Povabilo na čajanko

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

12. nov 2012 9:17

Če je organizator kulturno društvo, mora kulturno društvo pogledati, če ima tovrstno dejavnost (organiziranje prireditev) v svoji dejavnosti. Od tu naprej se morate pa, za začetek, pogovoriti s svojim računovodjo. Računovodja zna potem te stvari bolj prav odgovoriti, ali pa v svojih kontaktih poiskati nekoga, ki to zna.

 

Vendelina jr.

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

12. nov 2012 12:46

Ponavadi krovno društvo - organizator take zadeve uredi tako, da se - ali izdajajo računi ali pa se zadeve prodajajo za t.i. "prostovoljne prispevke" - kar pomeni, da formalno donator v zameno za donacijo dobi izdelek. Seveda pa mora imeti društvo registrirane tovrstne dejavnosti (dobrodelne stojnice, pobiranje prostovoljnih prispevkov, prodajo izdelkov prostovoljcev v dorodelne namene). V naših "živalskih" društvih zadeve ponavadi potekajo na ta način in so v skladu s predpisi s področja delovanja društev in tržnega inšpektorata. Donatorji izdelkov pa lahko napišete izjavo, da donirate toliko in toliko ročno narejenih, unikatnih itd. izdelkov za točno ta in ta namen (torej neprofitno prodajo na dobrodelni stojnici), da je tudi društvo krito, kar se tiče izvora prodajanih izdelkov.

Mojca

KetyP  

član od: 30.8.2006

sporočila: 123

12. nov 2012 13:01

Super hvala Mojca, za tole napotitev! Takšne informacije iz prve roke so vedno najboljše izhodišče :)

KetyP

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

12. nov 2012 14:55

mamamia je napisal/a:

Tulka, oprosti, toda ne znam si predstavljati, da bi starši nekaj organizirali na šoli in bi bili pri tem učitelji  izvzeti? Tudi sama sem sodelovala pri ustanavljanju šolskega sklada in potem seveda tudi pri zbiranju denarja zanj, a to smo počeli z učitelji z roko v roki. Kvečjemu smo učiteljem prihranili kak opravek ali pot, itak imajo na šoli dela čez glavo, a vse, kar se je dogajali v šoli, je potekalo v sodelovanju - dogovor z učitelji, starši pa smo prevzeli operativo.

No, morda je pa našačlanica eden od staršev, ki skuša pomagati, pa se ne znajde najbolje. A prva pot je zame še vedno k ravnatelju(ici) šole in kateremu od učiteljev, potem pa akcija. mamamia

 

Tudi mene je čudilo, a vem za vsaj eno šolo, kjer sejem organizirajo starši skupaj z otroci, organiziran je na šoli (beri: šola odstopi prostor), učitelji pa sodelujejo zgolj na prostovoljni bazi. Ko sem bila tam, sem si vedno želela bolj aktivno sodelovati, a mi je bilo rečeno, da gre za organizacijo staršev.

tulka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

MOJ vrtrdkapica
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti