Torta za birmo

tema je zaklenjena

kstendle  

član od: 29.6.2007

sporočila: 6

tema odprta - 12. nov 2012 20:26 | ogledi: 8.885 | odgovori: 1

Pozdravljeni!

Nujno bi potrebovala nasvet koga, ki se malo bolj spozna na tičino maso... vem, da so teme o tej masi že odprte, vendar so vse bolj ali manj starejšega datuma, zato nisem imela ravno veliko upanja, da bom v njih dobila odgovor, zato sem odprla novo temo...

Zadeva je sledeča - ponavadi pečem sadne ali pa čokoladne torte, ki jih premažem s smetano ali kremo in potem okrasim, pač bolj na enostaven način.

Sedaj pa imam plan narediti sestri za birmo torto, ki bo oblečena v tičino maso. Ker se tega lotevam prvič, imam kar nekaj vprašanj. Brala sem, da tičino in smetana nikakor ne gresta skupaj. Zanima me, ali ne gresta skupaj v smislu, da po vrhu torte ne sme biti smetane, ali je ne sme biti niti v sami torti? Kakšne kreme uporabljate ve, kadar torto v celoti oblečete? Ne želim namreč, da bi šel trud v nič zaradi tega, ker bi torta po domače povedano "zašvicala". Prav tako sem zasledila, da naj bi bile te oblečene torte bolj suhe...

Kateri recept, za katero torto bi bilo najbolj sigurno uporabiti? Kaj pa krema? Kaj v smislu puding+margarina/maslo ali pride v poštev še kaj drugega, v primeru, če bi se odločila za bolj sadno varianto?

Se s te mase da oblikovati tudi kakšne rožice ali je za to premehka? Pa pisanje po njej, gre? S čim?

 

Vem, da imam en kup vprašanj in res bom hvaležna, če mi bo katera dala vsaj kakšen namig...

kstendle

moderator2  

član od: 12.3.2010

sporočila: 710

12. nov 2012 20:43

Prav vsaka, še tako stara tema, postane spet mlada, ko jo nekdo z novim zapisom potegne na plano. Nadaljujte, torej, sproim, v eni od tem o ticino masi, jih je vsaj kak ducat ali dva, če ne več. Tale je najmanj starega zadnjega zapisa:

http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=7711

Da o tem, koliko nasvetov je na 104 straneh, sploh ne rečem nobene.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecNikita
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti