Ideje za darila domače izdelave

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

10. okt 2012 13:47

Jaz sem vesel vsake domače solate, paradajza, olivnega olja...vse dokler se kdo ne spomni, da bo stvar oplemenitil s svojim artističnim in po možnosti humorističnim pristopom.

Darila dajem in sprejemam, vendar mi je cela kolobocija okoli tega čisto odveč, pač se prilagajam socialnim okvirjem te družbe. Kot še kje drugod.

Steklenica Diabla mi je vedno dobrodošla, mislim da zaradi tega nisem presran kot me je nekdo označil zgoraj. Darila izbiram za tiste, katere vem da jih bom s tem osrečil in jih dovolj poznam, ostalo prepuščam moji dragi, naj se ona ukvarja s tem :)

Mi je pa tudi voščit srečnega in zdravega popolnoma odveč, pa nazdravljanje, pa ven na mraz,pa buljenje u luft v rakete... pa čeprav se imamo super z družbo za mizo. Ampak, praktično nimam izbire :)

Commis débarrasseur

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

10. okt 2012 14:37

Kozamurnik, pojdi v knjižnico in poglej kak letnik revij "Unikat" ali "prostočasnik", kaj zanimivega se najde tudi v knjigah tipa "ustvarjamo z otroki", pa še kje :) V "Dom in stilu" imajo pa itak vedno objavljeno kaj v zvezi z dekoracijami, darilci itd.

Mojca

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

10. okt 2012 14:52

Še nekaj idej za domače ustvarjalce - novoletna darila in različne dekoracije :)

Mojca

jkd  

član od: 9.4.2007

sporočila: 144

10. okt 2012 16:12

Moji prijatelji so lani za božič dobili izbor doma narejenih pralinejev. Nekaj receptov sem našla tukaj, nekaj drugod. Res je, da so zelo sladkosnedi, ampak so bili kar navdušeni.

Meni osebno so doma narejena darila, govorim o tistih, ki so za pojesti, stokrat boljša od raznih šatuljic, škatlic, knjižic, figuric (TO je kič!). Ponavadi gre za stvari, ki jih sama doma ne delam in sem jih zato vesela. Pri dobljenih darilih pač okraske, slamo itd. zavržem, stekleničke in kozarčke pa ponovno uporabim ali pa vržen proč, če mi ne odgovarjajo.

jkd

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

10. okt 2012 20:01

[citat=--anaeva--]

Idej zelo veliko,sicer nobena v povezavi z brezo ;)

-narediš domače liker

-narediš domače marmelade

-spečeš lepo zbirko piškotov

-podariš suho sadje

-super so tudi tisti"piškoti iz kozarca" recepti oziroma navodila so nekje na kulinariki

-narediš različne kise ali olja

-domači čaji

-mogoče narediš  šampon,milo,kopel,kremo,...

 /[/citat,--]

Saj vem, da so mnenja različna, a kje je tu kič, tega pa res ne vem. Kaj od tega bi se moralo potikati naokoli, tudi ne štekam.

rimljanka

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

10. okt 2012 20:01

Jaz sem lani novembra povabila prijatelje na kozarček in klepet. Še vedno sem vesela čudovitega kvačkanega prta in flaške orehovca, ki je še vedno nedotaknjen v lepi flaški. Ta flaška me spominja na velik črnilnik. Res hudo. Sicer pa čisto razumem Zzaka, za eno okrogo sem dobila od sicer svoje ljube svakinje eno stekleno skulpturo, ki mi je padla na parket, ko sem brisala prah. Sled padca ostaja na parketu, skulpturo pa sem spravila na dno omare in jo potisnila v najtemnejši kot. Najbrž je posledica tega, ker si z leti naberemo vsega vraga in nam to ne dela več veselja. Naša velika družina se obdaruje samo še s hrano in pijačo. Vino, potica, pršut, domači piškoti, kaj z vrta. Ampak mi smo že malo starejši mladinci.

 

naor

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

10. okt 2012 20:18

zzak1977 je napisal/a:

 Ampak, praktično nimam izbire :)



Commis débarrasseur

Zakaj nimaš izbire? Saj si ja odrasel človek, pač poveš prijateljem, da si ne misliš nazdravljat po petardastim nebom, pa je. To pa res ni nič takega.  Tisti, ki te dobro poznajo, itak štekajo ;)

Saj sem jaz podobne sorte, zato te razumem :) tovrstne "ceremonije" so mi totalno brezvezne, 100 drugih boljših žurk je bilo, ki so spontano nastale, tele "obvezne", ki jih ljudje tako načrtujejo pa velikokrat znajo izpasti prav dolgočasno. Pa tisto, ko te ljudje že sredi septembra sprašujejo "kje boste za novo leto?" - jooooj, mi gredo kar kocine pokonci

 

Kar pa se daril tiče - vsak ima svoje želje, vsak ceni nekaj drugega ... meni osebno dosti pomeni, če me tisti, ki me že ima željo obdarovati, "sliši" in "vidi". KO ti prijatelj podari vstopnico za film, ki je po tvojem okusu, ko te v pravem trenutku povabi na klepet, pijačo in zna poslušati, ko najde zate nekje kako kulinarično malenkost, ki ti je ostala v lepem spominu s kakega potovanja ... take stvari so zame neprecenljive. Pa ko se totalno "nekulinarična" prijateljica spravi delati marmelado, ker ve, da imaš rad točno tak okus, pa ti podari kozarček - tudo to je zelo lepo :)

Če prav pomislim, se ne spomnim, kdaj sem zadnjič dobila kak "lovilec prahu", niti ob lanski okrogli obletnici se najbližji prijatelji niso "izprsili" na način, kot ga sicer sami furajo (kar pomeni neke množične pojedine, par sto evrov "debela" darila itd.). Torej me dobro poznajo in zato se imamo tudi fajn :)

Taka in drugačna darila si moramo v družini in med prijatelji itak podarjati vsak dan (ne govorim o materialnih stvareh), če pa ima kdo potrebo to še "materializirat" v času "obveznih obdarovalnih dni", pa tudi nič hudega

Mojca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti