Kislo zelje

Andreja2  

član od: 5.7.2010

sporočila: 47

tema odprta - 3. okt 2012 12:30 | ogledi: 8.987 | odgovori: 2

HAJ

PROSIM POMAGAJTE ,

DOBILA SEM 5 KG KISLEGA ZELJA V PLASTIČNEM VEDRU Z POKROVOM PA ME ZANIMA V KOLIKŠNEM ČASU GA MORAM PORABITI, DA SE MI NE POKVARIL KO GA BOM ODPRLA.

 

HLVALA LP

Andreja2

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

3. okt 2012 12:43

Če imaš majhno porabo ga v primernih količinah zamrzni v vrečkah in potem ga lahko rabiš doker ga pač ne porabiš - v bistvu za vse razen za presno zeljno solato iz kislega zelja. Jaz vedno tako naredim, ko kuprim zelje v vedru in se odlično obnese. Še to - dobro je, če potem vse skupaj daš še v kakšno vrečo - predvsem zaradi vonja - je pa ta vonj bolj prombematičen pri kisli repi.

Lahko ga daš tudi v steklene kozarčke (dobro natlači) in pasteriziraj - tako lahko shraniš kar v shrambi - v bistvu enako kot je kislo zelje v kozarcih, ki ga lahko kupiš v trgovini. Primeren način shrambe zelja, če nimaš dovolj prostora v zamrzovalniku ali če zamrzovalnika sploh nimaš.

Tretji način pa je, da ga vsakokrat lepo vzameš iz vedra, nato pokriješ s čisto bombažno krpo in malo obtežiš ter po potrebi zaliješ z vodo do naslednje uporabe - nato vodo odliješ, spereš krpo, vzemeš zelje ven in nato postopek ponoviš. Po vrhu se ponavadi rado malo omehča, potemni ali celo malo pokvari in to je potrebno zavreči.

Meni je najbolj enostaven prvi način - tako boš zelje lahko res porabila do zadnjega, nič se ne bo pokvarilo in še malo dela boš imela - priporočam.

 

l.p.

tedyka

Andreja2  

član od: 5.7.2010

sporočila: 47

4. okt 2012 12:04

HVALA TEDYKA

 

LP

Andreja2

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti