Ideje za darila domače izdelave

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

18. okt 2012 23:12

piet je napisal/a:

Meni se zdi pa tole noro dobra ideja za otroke, je pa gotovo tudi zelo zahtevna izdelava

Morda kakšna malo manj ambiciozna a vseeno zanimiva varianta.

 



piet

 

Ti to resno misliš?

mamamia

kozamurnik

sporočila: 2311

18. okt 2012 23:18

Ker sem ravno avtorica, vljudno prosim, da se vnemo k temi.

Lahko pa kdo odpre novo, z drugačnim naslovom, pa se bomo tam pogovarjali o( ne)smiselnosti daril, kiču, prahu in še čem.-

Hvala.

murnik

perpetua  

član od: 11.10.2008

sporočila: 338

18. okt 2012 23:31

Kozamurnik - moje ideja zahteva malo več časa; povabilo na nek dogodek ali izlet, ki se ga udeležiš tudi sama (oz. tvoja družina). Tako skupaj preživiš lep večer ali dan ali vikend... v gledališču, Prekmurju, Salzburgu... 

perpetua

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

19. okt 2012 5:27

Lučka52, zelo priporočam tisti Ikein vrteči pladenj. Ličen in uporaben. Sama ga imam in je čudovito uporaben tudi za krašenje tort. Nanj postaviš torto na pladnju in lepo tekoče sučeš kakor želiš. Na mizi sem vedno imela občutek, da se mi bo kaj zgodilo. Res priporočam.

Glede daril pa to - raje dam kaj uporabnega, kot pa različne sicer lepe "praholovce". Najprej jih kar nekam daš, potem se kar nekaj časa jeziš, ko z njih brišeš prah in nato končajo na podstrešju, v kleti ali celo v smeteh.

tedyka

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

19. okt 2012 5:44

kozamurnik je napisal/a:

...da so le kolikor tolikor izvirne in ne preveč zahtevne za izdelavo.

. Imam....

precej prijateljev in še več žlahte, letos bodo, upam, vsi dobili unikate. . O umetniški vrednosti pa morda kdaj drugič.

 

murnik

Tole sta dva stavka iz osnovne teme.

In osnovna tema gre takole: jaz bi rada dobila na hitro kaj silno izvrinega (ker meni ne kapne) za moje prijatelje. Glavno, da dobijo nekaj, unikatnega. Ni nujno, da je moja ideja - moj delež je že v tem, da sem sama prepisala. Ni nujno, da gre za umetniško delo ali ida ima vrednost, hi, hi. krohot pekelnski....

Hja, draga moja, sporočilo tvoje teme  je takšno. Morda ti ni všeč, ampak če ti ni všeč, kar vidiš, ne razbijaj ogledala, pravi modrost.

Ker razna izdolbena debla z lučkami, na kakšnem čipkastem papirnatem podstavku ali ne, prebarvano ali lakirano, karkoli....in kar je še tega, je za ne del forumašev, resnična nočna mora, za ene pa nekaj blazno zanimivega, da ne rečem wow. Ampak to je en del zgodbe.  Ker - hvala bogu, da sama ne dobivam izdolbenih debel - če nekdo podari izdobleno deblo, pa je to njegova izvirna ideja (ni prej na netu spraševal "če ma kdo idejo") oziroma ima neko resnično veselje s tem, pa ves čas sledi takim forumom in idejam - potem je to vendarle nekaj, kar je sestavni del te osebe. In če nekdo dela domače narejene sveče, pa non-stop kvačka hecne prtičke, barva suhe veje in gor obeša kajpavem... in jih podarja - morda obdarvoancu niso všeč - ampak so vsaj nekako v skladu z bitjem in žitjem tistega, ki to podarja. Je predmet obdarovanja sicer kič, sam akt podarjanja pa ne.

Podarjanje v stilu "jaz bi pa rada nekaj res izvirnega, pa nimam idej, a je tule na forumu kakšna, bom tako vesela", je pa kičasto v svoji vsebini in izvedbi. Tako pač je. Ta ugotovitev ti, kozamurnik, sicer na prvo žogo ni všeč in verjetno boš še kak replyjček sproducirala, ampak v osnovi si pa vendarle toliko pametna punca, da se zmoreš emancipirati od kakšne svoje zamisli, če ugotoviš, da morebiti ni bila do konca domišljena in da v svoji osnovi ravno ne nosi kakšne blazne kvalitete.

 

Vendelina jr.

Mygrace

sporočila: 6506

19. okt 2012 6:03

Pravzaprav med unim deblom in prispevki nekaterih tukajle ni bistvene razlike. En kup nekih stopnic, frčkov prčkov, ovinkov, mašnic, mašil, razlag na kičasto dolg in širok način....ajoooooooooj

(samo v materialu je razlika press)

Mygrace

piet  

član od: 2.10.2008

sporočila: 65

19. okt 2012 6:37

mamamia je napisal/a:

piet je napisal/a:

Meni se zdi pa tole noro dobra ideja za otroke, je pa gotovo tudi zelo zahtevna izdelava

Morda kakšna malo manj ambiciozna a vseeno zanimiva varianta.

 



piet

 

Ti to resno misliš?



mamamia

 

ja

piet

moderator2  

član od: 12.3.2010

sporočila: 710

19. okt 2012 6:44

Prosim, spoštujte prošnjo avtorice in ostanite znotraj vsebine teme, ki zanesljivo ne posega na področje psihoanaliz. Komur domača darila niso povšeči, se zlahka vzdrži komentiranja v temi.

 

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

19. okt 2012 8:12

Ježeš no, daj poglej v slovar, enciklopdijo, google, nekaj od tega, kaj sploh je psihanaliza. Čiso vsak komentar, ki nakazuje nekaj o obnašanju, še ni psihoanaliza.



Vendelina jr.

Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 19.okt 2012 08:13

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

19. okt 2012 8:22

Vanja_v_ZDA je napisal/a:

JanisJoplin je napisal/a:

Vedno bolj se mi zdi, da (pre)veliko forumašev in (predvsem) forumašic na večino stvari gleda z vidika brisanja prahu  ostalo je očitno zgubilo pomen...



JJ

 

JJ, ženske vedno "jamrajo", kako nimajo časa zase, za rekreacijo, za svoje drage itd. NE samo, da jamrajo, tudi preobremenjujejo se s tem. Veliko se da narediti z nekaj planiranja in "POENOSTAVLJANJA" okolice, delitve dela z drugimi družinskimi člani  in s tem razbremenjevanjem življenja nasploh.

Vedno sem bila preko glave zaposlena in da bi prišla domov in brisala prah s takih in drugačnih zadev (ko pogledam na tole zgoraj me kar oči zabolijo, excuse my language) mi ni prišlo na misel. V večje veselje kot čiščenje, mi je bilo preživljanje malo prostega časa z mojima fantoma. Poleg tega je eno od mojih življenjskih pravil: KISS: Keep It Simple Stupid. Ono ta drugo je "Ni vredno kalorij", pa še kako drugo imam na zalogi. Vsakdan mi poskušajo greniti drugi (šefi, politiki, itd.) in res ne vidim razloga, zakaj bi v tem sodelovala tudi jaz.

 



Vanja



Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 18.okt 2012 21:17

Točno takole tudi sam stremim k bivanju v svojem domu. Iz tega razloga sem se "rešil" celo lepe in zajetne fonoteke cd plošč, dvd zbirke in praktično vse elektronike ki paše zraven. Večji prostor, več zraka, manj prahu, nižje položnice... kot je rekla Vanja; Keep It Simple.

Commis débarrasseur

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti