Ko nam naši otroci vozijo svoje fante in punce domov

kozamurnik

sporočila: 2311

12. feb 2013 15:03

Mislim, da je takih primerov velikoooo več kot si mislimo in kot bi si želeli.

Tudi jaz poznam vsaj dva, zelo  podobna tistemu iz kotarčine štorije, na različnih koncih naše kokoške sta . Pa četudi bi bila v istem kraju, bi se ne obremenjevala z ugibanjem, za katero osebo gre, ker ni važno.

Važno je in to je destvo , da smo starši , ali stari starši, saj je v bistvu vseeno, bolj" krivi"  kot naši utroci sami.

To, da se ne bi smeli vmešavati v tuje zadeve je pa le delno res. Take perlice še kako izkoriščajo družbo in

posredno vplivajo na druge.

 

.

 

 

murnik

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

12. feb 2013 15:19

kozamurnik je napisal/a:

Ja, nekje sem prebrala, da je vse več staršev sužnjev lastnih otrok.



murnik

 

Mah, tega ni treba čitat v časopisih, to se vidi tako rekoč povsod.

 

 

Vanja

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

12. feb 2013 15:31

Poznam institucijo, kjer takele poučne zgodbe prebirajo v poduk in svarilo svojim slušateljem že več kot dvajset stoletij, pa se še vedno najdejo zablodele duše, ki drvijo v lastno pogubo (dokaz za to je družina, ki jo je opisala Kotarca, pa vsi primeri, ki so jih potem naštele ostale dušebrižnice  ). Zdaj ne vem, kaj je krivo: ali so zgodbe prebrane in povedane s premalo žara ali pa je opozicija premočna.

lp

cervus

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

12. feb 2013 15:48

Že nekateri modri Stari Grki so vzdihovali, da so mlajše generacije neposlušne in brez vsakega spoštovanja do starejših in da to pelje v pogubo. No, pa poglejmo Grčijo danes..... nak, ni dober primer. Podobno so trdili Rimljani, ampak njih je menda pokopal svinec v vodovodih. Jaz sem ravno danes zjutraj na parkirišču imela veselje opazovati eno od sosed iz bloka, ženskico tam nekje okrog meter petdeset, ki je vihtela lopato in izkopavala avto izpod snega, zraven je pa z rokami v žepih cepetal njen nadobudni sinko, takole meter osemdeset dolg, da ga zebe in naj že pohiti ker da on je pa res ne more čakati, konec koncev bi lahko šla odkopat avto tudi pol ure prej, ne pa, da je gori na toplem njemu težila, ko je bil še pod tušem. 

Ne morem si kaj, res me je zabavalo, tako kot večina tele debate. A ni nekako tako, da (1) mladci tako ali tako dostikrat počno en kup stvari samo zato, ker vedo, da gredo starcem na živce - to sklepam po analogiji s sabo pred 35 leti; in (2) da mladci počnejo točno toliko, kolikor si upajo, pač do tistih meja, ki so jim jih vcepili starši (spet egoistično sklepam po sebi). Moji starši so še vedno živi, jaz tudi, nekako smo se prikopali do starih let brez pravih katastrof, pa spet egoistično sklepam, da se bodo zdajšnje generacije in njihovi starši tudi. 

Primerov, kot jih je opisala Kotarca, je pa več. Vem za enega, le da v njem nastopa 40-letni sin namesto 38-letne hčerke - očitno se taki osebki klonirajo in so posejani dokaj na gosto. 

Sonja

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

12. feb 2013 16:02

Haha, men se taki starši prav nič ne smilijo, ker so se v to situacijo sami spravili. Se mi pa že ob sami misli, da bi se poročila  s takim sinkom, obrača želodec. Mah kaj poročila, še za boyfrienda ga ne bi marala. Predstavljam si, da bi morala vse jaz zanj delat. No, I don't think so.

 



Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 12. 2013 16:03

kvačkarica  

član od: 30.6.2012

sporočila: 537

12. feb 2013 16:55

Prvo bi rekla, otroci so takšni, kakršne si vzgojimo. Drugo, prvi vzled otroku, si ti, kot starš in vzgoja se začne, ko ga prineseš iz porodnišnice domov. Kar se pa tiče omenjenega, Vanje v ZDA, imam doma živ primer. Mamin sinček- namreč taščin sinček, pri 46, je ugotovil, da mamica ne bo večno živela in ga stregla, ter razvajala. Veste kaj se dogaja, menjava ženske serijsko, ker takšne ne najde, kot je mamica. Ker ni sposoben sprejeti odgovornosti do nekega odnosa, ker je vedno lagodno živel, brez skrbi,zakaj bi, bosta že tast.....Pa menda, na srečo nobena ne bo tako nora, da bo za vse sama skrbela. Z mojim možem, sta brata, ampak kot dan in noč, ker so se delale razlike.Menda je bil celo moj mož, kot fant nezaželjen, mogla bi bit deklica......žalostno. Seveda mamica je pa sedaj zelo prizadeta, ko ji njen sinček vedno znova vozi domov nove snahe pedstavljat. Pa smo tam:sama si je takšnega napravila- njeno stanje in obsedenost z lastnim sinom že meji na bolezen. Bog pomagaj takšnim!

kvačkarica

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

12. feb 2013 17:13

Kaj, vsi  moževi bratje  so  enako  grozni, ta je,  predvidevam  šesti, saj ne opisuješ enega in istega že  šestič, upam?

 

zeta

te.jcika  

član od: 17.8.2010

sporočila: 165

12. feb 2013 18:07

Tudi mi imamo en tak primer( kot od kotarce) skoraj pred vrati 55. letna "hčerka" razvajena celo življenje s strani mame. Oče je bil do nje strog ampak ko je odšel je šlo vse samo na vzdol... Ful izobražena, 5. let delovne dobe in še zdaj živi od maminega denarja. Žalostno......

te.jcika

kvačkarica  

član od: 30.6.2012

sporočila: 537

12. feb 2013 18:15

 Eni pač ne moremo iz svoje kože in včasih eno stvar ponavljamo..... Bom v bodoče, pazila!

kvačkarica

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

12. feb 2013 18:36

Saj se me ne tiče, se pa včasih zgodi, da se kak slab gen po pomoti naseli v otroku, ki ga starši vzgajajo po najboljših močeh. Tako, da ni vse tako zaprmejdun enostavno in dokončno.

zeta

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti