Musaka

sandrak  

član od: 10.10.2002

sporočila: 302

tema odprta - 2. feb 2004 8:56 | ogledi: 5.060 | odgovori: 6

Dobro jutro vsem skupaj,

na bolniški bom do poroda zato Vam bom konstantno težila .

Rada bi naredila musako - mesno (pa ne iz jagnjetine, ker je ne maramo preveč) pa sem pozabila kako to gre. Vem samo, da je zelo dobro. Na iskalniku pa sem našla samo zelenjavno pa se mi ne zdi, da smo mesno tudi tako delali.

Prosim za pomoč in lep pozdravček, Sandra

sandrak  

član od: 10.10.2002

sporočila: 302

2. feb 2004 9:13

Hvala :) Ja sem kar v redu samo vseeno moram ostat na bolniški. Kak dolgčas:) lp Sandra Sandra Kadirič

TanjaG.  

član od: 6.7.2002

sporočila: 509

2. feb 2004 9:22

Pri nas se včasih da tudi plast melancanov oz. krompir popolnoma zamenjamo z melancanami. TanjaG.

karmenslo  

član od: 12.2.2002

sporočila: 87

2. feb 2004 15:26

Lep pozdravček Sandra! Moja mami dela zame najboljšo musako. Recept je zelo enostaven, musaka pa najboljša, ko je 2 krat pogreta, kot vidiš jo jemo najmanj 3 dni (pa ne zaporedoma) ha, ha Rabiš; jajčevce (velike po možnosti) čebulo mleto meso (1/2 svinjskega, 1/2 govedine) 2 jački moka paradižnikova mezga,sol,poper,česen Jajčevce nareži na 0.5 -1 cm široke rezine, natri s česnom ter posoli. Med tem na dosti čebule prepraži mleto meso ter posoli in popopra in dodaj česen ter malo mezge, da dobi barvo. Ko so se jajčevci "polulali" reče moja mami jih ocedi, povaljaj v moki, jajcu in ocvri. V nepregorno ponev zlagaj plast jajčevcev, mesa........dokler ne porabiš mase. ma koncu zalij z malo razredčeno mezgo ter daj v pečico, da se tekočina izpari nekje 30 min. Nekateri še prelijejo s smetano in jajčko. Jed je okusna. lahko jo hraniš tudi celi teden v hladilniku in si pogreješ količino katero rabiš. Smo pa že probali tako kot je Tanja rekla eno plast krompirja in eno jajčevcev, je bilo tudi odlično ampak je treba pojest vse, ker krompir ni za pogrevat. Pa dober tek........ Karmen Karmen

t-baby  

član od: 14.12.2003

sporočila: 698

7. feb 2004 23:03

meso prepražoš z poljubnimi začimbami na čebuli (navadno feširano meso) krompir surov nareži na tanke rezine pomaščen pladenj obloži z krompirjem potresi z mesom in zopet po vrhu položi krompir zalij z maso 3 zžvrkljana jajca in kisla smetana (lahko je tudi mleko piše v receptu samo si ne predstavljam če je premalo tekočine naredi še več te mase daj v pečico na 180 stopinj cca 1ura se peče krompir je po vrhu že pošteno zapečen lepo rjavkast musaka je pa odlična saj po mojem okusu pa zelo preprosta

Katja Katarina  

član od: 25.1.2002

sporočila: 105

8. feb 2004 12:03

Dober dan želim! Kaj pa takole: 2 kg krompirja, 1 kg mletega mešanega mesa, 5 čebul, 5 jajc, 6 dl kisle smetane, drobtine, rdeča paprika, peteršilj, sol, poper. Neolupljen krompir skuhaj, ohladi, olupi in naribaj kot repo in ga posoli. Narezano čebulo poraži na olju, dodaj mleto meso in praži do rjave barve. Dodaj papriko, sol, poper, peteršilj in dobro premešaj. V namaščen, z drobtinami potresen pekač daj pol krompirja, meso in ga pokrij z ostalim krompirjem. Prelij z jajci zmešanimi s smetano in speči pri srednji temperaturi. Lep pozdrav, dober tek in mnogo sreče z dojenčkom!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti