekaj jogurta. Ampak je super sedel zraven, tako da so tudi ti odlični

Dala sem gor frosting, ki sem ga našla tu nekje, ampak sem dala mascarpone namesto filadelfije. Ni mi ga pa uspelo tako umešat lepo (masla), nevem kako naj ga sploh, nimam tiste lopatke ali pa aparatka. Je pa čista maščoba to pa sladkor :D

- so že pošli :)



Kamikaze

Sporočilo je spremenil(a) Kamikaze dne 22.nov 2012 21:15

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

22. nov 2012 21:27

Vanja, kaj pa je narobe s Starbucks kavo? No, razen, da je jaz res ne pijem, pol litra take kave naenkrat bi me ubilo. Ampak v ZDA jo pa tankajo po tekočem traku.

 

naor

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

23. nov 2012 1:44

Naor,

capuccino pri Starbucksu je dvojni espresso s pol litra vročega mleka. Če hočeš bolj močen capuccino, moraš doplačat za tretji ali četrti espresso. Ostale firme imajo vsaj 3 espresse na isto velikost paiprnatega kozarca. Če hočeš dober capuccino,  moraš naročiti zelo, zelo suhega. To sicer velja za skoraj vse kafetarne, pomeni pa, da ti dajo na kavo samo peno mleka in nič vrelega mleka. Starbucksovim delavcem navadno ne uspe narediti pravega v prvo. Kako "suh" je, veš namreč po teži. Glede na to, da je segreto mleko precej drago, prijazno zahtevaš, da ti pripravijo drugega in včasih tretjega. 

Če greš kdaj v Zurich, greš na odlično kavo v porcelanasti skodelici h Schoberju ali vsaj h kateremu od Spruenglijev, kjer je atmosfera fenomenalna, poleg lahko naročiš dekadentno sladico, ki je je dovolj, da se malo posladkaš. Pri starbucksu dobiš gromozanske scones, in čokoladne torte  taužentpetsto kalorijami.  (Začetnica, se opravičujem, ker tako direkt streljam). Potem se pa čudijo, ker smo vedno debeleši? Halo!

 

Še en razlog je ta, da kava v papirnatem kozarcu niti približno ne tekne tako, kot v porcelanasti skodelici. 

 

Naslednji je, da je Starbucksova kava odločno predraga za vsakdanje uživanje. Moja kar draga Gaggia me stane približno $3/teden, kave same porabiva za cirka $12, poleg tega še $3 za mleko, kar znese $18 na teden za dva ali skoraj $70 pri Starbucksu. S tem, da bi me v lokalu stalo dosti več, ker je moja jutranja doza 3x toliko, kot je dobiš pri opevanem Starbucksu. Poleg tega za 50 dolarjev dobim vsaj ene odlične balerinke. 

Največji razlog, da ne pijem Starbuckovega je ta, da raje podpiram male lokalne kafetarne, če sem že kje na izletu in se mi zlušta kave. 

Ravno včeraj je moja frendica iz EU rekla, da bi morali iz USA uvoziti idejo, da so WCji dostopni na vsakem koraku, ne pa vse ostale neumnosti. 

Zdaj jih bom dobila po prstih... Se opravičujem, moderator2. 



Vanja

 

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 23.nov 2012 01:52

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

23. nov 2012 10:21

Dvomim, da jih boš dobila po prstih, meni se zdi zelo zanimivo, kar si napisala. Še bolj zanimiva je primerjava z Evropo, ker pri nas se res še vedno pije kava v porcelanastih skodelicah. Seveda pa se dobi tudi "coffee to go", kar me jezi. V vsem hočemo biti podobni Ameriki, namesto, da bi negovali svoje navade. In ostali vitkejši. Vpliv ameriških filmov, ki pa jih tudi sama skoraj najraje gledam. Tako je to, žal. In hvala za izčrpno poročilo o Starbucksu.

 

 

naor

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

23. nov 2012 10:57

V Starbucks grem jaz navadno samo po šalco. Jo imam v službi za mojo jutranjo belo kavo. Zdajšnja je tudi že malo okrušena... Prvo sem dobila, ko sem 14 let nazaj začela delati, pa zdaj nadaljujem tradicijo.

Loni Makaroni

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecsijasaja
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti