Relamacija indukcijski štedilnik gorenje

barbay  

član od: 4.1.2008

sporočila: 202

tema odprta - 15. sep 2012 8:45 | ogledi: 13.065 | odgovori: 13

Živjo,

na vas se obračam z več vprašanji.

Imamo malo več kot pol leta star indukcijski štedilnik, oziroma indukcijsko ploščo, ki je včeraj še iz neznanega vzroka počila. In to konkretno. V velikem loku, v enem izmed vogalov plošče. Gor se ni postavljalo nič, padlo ni na ploščo nič, še kuhalo se ni gor včeraj skoraj nič, razen kave, pa še takrat je bila plošča še cela. In pol ure kasneje, počena.  Kaj sedaj?!

Kako naj za takšno zadevo, ki ni bila poceni, uveljavljam garancijo? Jo sploh lahko? Zavarovanih premičnin, el.strojev in naprav nimamo. Račun za ploščo pa imamo.

Vsako mnenje in nasvet sta dobrodošla.

Hvala.

barbay

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

15. sep 2012 8:52

Poglej v garancijski list, tam lepo piše, kako dolgo velja garancija, navedeni so tudi servisi. Pokličeš najbližji Gorenjev servis in poveš, kaj se je zgodilo, oni bodo prišli in pogledali oziroma ploščo (razen če ni vgrajena) neseš tja in se zadeva začne urejat.

Pa to ja ni nič posebnega uveljavljat agrancijo, barbay. Poleg računa moraš imeti tudi garancijski list - saj ga imaš, kajne? In kot sem navedla, vse piše. Papirji so aparatom dodani zato, da jih preberemo in potem vemo, kako ravnati, če se kaj pokvari. Tu zavarovalnine nimajo nič zraven, te plačamo za druge primere.

mamamia

barbay  

član od: 4.1.2008

sporočila: 202

15. sep 2012 8:56

Ja, garancijski list imam skupaj z računom. Ja, plošča je vgrajena.

 

Mamamia, hvala.

barbay

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

15. sep 2012 9:57

Barbay, to ni kakšna drama. Javiš na servis, poveš številko artikla, potem ti bodo pa poslali mojstrs serviserja.

In seveda, to, kar je navedla mamamia, to je treba vzeti kot eno bazično lekcijo, ker odrasla oseba mora znati take stvari rešiti. V življenju se bo verjetno še n-stvari pokvarilo, tako da se kar nauči postopka.

Vendelina jr.

ultranova  

član od: 30.11.2010

sporočila: 529

15. sep 2012 10:03

Nič servisa,verjetno lahko uveljavljaš stvarno napako.

ultranova

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

15. sep 2012 10:45

Na strani Gorenje Servis dobiš klici center v Velenju, kjer je 24 urno dežurstvo in prijaviš okvaro v garanciji. Oni pokličejo serviserja iz tvojega rajona, ki nato ukrepa.

Vem,da je grozljivo, kar se ti  je zgodilo, vendar prav garancija zavaruje tako škodo.

Razen če je krivda tvoja.

Torej: garancijski list, podatki o izdelku, klic na servisni center, počakati serviserja ( praviloma so prav luškani), nato se veseliš dobrega izdelka, z zanesljivim servisom.

 

PS Za tole mi morajo pobje častit.

 

F r i n a

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15152

18. sep 2012 8:58

Jaz sem prejšnji teden že drugič menjala steklokeramično ploščo od Gorenja. Obakrat je počila na istem mestu.

Imam pa razširjeno stanovanjsko zavarovanje premičnin in gre iz zavarovanja. Sem pa ob tokratni menjavi dobila račun na katerem piše, da je na zamenjani del pol leta garancije.

Nisem pa dobila nobenga luštkanega serviserja! Enga starega znucanega. 

Mi pa hodi hladilnik popravljat en luštkan

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

18. sep 2012 9:44

Trixi, z leti postanemo vsi stari, znucani. Kaj bo šele po sprejetju nove pokojninske reforme?

Važno je, da štedilnik dela, ne?

 

 

 

naor

McNena  

član od: 15.9.2005

sporočila: 166

18. sep 2012 10:32

Sicer bo sledeče malce ven iz teme, ampak se ne reče znucan. Reče se, da je izkušen. Tudi mi smo vsak dan bolj izkušeni (starejši). Barbay pa nam bo najbrž potem poročala o svoji izkušnji z mojstri.

Lep dan še naprej

McNena

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

19. sep 2012 21:02

Jamčim, da so v večinskem deležu fejst, ker večino poznam. Če ne, pa dobro popravljajo. Vse šteje.

F r i n a

barbay  

član od: 4.1.2008

sporočila: 202

22. sep 2012 16:02

Evo, informacije iz prve roke. Zadnje novice čisto sveže, jutranje.

Najprej kar se tiče Gorenja. Klicala sem v njihov klicni center, povedala zakaj kličem, vzrok "težave", ... . Potem se je pa začelo. Mi povejo da za takšno zadevo ni bila še nikdar priznana garancija, in da tudi pri nas ne bo (brez da bi kdo prišel pogledat), da je lahko na ploščo padlo kaj en mesec nazaj, zdaj je pa samo pikica sladkorja da lahko padla gor, ali pa muha se ustavila na tistem vogalu, pa je plošča počila. Pravim, OK., samo da dokler nekdo ne pride tega pogledat, ne morejo ne oni ne jaz tega trdit. In pravijo, da lahko pridejo pogledat, sam da moram/moramo plačat.  Nisem si točno zapomnila kaj, nekaj v zvezi s potnim nalogom, nekje okoli 35€, se mi je že iz ušes kadilo od pregovarjanja, pa sem očitno preslišala pravo sestavo besed. Kar nekaj časa sem namenila pregovarjanju, nakoncu sem zvenela že kot pokvarjena kaseta. Brez uspeha, ali pa dodatnih informacij. To je bilo med tednom. Sicer imam neko vezo v Gorenju, samo trenutno je na dopustu, je pa še nekaj časa ne bo nazaj.

No, danes zjutraj pa se po popolnem naključju in sreči, mimo naše hiše pelje Gorenje servis. Itak se je gospod rahlo zgubil (ni edini), in med spraševanjem za pot, ga član naše družine še povpraša za našo "težavo". Ta prijazni gospod (ja, je bil že malo starejši; sicer pa kakor za koga ), se je potem, ko je opravil pri tistih, kamor je bil namenjen, na poti nazaj oglasil še pri nas. Zastonj.  In ja, garancija se pri tem ne upošteva, bi pa šlo lahko iz zavarovanja pri hiši., da bi pa steklo sami zamenjali, pa plačali, pa pride ene par 100€. Tako da zdaj bomo to uredili preko zavarovanja.

In to je to. Ko bo pa zadeva popolnoma urejena, steklo zamenjano, vam pa sporočim.

Lep vikend, pa hvala za pomoč in nasvete.

 

barbay

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti