Porodnišnica kranj

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

17. sep 2012 17:31

Strinjam se, da je porod eden najpomembnejših dogodkov v življenju ženske. A še mnogo bolj pomemben je za otroka - zanj je edinstven in neponovljiv. Če samo pomislim, da bi se pri porodu kaj zapletlo in bi to na otroku pustilo posledice - ker zdravnika, potrebnih naprav, operacijske sobe...ipd ni bilo v bližini, me zmrazi. Kaj bi rekla prizadetemu otroku?  "Sorči, ampak želela sem roditi v hišici sredi parka, z dulo ob sebi in ob petju ptičkov, s tabo pa sedaj je kar je?"  Ne ga lomit in spremljat vsako modo! Porod sicer je naravna zadeva, ki naj bi načeloma potekala normalno, a ženske nismo več "prvinske", odporne, žilave...kot naše prababice, ki so po porodu vstale in šle skuhat dedcu večerjo.

Danes lahko v večini bolnic poveš kako bi želel roditi. Če nočeš zdravil, infuzij...ipd, te nihče ne sili. Po porodu greš v parih dneh domov in tam organiziraš življenje povsem po svojih željah.

Lisa

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

17. sep 2012 18:08

Lisa je napisal/a:

...a ženske nismo več "prvinske", odporne, žilave...kot naše prababice, ki so po porodu vstale in šle skuhat dedcu večerjo.

 

Lisa

..... tiste, ki so preživele. Ob vsej prvinskosti sta bila namreč nosečnost in porod zelo visoko na lestvici vzrokov smrtnosti žensk. 

Sonja

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

17. sep 2012 18:25

Okej, tole v nadaljevanju je samo za tiste s smislom za humor. Če ste nosečnica s smislom za humor, lahko to gledate ob predpostavki, da nimate rizične nosečnosti.

Film je star dve leti, naslov je The Back-up Plan in v njem Jennifer Lopez igra žensko, ki se odloči, da bo imela otroka in da bo samohranilka. Ker je to vseeno Jennifer, ji uspe noseči (po umetni oploditvi) srečati čisto solidnega moškega, ki je pripravljen biti oče temu otroku. Fant bi rad družino in ga dejstvo, da ne bi bil biološki oče otroka, posebej ne moti. In se potem trudi.

Film potem v naslednjih sedemsetih minutah obdela čisto vse , kar se da in pri tem politično nekorektno nikogar in nič ne špara. Na veliko si privošči noseče lezbijke, pa skupine za samopomoč, skratka levičarsko zafrkavanje iz levičarjev (nekako tako, kot en ženski Seinfeld, samo da si Jerry do tja nikoli ne bi upal)... in seveda, film ima nepozabno komično sceno naravnega poroda v vodi in zraven ima še doulo. 

Tole je worth watchin. Pa tisti nemi faci na koncu sta priceless. http://www.youtube.com/watch?v=nNJDaOGsOAE

Zadnjih pet minut filma sledi pocukran konec. Ampak glede na to, kaj vse spusti skozi prej, se ga vseeno splača pogledati, ker se človek lahko krohota.

 

Vendelina jr.

181604  

član od: 22.7.2011

sporočila: 276

17. sep 2012 18:37

Katjushka, ČESTITKE!!! Velika družina, veliko skrbi in veliko VESELJA!!! To šteje.

181604

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

17. sep 2012 19:02

Vendelina jr. je napisal/a:

... in seveda, film ima nepozabno komično sceno naravnega poroda v vodi in zraven ima še doulo. 

Tole je worth watchin. Pa tisti nemi faci na koncu sta priceless. http://www.youtube.com/watch?v=nNJDaOGsOAE

 Ampak glede na to, kaj vse spusti skozi prej, se ga vseeno splača pogledati, ker se človek lahko krohota.



Vendelina jr.

Ne me basat, ko sem gledala tole prismodarijo nad prismodarijami  (cel film sem gledala, normalno), sem se spraševala, kakšen cepec je tole posnel. In čakala reakcije na delovnem mestu. In so bile res. Tista dekleta, ki so si upala (sem bila vesela, da jih je bilo precej), so postavljala zelo različna vprašanja. In upam, da so bila zadovoljna (in predvsem potolažena ) z odgovori. Ampak kretenizem teh prizorov pa še vedno obstaja in uboge najstnice si pri gledanju takih filmov res lahko predstavljajo vse mogoče. Uboge reve!

lp

cervus

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

17. sep 2012 19:05

Uh, pozabila sem napisat - se imam za človeka s kar dovolj veliko dozo humorja in če bi gledale samo odrasle ženske, predvsem take, ki so porod dale skozi, se mi ne bi fržmagalo, ampak bi se verjetno valjala od smeha. bes me je popadel ob misli na one zgoraj omenjene, ki ne znajo (in jim seveda ne gre zameril) tega postavit v neke realne okvirje.

lp

cervus

1000AN  

član od: 13.1.2006

sporočila: 68

17. sep 2012 20:09

mene je mati rodila v Kranju, pa mi nic slabega ne manjka!

1000AN

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

17. sep 2012 20:22

Ježeš, elči, ne jemat zadeve tako dobesedno. Film se je norčeval iz mase ameriških levičarskih klišejev in v tem je izvrsten. BTW, a še nikoli nisi zašla v ekipo babnic, ki so na veliko razpravljale o tem, če je že kdaj in ali bi...in kakšna osvboditev da je, če si v korak nastaviš ogledalo....Never ever? Pa uspelo ti je izogniti se raznoraznim "na suho" razpravam o tem, če je britje sramnih dlak pred porodom neke vrste kastracija (ene punce v življkenju niso srečale waxa)? Pa o pravici reči NE odvajalu? Tudi to si preskočila?   A veš, sedaj ti pa res zavidam. Ker  imaš pa blazno srečo. Kot imaš blazno srečo, da si preskočila kakšen dogodek v Moderni galeriji, kjer je ob 21.30 kakšna mati dojila svoje že zdavnaj hodeče dete (ker ga ni čez šov, ki ga lahko na tak način naredi), ki bi ob tej uri moralo biti že v postelji.  Ker edina še hujša stvar od tega, je kakšna špilferderberska ženska, ki na novoletnizabavi kolektiva, po kozarčku vinca začne razlagati, kako je rojevala, kot da bi bilo včeraj, v resnici so pa otroci že zdavnaj na faksu.

Vendelina jr.

1000AN  

član od: 13.1.2006

sporočila: 68

17. sep 2012 20:26

mene je mati rodila v Kranju, pa mi nic slabega ne manjka!

1000AN

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

17. sep 2012 21:07

1000AN je napisal/a:

mene je mati rodila v Kranju, pa mi nic slabega ne manjka!



1000AN

 

Po moje je bilo mišljeno takole: Mene je mati rodila v Kranju, pa mi nic slabega ne manjka!

Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti