Službena pot - priprava prtljage

anitram1  

član od: 18.6.2008

sporočila: 609

tema odprta - 3. okt 2012 10:17 | ogledi: 8.824 | odgovori: 35

v kratkem moram na službeno pot v tujino in imam težave kaj vzeti s sabo, da bo zadoščalo za  tri dni.  Problem je ker bo moja službena pot tudi obisk farm (štal, tam pa ne diši preveč), zvečer pa večerja s poslovnimi partnerji, sem pa tudi zelo omejena s prostorom za prtljago. Bom pa morala tudi nekaj stvari kupit nanovo, saj so stvari, ki so trenutno v omari, poleg kavbojk, bolj tako, tako, predvsem pa se precej mečkajo. Nosim pa številko 44, rada sem bolj športno oblečena. Sicer sem predvsem v hlačah, že dolgo pa si želim kupiti  črno krilo , do kolen (seveda, da se ne mečka), ali ga je mogoče katera videla zadnje čase v kakšni trgovini?, seveda po razumni ceni.

Lepo prosim za nekaj nasvetov,

 

 

anitram1

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

3. okt 2012 10:47

Vsekakor, ne pozabit kondome, nikol ne veš.............

Pa drugač, nikoli za na pot kaj novega, kar nisi že prej nekajkrat nesla, za ženske tudi pomembno, šele ko parkrat nekaj oblečeš, vidiš s čem paše.........

ežoj

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

3. okt 2012 11:47

Kaj pomeni, da si prostorsko omejena s prtljago? Da greš na letalo le z ročno prtljago, ali da imaš še tisti kovček za 23 kg? Ali da je v prtljažniku avtomobila premalo prostora? Greš na vlak in ne moreš vzeti več kot en kovček s seboj?

Črna krila imajo povsod, stopi v C&A ali Peek und Cloppenburg, H&M ... pa si izberi kaj primernega. Ali kam drugam. In kaj je zate razumna cena? Krilo za 25 ali 125 evrov? Od tega je tudi odvisno, v katero trgovino boš stopila.

 

Za v štalo vzami s sabo kavbojke, srajco in jopo ali polover. Bolj pomembno kot obleka je kopanje po obisku hleva, bi rekla.

 

Za zvečer pa kak lep hlačni kostim in svilena bluza, ali pa kostim s krilom in elegantno bluzo.

 

Govorim na pamet, ker ne vem, kak tip si nasploh, pa tudi, kako svečana bo večerja s poslovnimi partnerji.

mamamia

anitram1  

član od: 18.6.2008

sporočila: 609

3. okt 2012 12:29

pozabila sem napisat, da je moja garderoba sestavljena predvsem iz kavbojk in majčk, predvsem pa še to je predvsem v črni barvi, to kar mi za redno v službo predvsem zadošča, imela pa bom tisti mali kovček, v katerem bo moralo biti vse, s čevlji vred.

Ja tisti, ki greste enkrat na 100 let kam v hotel, veste da je to kar problem. Če ne bo šlo drugače, bom morala za nasvet vprašati kar Mr. Beana, on je bolj vešč v pakiranju

 

ežoj, tebi pa hvala za vsa opozorila glede k..., bom šla s tremi moškimi..., ja konkurenca je huda, razpon let pa tudi, to bo , ali naj vzamem ali  

 



anitram1

Sporočilo je spremenil(a) anitram1 dne 03.okt 2012 12:32

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

3. okt 2012 12:57

dobra si, anitram1, vzemi kar vse in , pa jih zazipaj, pa bo vse ok .

Upam, da veš, da se oblačila, ki so zmečkana, da lepo poravnat nad soparo - v kopalnici odpreš vročo vodo, da se nabere sopara, v to obesiš zmečkane stvari, malce pustiš, potem pa še na zraku razsušiš. Je zelo uporabno, če nimaš likalnika.

lp

cervus

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

3. okt 2012 13:16

imela pa bom tisti mali kovček, v katerem bo moralo biti vse, s čevlji vred.

 

Hm, to je približno tako, kot da bi vprašala, kako se 1,5 litra postavi posodo za 1 liter in pri tem ne gre nič čez. V en kovček se toliko stvari ne da spraviti.

Pri takih stvareh - če nimaš kovčka - je še najboljša varianta, da si ga spospdiš - pa zanesljivo ima vsaj eden v sorodstvu nekaj primernega?

Vendelina jr.

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

3. okt 2012 14:36

Menda boš pa ja obleko za tri dni spravila v mali kovček?

Če sem dobro razumela, boš potrebovala tri tipe oblačil:

za v štalo

za čez dan za potovanje in za med ljudi

nekaj malo bolj svečanega za večerjo

 

Ker predpostavljam, da si boš štale bolj ogledovala in da se od tebe ne pričakuje, da se boš lotila molže ali kidanja, se mi zdi, da bo za to priložnost čisto dovolj hlačni kostim ali kakršnakoli športna kombinacija s hlačami. Obuj si pa vsekakor kakšne visoke čevlje ali škornje, po možnosti take, v katere boš lahko zatlačila hlačnice ali jih dovolj visoko zavihala, da ne boš z njimi pometala po tleh. Če načrtuješ potovanje v času in pričakuješ hleve tipa 19.stoletje, vzemi s seboj zložljivo potovalno torbo, v njej pa gumijaste škornje.

Seveda imaš lahko tudi kavbojke in srajco, vendar le, če si prepričana, da boš to dovolj samozavestno ponosila, ko bo ogledu hlevov sledilo kosilo v bolj ali manj urbani restavraciji.

Za poslovna srečanja, ki ne bodo potekala v hlevih, ti bo ta isti komplet, bodisi s hlačami ali pa s črnim krilom, ki si ga vsekakor nabavi skupaj s kakšno klasično srajčko in spodobnimi čevlji, popolnoma zadostoval.

Za večejo seveda novo črno krilo, lepa bluza,  mogoče še kakšen šal in si spravljena. Saj menda ne greste na Opernbal.

Torej: za pot oblečeš hlače in blazer ali kar boš že imela takega, pod suknjičem pa srajco ali majico in obuješ šprtne čevlje.

V kovček moraš zložiti torej najmanj eno krilo, eno dnevno, eno večerno bluzo in eno srajco ali majico za vsak slučaj, čevlje, pižamo, čimtanjše copate z nepremočljivim podplatom (žal jih v nekaterih hotelih ne dobiš), perilo, nogavice, toaletne stvari. Če se boš tako odločila pa še kavbojke, gumijaste škornje in primerno srajco.

V vsakem primeru je za te stvari tisti ta mali kufer čez in čez dovolj.

 

 

 

nola

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

3. okt 2012 16:40

Enkrat marca letos sem napisala, kaj vse vzamem s sabo za 10 dnevni izlet v EU in prav vse spravim v mali kufer.

Začni tako, da pripraviš oblačila: Kavbojke, hlače in krilo so več kot dovolj. Potem pa za zgoraj lep pulover ali dva (saj greš zdaj, ko je mrzlo, a ne) in srajčko ali dve. Potem rabiš še spodnje perilo in moderček.

Za v štalo veš sama najbolje, kaj oblečeš in koliko se umažeš.

Kaj "svečanega" ti za na večerjo ni treba nositi. IZ prve roke,  EU, USA in manj na Japonskem so  postali zelo kažual in je dovolj, da oblečeš samo srajčko, črne hlače, dodaš šal, uhane ali kako verižico, da dopolniš izgled. Če imaš majhno torbico, jo zapakiraj zraven, drugače ni sile.


P.S: Zdaj sem šele opazila, da je na tistem linku vse zvito. Res nisem nikoli probala, ampak meni je to taka budalaština, da je ni večje. KAj je narobe z zlaganjem cunj in potem previdnim in pametnim zlaganjem le teh v kovček? Moj dragi je res veliko na poti in srajc niti pod razno ne bi likal v hotelu, če mu jih takole zrolam.
Jaz srajce zložim takole: Srajci zaprem gumbe (jao, kak izraz) in jo preložim na pol po dolgem, tako da so gumbi vidni in da ni nobenih večjih. Potem previdno preložim rokave in ovratnik. Da sraca paše v mali kovček, jo prepognem nekje pri pasu, tisti del, ki gre v hlače. Ko pride v hotel, srajce samo obesi in je.

Ko sem prvič zlagala po tem sistemu, mi je ena kolegica v hotelu rekla, da njej se ne da nositi lanenih bluzic s sabo, ker ne misli likati na dopustu. Sem se hitro pohvalila, da jaz tudi ne likam.

 



Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 03.okt 2012 16:57

jkd  

član od: 9.4.2007

sporočila: 144

3. okt 2012 16:43

Sama sem kar pogosto službeno na poti. Za potovanja do max. 3 dni je ta mali kovček čisto dovolj. Malo razmisli vnaprej, kaj lahko s čim kombiniraš in nosiš več kot enkrat. Črne hlače ali krilo z bluzo za elegantno večerjo pa se mi zdi takooooooo brezveze... Poleg tega se bluze in srajce preveč mečkajo v kufru. Oblačila iz raztegljivih materialov, ki se ne mečkajo tako, so na voljo tudi v elegantnih izvedbah. Moja stansardna oprava: za čez dan udobne hlače ali krilo s tuniko ali kombinacijo majica+dolga jopa, za zvečer pa obleka iz boljšega džersija, črna ali decentno vzorčasta. Ne pozabi na dodatke, kot so rute, ogrlice, uhani, ker z njimi zelo enostavno spreminjaš opravo.

jkd

mojcas  

član od: 7.10.2003

sporočila: 27

3. okt 2012 17:55

Pri štali je problem smrad in ne samo umazanija. Ta smrad se potem zavleče v lase, ki se umijejo in v obleke, ki se jih niti pod razno ne obleče še enkrat za na večerjo ali sprehod po mestu. Predlagam strogo ločeno garderobo. No, mogoče so pa kje kakšne moderne štale, kjer živina niti ne proizvaja več stranskih produktov .

mojcas

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti