Ko nam naši otroci vozijo svoje fante in punce domov

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

17. sep 2012 14:16

Vendelina jr. je napisal/a:

Stvar je popolnoma jasna: Kdor zna postavljati pravila, jih zna postaviti tudi svojim otrokom. In to preden imajo otroci fante in punce. In je tudi tako, da kdor dovoli, da mu pleme paradira doma v gatah (moram priznati, da je mene v mladem odraslem življenju to rahlo šokiralo, namreč to, v kolikih famlijiah se paradira v šlafrokih, gatah in trenirkah pol dopoldneva in pol popoldneva), potem naj se ne čudi, če bo še kak obisk prevzel to navado.

Sedaj ravno razmišljam, kako sem sama preživela zgodnja dvajseta. Hm, po eni strani me je že pogled na zmečano šminko (na obupno umazani polici) mame neke najstniške zaljubljenosti totalno odvrnil od tega, da bi tisto familijo še malo bolj spoznala. Po drugi strani sem imela fante, ki so imel najete garsonjere, tako da njihovi starši niso motili. In po teh izkušnjah nisem imela čisto nobene želje, da bi na vsak način preživela noč v eni napetosti tega, kaj da moji starši poslušajo in kaj ne. C'mon, ljudje....pa te posteljne aktivnosti, to se sliši. Zlasti, če se tega lotijo mlajši ljudje. Že ko par dobi otroke, je težko organizirati zabavne posteljene aktivnosti (takrat se ugotovijo prednosti debelih zidov in dobre izolacije ali pa tisti killer timing ob pol petih zjutraj, ko otroci še spijo), ko pa ti otroci zrastejo v pol-odrasle ljudi, je pa itak dizaster.

Ampak neodvisno od tega, koliko se in koliko se ne sliši, bottom line je v tem, kaj juniorji v resnici pričakujejo od življenja (kaj so jih strarši naučili). Ker permisivna vzgoja jih je pripeljala do tega, da mislijo, da biti odrasel=lahko seksam in lahko rečem karkoli in naredim, karkoli mi paše (tisto o odgovornosti se je seveda skozi socializacijo izgubilo). Ja, takole "iti se odrasle", kjer starši mižijo in s čepki v ušesih spijo, za to, da junior dve sobi proč prakticira en začetniški seks (ker je bolje, da to počne doma, kot pa kje drugje, ne...), takole bi se šel pa vsak odrasle. Naj junior, če koraka z gatami po hiši in njegov/njen partner/ka takisto in svobodno odpira hladilnik in jemlje posodo ven iz omare....izvoli potem še prevzeti tiste tri položnice, od desetih, ki vsak mesec pridejo k hiši. Temu se reče odraslost, ko se človek sooči s položnicami. Če junior zmore plačati še kakšno položnico (in zraven od svoje žepnine še kaj prihraniti), potem je evidentno človek na mestu in potem je to ena zgodba. Če bi pa samo malo bolj na komot seksal...naj pa dete najprej izvoli odrasti. Še prej naj pa njeni/njegovi starši izvedejo zadnje vzgojne ukrepe (ki so jih pozabili) in povedo tisto zgodbo o položnicah.

Tudi resno, pa kje je pa tisto super obdobje, ko se eksperimentira? Pa zakaj hudiča mladi mislijo, da je treba kar takoj (zato, ker je zadaj neka lenoba ali strah pred širšimi možnostmi ali kaj tretje) prvo osebo, s katero se je šlo dvakrat na kavo in zdržalo do konca....v roku treh tednov razglasiti za stalnega/partnerja/partnerico in potem v naslednjem koraku iz te osebe že delati ta mlado/ta mladega? Pri tolikih ribah, ki so še v morju? Mene je pri dvajsetih ideja, da bi imela nekega stalnega fanta...zgrozila čez in čez. Ampak to je bilo twenty-something years ago.

 

Vendelina zakaj pa tak srd?

Sem dvakrat prebrala tvoje mnenje, pa moram priznati, da mi ni čisto jasno kaj bi pravzaprav rada povedala.

A da se v gatah ne hodi sem in tja? Ja no, pri nas in očitno tudi pri vas se tudi ne in tukaj se bova najbrž strinjali, da se pač pri naju nobeden, pa če je kdo prisoten ali pa ne, ne bo sprehajal tako oblečen okrog.

Moja mama je imela še strožja pravila. Za mizo samo "spodobno oblečeni", kopalke so za na plažo in copate za pse, da jih žvečijo. Joj joj, pa superge in trenirke so za na stadion in ne za "med ljudi".

Pa bom rekla, da sem se ne samo sprijaznila, ampak da se kar strinjam z večino njenih pravil, ki so se mi kot mladenki zdela seveda popolnoma avstroogrsko okostenela.

Ampak drugi ravnajo pa drugače in mislim, da jim zaradi tega ne gre nič slabše. Pa kaj če se eni sesiri kozmetika v nemarni kopalnici, pa če en papa gleda tv v gatah in kanotjeri. Saj ne boš ne ti ne jaz brisala polic pri njih in šjor si bo zelo verjetno poleg klobuka nataknil še bregeše preden se srečamo.

Enega splošnega pravila in reda za vse ni. Vsak pač po svoje, ta svinjino, oni vino. Saj verjetno bi se čisto iz stroškovnega vidika najbolj izplačalo, da bi si postavili pograde in skupni kotel tam nekje na parkirišču pod banko (kdo ve, morda to še pride), zaenkrat pa hvalabogu , nam še ni treba.

Jaz sem zelo nestrpna, ti očitno tudi malček in bi zelo verjetno obe trpeli v takem sistemu.

Ampak, k stvari.

Kako si pa ti čisto konkretno predstavljaš mladostniške ljubezni in seks? A naj si deca najema garsonjere? Mogoče kar kot en time-sharing? Ali naj starši že kmalu po rojstvu otrok - ali celo že prej - zvočno izolirajo spalnice?

Aja, pa za vsako kopulacijo se naj v en šparovc da en ali dva evra, da bo za položnice.

 

 

 

 



Vendelina jr.

nola

Kotarca  

član od: 13.6.2010

sporočila: 614

17. sep 2012 14:40

Videno in slišano pri sosedih v soboto, okrog 10 ure. Sin, 20  let  s prijateljico  še vedno spi v  sobi  nad dvoriščem.Ta "star"   prične z  žaganjem  drv za zimo.  Hrup ju očitno zmoti; skozi  okno  najprej pogleda  fantova punca,  se preteguje in  zeha. Da bi si pokrila usta? Ni šans. Nadebudni in vidno zmatrani sin, sonček  v pravem pomenu besede,   zavpije" fotru" da naj da mir, ker ga hrup spravlja ob živce in blazn mot. " "Fotr" takoj  preneha z delom in se  (bolj kislo) nasmehne meni in moji mami, ki sva ravno odhajali od njih in  nehote slišali in videli  čudno predstavo.

"Jaz razumem mlade, nenehno so  pod stresom, faks zahteva preveč, zato jih ne obremenjujem  z ničemer. Naj uživajo, dokler so mladi ",  doda.

O predrznosti in lenobi nadebudnežev niti besede.

V tem in še kakem primeru, ki  zelo dobro in osebno poznam, so za v dom ostarelih sončki, ne starši. .

 

 

 

Kotarca

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

17. sep 2012 15:00

Tele moje "gate" se mi zdi da terjajo malo pojasnila: v gatah ne hodimo pretežno, kar tako po hiši, to sem omenila da se zgodi, če iz kopalnice korakamo recimo proti garderobi in ravno nekdo pride,  ali ko se zjutraj preoblačimo pa hodimo iz spalnice proti kopalnici itd ... nas pač take malenkosti ne motijo.

 

 

mamamia

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

17. sep 2012 18:04

Aj, nolič, que tal

Glede reda se več ali manj strinjava

 

Kako si jaz predstavljam mladostniške ljubezni in kam naj gre maldina čez zimo, da ne bo v naravi in v avtomobilih. V resnici je totalno vseeno, kako si jaz to predstavljam. Jaz sem ta del oddelala. Sedaj morajo to rešiti druge generacije.

Moj point o izolaciji je šel bolj v smer tega, da ima ogormno parov po tem, ko ima otroke, za nekaj časa razsuto spolno življenje. Ker nimam otrok, tega problema nimam. Ampak je o tem potožilo že n-znank, pa sodelavke tudi.  In potem, ko otroci kolikor toliko zrastejo, da jih ni treba več non-stop voditi k zdravnikom itd, a sedaj naj se pa umikajo še novi generaciji že skoraj odraslih otrok?  Ta se mi zdi pa prehuda. Ker v resnici ne verjamem, da je kdo blazno posteljno sproščen ob polnem zavedanju, da so njegovi/njeni starši max. deset metrov stran v isti stanovanjski enoti. Velja tudi v obratno smer.

 

Vendelina jr.

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15151

17. sep 2012 18:54

Oh,  ko sem jaz imela majhne otroke ni bil nikoli problem kdaj in kako najti trenutek za intimnost. Pa sredi kuhanja,,ko sta hčerki spali....Pa niti kasneje, ko sta bili pubertetnici jaz pa sem bila z novim možem. Pa niti sedaj, ko imava sinčka, pa sta še hčerki, pa zgolj stanovanje in stene.... Vedno se najde čas in trenutek.... Malo se pa že znaš navaditi diskretnosti, ko pa sva sama ali so sami je itak drugače. Če bi pa samo na to čakala, da ne bo nobenega doma, pa bi lahko na intimnost pozabila. Namreč pri najinih letih je že vse nežnejše, noben več postelje ne podira...Nobena se še ni pritožila....Mogoče pa, ker sva potem tako sladko prijazna...

Če kdo prespi pri puncah, pa dajeta jogi kar na tla.....

Glede na to, da nimamo svoje hiše, je vse bolj mirno, pa kar dobre postelje imamo.Mene bolj moti, če smo vsi na kupu čez dan. 

 

 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

17. sep 2012 19:39

Mi kdo razloži kakšen problem je v gatah? Higienski ali je to kak tabu? Jaz sem doma vedno v gatah, dom mi je v prvem mestu udobje in svoboda.

Pa tudi tole praznenje hladilnika mi je sporno, če že pride do tega, da je nekdo sprejet v moje domače okolje, mu je v prvem mestu na voljo uporaba hladilnik, kuhinja in kopalnica. Svobodno, seveda je pospravljanje za sabo samoumevno.



Commis débarrasseur

Sporočilo je spremenil(a) zzak1977 dne 17. 2012 19:48

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

17. sep 2012 20:06

Zzak1977, now, I know more then I wanted to know.

Glede hladilnika, da te vidim čez petnajst let, ko bodo otroci zrasli. Ker boš moral v vrsti stati, da boš lahko prišel do svojega pivička. Razen, če ne boš imel dveh hladinlikov. In polačeval polnjenje obeh.

V vsakem primeru pa ti bo svoboda omogočala, da se boš pa medtem lahko  čohal po gatah, ker čez komot ga ni.

Vendelina jr.

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

17. sep 2012 20:08

Zzak, glede gat imaš najbrž kar prav, verjetno gre za ene vrste tabu. Moj nečak se tudi šeta od svoje hiše do moje v popolnoma spodobnih gatah, jaz, ki sem stroga teta, seveda napravljena v malo potrgano in razvlečeno opravo "še za ponosit za doma", spričo katere se verjetno moja mati obrača v grobu, se pa vsajam.

In se seveda strinjam tudi s tvojim stališčem glede hladilnika, štedilnika itd. Če je nekdo naš, je naš, če je gost je gost in ga obravnavamo kot gosta. Drugi pa ostanejo pred vrati. Je mene tudi zbodel najbrž isti prispevek kot tebe.

 

 



nola

Sporočilo je spremenil(a) nola dne 18. 2012 07:59

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

17. sep 2012 20:11

Zzak, počaki, da tvoja hči pripelje enega gatona, ki ne šlivi fotra pet posto. ( Se opravičujem za žargon.)

Mimogrede, pri nas se nismo srečevali v gatah, bolj na večerjah s hčerinimi izvoljenci. Večina je bila prijetnih mladeničev, z dvema se še zdaj kdaj srečam na tržnici in gremo na kavo. Večina me je tudi težko vikala, tako da me še zdaj kličejo po imenu in klepetajo z mano o vsem mogočem. Sin je pripeljal samo bodočo ženo in še ta ga je odpeljala čez lužo.

 

 

 

 

naor

_simona_  

član od: 6.8.2010

sporočila: 3

17. sep 2012 20:46

Pregovor pravi: Kar seješ, to žanješ... in to mislim, da pove use...

Pri nas doma nas nista starša nikoli omejevala glede teh stvari, bi si celo drznala reči, da sta bila vesela, da se je kateri od nas OPOGUMIL in pripeljal koga domov...ker je bilo nekako samoumevno, da krenga že ne boš domov vozu...kakorkoli, vsak po svoje ;)

Morm pa priznat, da sem bila ob prebiranju postov precej zgrožena nad povprečno nastrojenostjo "proti" nam mladim...se sicer strinjam, da je večina bolj slabo vzgojena, razvajena, nespoštljiva itd., samo, kdo pa jih je vzgojil?!?!? Na koncu je pa kriva socializacija pa globalizacija pa vsi ostali...

lp

_simona_

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti