Potrebujem nasvet

tema je zaklenjena

Mixa  

član od: 26.10.2012

sporočila: 10

tema odprta - 12. nov 2012 14:10 | ogledi: 9.108 | odgovori: 40

Na kratko bom opisala situacijo, ki se je zgodila:

V zvezi sem že kar nekaj let. Nedolgo nazaj me je osvajal fantov kolega, ki ima ravno tako nekajletno zvezo in se vsi med sabo dobro razumemo in poznamo dolgo časa. Ampak kot sem rekla, me je enkrat dobil na "samem" in mi predlagal če bi midva imela afero, in da bi to ostalo seveda med nama. Vprašala sem ga če ni srečen v zvezi ali kaj, pa je rekel da jo ima rad, da si z njo želi bit, ampak potrebuje samo neko popestritev, jaz pa sem mu všeč.

Seveda sem odklonila, povedala da ni šans, da je njegova punca moja kolegica, da tega nočem naredit ne njej in ne mojemu fantu, s katerim sem res srečna. In mi je odgovoril, da je tudi moj fant njegov zelo dober prijatu, ampak bi to vseeno naredil in bi bilo to diskretno. Naj omenim, da je bil v opitem stanju ko mi je to govoril in predlagal. No in pri mojem odgovoru NE se je to končalo, in življenje teče dalje. 

Me pa kar precej muči, ker tega nisem povedala svojemu fantu, saj mu do sedaj še ničesar nisem skrivala. Kot je kolega rekel, je to ostalo samo med nama. Ampak mene muči, če se slučajno zadeva razve, da mi potem fant ne bo verjel na besede, da z njim nisem imela nič. Sem premišljevala kar nekaj dni, in se raje odločila, da to zadržim zase, saj nočem uničit njune zveze in navsezadnje našega prijateljstva,saj se dobro razumemo. Na tega kolega gledam normalno, tolažim se, da je bil pod vplivom alkohola. Seveda večkrat pomislim na vse to in bo preteklo še kar nekaj časa, da se bom lahko vsaj malo pomirila. 

Kaj vi menite, sem se odločila prav da tega nisem povedala dalje? Včasih pravijo, da kar ne veš, to ne boli. Kaj bi vi storili v mojem primeru?

Hvala,

Mixa

auachiuaua  

član od: 1.11.2006

sporočila: 261

12. nov 2012 14:41

"Lascia perdere", kot se reče... 

auachiuaua

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

12. nov 2012 15:26

Koliko ste pa vi štirje stari?

Z mojo kilometrino v življenju se človek nagleda vsega, nič ni nemogoče, je pa včasih tudi od starosti odvisno, kaj in kako podobne situacije doživljamo.

Povedati ali ne, moraš vedeti sama, mi tvojega partnerja ne poznamo dovolj. Če nisi prepričana, da bi dobro prenesel stvar, je vsekakor bolje molčati.

 

Alkohol pa naj ne bo izgovor. Kar trezen misli, pijan govori, pravi star pregovor.

 

mamamia

Mixa  

član od: 26.10.2012

sporočila: 10

12. nov 2012 16:05

Stari smo od 25-30.

Tega nisem pričakovala, ampak človek očitno res lahko marsikaj doživi :)

Mixa

BarbaraGG  

član od: 7.12.2009

sporočila: 30

12. nov 2012 16:12

Hm ... Že to da razmišljaš, ali bi mu povedala precej veliko pove o vajinem odnosu. Kaj ti ne bi želela vedeti oz. se ti ne bi zdelo pošteno, da bi ti tvoj fant zaupal, če bi bila situacija obrnjena. In še razmislek - kakšni prijatelji so to?

BarbaraGG

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

12. nov 2012 16:20

Če boš v prihodnje opažala, da išče situacije, da se s tabo sreča bolj na tesnem in na štiri oči, če boš čutila, da pred njim ne boš imela miru in se boš v njegovi družbi počutila neprijetno, vsekakor spregovori s fantom. Odkrito in jasno. V tem primeru ti nima kaj očitati in lahko se bosta odločila za odmik.

Sicer pa drži, kot je zapisala že  mamamia. Star slovenski pregovor pravi, da kar trezen  misliš, pijan govoriš. In vi se družite na prijetnih večerih ne na pogrebih, zato lahko pričakuješ, da bo imel vedno za izgovor kakšen preveč popiti kozarček, da ga lahko malo zanese.

zeta

Sporočilo je spremenil(a) zeta dne 12.nov 2012 16:32

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

12. nov 2012 16:26

Mixa, če ti iskreno povem, poznam situacije, ko se imajo ljudje radi, pa si zaželijo popestritve. In si jo nekateri tudi izpolnijo.  Razlogi so različni, nikomur ne vidimo v glavo, je pa to sila spolzek teren. Nekatere zveze se lahko okrepijo in poživijo, druge propadejo. Različne klike imamo v glavi; lahko da nekdo, ki si zaželi zgolj popestritve, po tej izkušnji ugotovi, da tisto, kar ima s partnerjem, sploh ni pravo. Lahko ugotovi, da ga je s popestritvijo polomil, lako ostane ravnodušen ... Nikdar ne moreš v naprej vedeti, kako se bo končalo.

Nisem pristaš avantur, sploh pa ne med prijatelji. Čeprav se tudi to dogaja. Poznam para, ki sta se po taki avanturi križala - najprej sta si dva privoščila skrivno avanturo,potem je to preraslo v nekaj več, nakar sta se oba para ločila in tista dva, ki sta afero začela, sta se najprej poročila, potem še druga dva.

 

Avantur, kot jo je tebi predlagal, je med nami veliko, gre le za to, ali se o tem govori ali ne, si to priznamo ali ne. Mislimo si o tem sicer vsak svoje, a varanje (pravzaprav, kaj sploh je to - varanje?) je bilo, je in bo. Je pač tako. Vsak od nas pa v zvezi s tem ravna, kot se mu zdi najbolj prav in v skladu s svojimi načeli.

 Verjamem, da nisi pričakovala česa takega, kot si doživela, a imaš vendarle eno zanimivo izkušnjo več. Še kakašna pa se bo nabrala v prihodnje, verjemi.

mamamia

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

12. nov 2012 16:39

Mixa,

glede na mojo kilometrino bi rekla - v tvoji situaciji je najslabše, kar lahko narediš, to, da poslušaš nasvete drugih. Konec koncev ste odrasli, 25-30 so leta, ko se človek pač mora zavedati svojih dejanj in njihovih posledic (kar nikakor ne pomeni, da v teh pa poznejših letih ne delamo več neumnosti - pa še kako, ampak jih potem tudi sami plačujemo). 

Jaz bi (oziroma sem) v tvoji situaciji držala jezik za zobmi in mi ni bilo za to nikoli žal, ampak - jaz ne živim tvojega življenja, ga ne delim s tvojim fantom in moji prijatelji niso vajini prijatelji. Naredi, kar se ti zdi, da je prav, in stoj za tem. To bo edino prav. In če se ne bo odvijalo po tvojih željah, glej zadnji odstavek, ki ga je zgoraj napisala mamamia. Sploh zadnji stavek - huh, ne moreš si predstavljati, kaj vse te še čaka. 

Sonja

Mixa  

član od: 26.10.2012

sporočila: 10

12. nov 2012 16:50

mamamia - hvala, zelo lepo napisano!

BarbaraGG - verjemi da sem se že velikokrat postavila v fantovo kožo in si vsekakor ne želim, da bi on meni kdaj kaj takšnega zamolčal. In na trenutke me zapeče vest, da mu tega nisem povedala.

Čutim, da je nekako boljše če to zadržim zase. S tem, da bi fantu povedala kaj je bilo, bi 100% prekinil stike s kolegom, njegovi punci bi bilo čudno zakaj se ne družimo več, in slej kot prej bi zvedela o tem povabilu za avanturo. Nočem, da se razideta samo zaradi tega, ker on rabi neko popestritev v življenju. In bom to obdržala zase. 

In tudi to sem razmišljala, o našem prijateljstvu. In bom rekla da smo vredu. Imamo vzpone in padce, poznamo se že vrsto let, skupaj smo prepotovali marsikateri kraj, bili skupaj na marsikaterih dogodkih... To kar je prišlo iz kolegovih ust, je bilo zdaj prvič. Nikoli nisem kdaj prej dobila od njega kakšnega namiga, sumljivega pogleda,...NIKOLI. Očitno je to res nek neljub dogodek, ki pa upam, da se ne bo več ponovil.

 

Mixa

vesna68  

član od: 1.11.2012

sporočila: 20

12. nov 2012 17:56

Mixa

Ljudlje smo različni. Mamaima je lepo napisal. Ljudlje imamo različne klike v glavi. Kaj bi bilo, če bi fantu povedala, kolega pa bi to zanikal, kolegica ponerola kaj si zmišljuješ..., kaj ti bo ostalo?

Ostani načelna, saj si mu to tudi lepo jasno dala vedeti. Sicer pa kakšen dober prijatelj je to, da hoče svojemu prijatelju speljati partnerko?! Halo!

Ne obžaluj, da nisi partnerju povedala, saj sama obvladuješ zadeve, ne napeljuješ ga in braniš vrednoto poštenja in vajine ljubezni.

Le pogumno naprej saj boš doživela še kar nekaj takšnih izkušenj v življenju.

vesna68

Vilma  

član od: 30.8.2004

sporočila: 560

12. nov 2012 18:54

Če tako čutiš, potem je zagotovo to najboljša odločitev in zadrži zgodbo zase.
Tudi jaz ne bi povedala fantu, bi pa dala"kolegu jasno vedet", da to niso moje igre in da naj se do mene drži na distanci.

Sicer pa po mojih izkušnjah sodeč taki "predlagatelji" trosijo svoje ideje o popestritvah izven zveze dosti širše kot si lahko predstavljaš. In znajo tudi zelo spretno vse zanikati, ali celo naprtiti tebi del odgovornosti, da saj si ga sama napeljevala na to, ko pride do "krize".

 

Vilma

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti