Povabilo na čajanko

Sweetie  

član od: 22.1.2004

sporočila: 1268

11. nov 2012 18:14

Če je to šolski projekt, menim, da bi bilo potrebno v to vključiti še kakega učitelja, predvsem pa tudi otroke. Tak projekt ni težko izpeljati, samo pomisli, kako bi tako zadevo zastavila doma, potem pa to samo povečaš na ustrezno število ljudi. Na izbiro bi dala več vrst čajev - od angleškega, sadnega, zeliščnega, brez peciva ali pa celo morda malih sendvičkov/kanapejčkov pa čajanka ni prava. Težko ni, treba  si je le planirati in porazdeliti delo.

Sweetie

vida70  

član od: 13.9.2005

sporočila: 461

11. nov 2012 19:45

Vižladarja, vem da se žensk ne sprašuje po starosti, ampak mene vseeno zanima koliko let šteješ? Praviš, da otrok ne bo zraven pri pripravi, torej predvidevam, da si ena izmed učiteljic. In če je temu tako, potem predlagam, da greste čez cesto v najbližji lokal na čaj. Pa vseeno upam, da ni tako kot sem napisala.

vida70

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

11. nov 2012 19:56

Kakorkoli že, v takšni situaciji se je verjetno dobro obrniti na šolske kuharice, ki bodo itak morale poskrbeti, da bo čaj kuhan, da bodo na voljo skodelice, poskrbele bodo tudi za pecivo in sadje in verjamem, pametno svetovale tudi pogrinjek.

Tako, če ste se odločili na šoli, da v projekt ne boste vključevali učencev. Za okrasitev, pa boste gotovo uporabili njihove izdelke (adventni venčki in podobno), saj boste na bazarju pa vendarle ponujali njihove stvaritve.

zeta

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

11. nov 2012 19:57

vida70 je napisal/a:

Praviš, da otrok ne bo zraven pri pripravi, torej predvidevam, da si ena izmed učiteljic. .



vida70

 

Se bi težko strinjala - učiteljica bi, če nič drugega, postavila bolj artikulirano vprašanje.

Vendelina jr.

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

11. nov 2012 20:24

Če pa to je učiteljica, potem bog pomagaj. Ker nam manjkajo osnovne informacije. Meni očitati, da ne pmagam rada, ni na mestu, ampak namenoma se nisem doslej oglasila, ker se mi je zdelo, da bi bila prestroga, če bi napisala kot predhodnice ozieoma pričakovala kak podatek več. Kot a bi na forum vprašala: "Jutri imam obisk in bi nekaj skuhala. Mi lahko pomagate?" Nič o namenu obiska, nič o ljudeh, ki pridejo, nič o tem, koliko jih bo, nič o tem, koliko namravam pripraviti ... Vprašanje v tej temi me spominja na to.

 

Ko nekdo omeni čajanko na šoli, pomislim na skupni projekt učencev in učiteljev. Vsi smo kaj podobnega dali skozi in kar toplo mi je pri srcu, ko se spomnim zagnanosti in volje učitejic na naši šoli in otrok ter strašev, ki smo sodelovali. Zato tudi mene zanima, kakšna čajanka je načrtovana, skupaj z bazarjem, brez otrok? Če se prii vas dogaja prvič, potem ti je vsak naš predlog nov.

 

Torej, čajanka je nekaj v kombianciji z več vrst čaji in drobnim pecivom ali piškoti (keksi). Je lepo swweetie napisala, kako se to naredi. Pika.

Humanitarni bazar pa - prodaja izdelkov z dobrodelnim namenom. Na mizah, v šoli stojnic verjetno ne boste postavljali. Na vsako mizo lep prt, napis kdo in kaj prodaja. Mize naj bodo nameščen prostoru priemrno: ali naokoli, da obiskovalci krožijo in je miza s čaji in hrano na sredini, ali v več vrsta, ali kako pač že.

 

In res me zanima, kaj si ti na tej šoli in za ka dogodek gre. Ker razni aktivi žena te zadeve tako lepo naredijo, da bi se me lahko učile od njih, zato te v to kategorijo ne štejem. A ste kaka druga organizacija in kaj pripravljate, pa vam je šola le prostor odstopila?

 

Res smo radovedne, a če želiš res uporaben nasvet, potem tudi vprašaj, kot je treba.

mamamia

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

11. nov 2012 22:59

Ob tako elementarnih vprašanjih mi ne pride na misel nič drugega kot vprašanje: A v šoli ni nobene(ga), ki bi bil(a) vešča organiziranja česa takega?

 

Vanja

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

11. nov 2012 23:26

Na nekaterih šolih so sejmi ter predstave, ki jih organizirajo starši, izkupiček pa je namenjen šolskemu skladu (za nakup učbenikov). Ker gre za sklad, ki pomaga staršem, so učitelji pri tem izvzeti. Morda gre tudi pri tem božičnem sejmu za kaj takega?

tulka

vižladarja  

član od: 18.10.2009

sporočila: 5

12. nov 2012 4:38

Vsem se najlepše zahvajujem za komentarje in nasvete. Pa lep pozdrav in brez zamere

vižladarja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

12. nov 2012 6:48

tulka je napisal/a:

Na nekaterih šolih so sejmi ter predstave, ki jih organizirajo starši, izkupiček pa je namenjen šolskemu skladu (za nakup učbenikov). Ker gre za sklad, ki pomaga staršem, so učitelji pri tem izvzeti. Morda gre tudi pri tem božičnem sejmu za kaj takega?



tulka

 

Tulka, oprosti, toda ne znam si predstavljati, da bi starši nekaj organizirali na šoli in bi bili pri tem učitelji  izvzeti? Tudi sama sem sodelovala pri ustanavljanju šolskega sklada in potem seveda tudi pri zbiranju denarja zanj, a to smo počeli z učitelji z roko v roki. Kvečjemu smo učiteljem prihranili kak opravek ali pot, itak imajo na šoli dela čez glavo, a vse, kar se je dogajali v šoli, je potekalo v sodelovanju - dogovor z učitelji, starši pa smo prevzeli operativo.

No, morda je pa našačlanica eden od staršev, ki skuša pomagati, pa se ne znajde najbolje. A prva pot je zame še vedno k ravnatelju(ici) šole in kateremu od učiteljev, potem pa akcija.

mamamia

KetyP  

član od: 30.8.2006

sporočila: 123

12. nov 2012 8:04

Pozdravljene

 

Vidim, da vas ima kar precej že izkušnje z organiziranjem prodaje izdelkov v dobrodelne namene, pa se pridružujem temi z vprašanjem.. V našem kulturnem društvu prav tako za december organiziramo projekt - torej, dobrodelni bazar - kjer bomo s prodajo unikatnih ročnih izdelkov naših članic poskušale zbrati čimveč denarja za otroke v našem okolju (le-te bomo izbrali v sodelovanju z relevantnimi institucijami). Brez skrbi, vse od promocije, dogodka samega, izdelkov in idej je izredno dobro pokrito. Zanima me bolj ta "formalni" del, s katerim pa žal še nimamo izkušenj.. In sicer kako je s samo prodajo izdelkov; bolj konkretno: ali moramo izdati za vsak izdelek račun, je potrebno to prodajo prijaviti kakšni instituciji (sicer nismo davčni zavezanec) in podobno?

V kolikor ima kdo podobne izkušnje ali pa me zna napotiti na pravi naslov, bom zelo hvaležna! Verjetno pa se stvar v določeni meri razlikuje od bazarjev ali prodaj, ki jih organizirajo denimo šole (že zaradi pravno-formalnega statusa organizacije)?

Vsak nasvet torej dobrodošel, z veseljem odgovorim še na kakšno vprašanje (če se meni morda informacija v tem trenutku ni zdela pomembna, še ne pomeni, da je temu tako :)).

Lep začetek tedna!

Katja

KetyP

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti