Bolečine v kolku zaradi izginevanja sklepnega hrustanca

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

6. nov 2012 12:45

rdkapica je napisal/a:

Oseba, ki ima težave, mu manjka par let do 60. 

Cila, ali regratov sirup poimenuješ zvarek, ki se naredi iz regratovih cvetov in sladkorja ter se postavi na sonce. Koliko tega sirupa naj bi se uživalo?



rdkapica

 

Najbrž bi šlo čisto lepo tudi s sladkorjem in cvetovi na soncu, ampak tega načina ne poznam.

Delam ga po starem receptu: 4 prgišča pravkar razcvetenih regratovih cvetov(1 prgišče = okoli 100 cvetov,  nabiramo le tiste, ki imajo sredino cveta še rahlo stisnjeno v stožec), 2 litra vode in lupine od 2 neškropljenih limon daj v lonec, da počasi vre okrog 15 minut. Nato precedi skozi gazo. Dodaj temu 3 kg sladkorja in pusti, da počasi vre in se zgosti. Temu dodaj sok 2 limon, vre naj še 15 minut. Odstavi in nalij v čiste pregrete steklenice.

Ta recept sem spremenila le v toliko, da cvetov dam še nekaj več, sladkorja pa le 2 kg in nekaj manj časa vrem, tako po občutku.  Sirup se mi kljub  temu še ni nikoli pokvaril, pa je kakšna steklenica stala v kleti tudi 3 leta.  Ko ga odpremo, ga je treba hraniti v hladilniku. Priporočljivo ga je naliti v pollitrske steklenice, da vsebino hitreje porabimo.

Cila

helenag  

član od: 29.8.2006

sporočila: 210

9. nov 2012 11:27

Hej punce, nisem bila na kulinariki že kar lep čas, pa dobro da malo pokukam. Sem ravno zaradi težav s kolkom oz. hrustancem kar veliko doma, pa nimam še niti 45 let. Diagnoza:atipična nekroza. Sem jedla glukozamin (tisti iz vseh TV reklam), pa sem po trimesečni kuri dosegla samo, da me zdaj boli še koleno, s kolkom pa tudi ni nič boljše. Tako da je tako:enim pomaga (moj mož ga strašno hvali, si je pri 48 poštimal koleno), drugim pa ne. In bom zdaj začela uživat regrat, ker izgubit nimam več kaj. Če slučajno katera ve, kje v Sloveniji je najkrajša čakalna doba za kolčno protezo, naj mi prosim lepo napiše.

 

Hvala, pa zdrave ostanite.

helenag

helenag  

član od: 29.8.2006

sporočila: 210

12. nov 2012 9:34

Limnol, hvala za posredovano!

helenag

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti